Organisaation profiili

Yksikön profiili

The identity, mission and the function of dental medicine are unique. This field of science includes wide variety of clinical and non-clinical academic fields of research. FINDOS Helsinki offers an excellent working environment, where young dental researchers will get all the necessary guidance and support to develop into the future’s academic dentists.

The research groups of FINDOS Helsinki have research laboratories in Biomedicum Helsinki at the Meilahti campus and in the Institute of Biotechnology at the Viikki campus. FINDOS Helsinki offers excellent training, such as dental seminars, literature seminars and scientific (e.g. developmental biology) retreats.

The main fields of the FINDOS doctoral programme are:

• Normal and disturbed dental, facial and skull development and its genetic regulation
  • Controlled tissue generation and bioresorbing material
  • Stomatognathion and its pathological conditions
  • Oral Infections and their mechanisms
  • Oral health care
  • Cancer biology
  • Oral implements of  systemic diseases

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Projektit

Oral healthcare services

Vehkalahti, M. M., Palotie, U., Varsio, S., Valaste, M. & Swanljung, O.

04/11/2015 → …

Projekti: Tutkimusprojekti

Julkaisut

Accidental perforations during root canal treatment: an 8-year nationwide perspective on healthcare malpractice claims

Vehkalahti, M. M. & Swanljung, O., 13 helmikuuta 2020, (Hyväksytty/In press) julkaisussa : Clinical Oral Investigations.

Open access
Tiedosto

Association of a multigenetic proinflammatory profile with ischemic stroke.

Palm, F., Aigner, A., Pussinen, P., Urbanek, C., Buggle, F., Safer, A., Becher, H. & Grau, A., 2020, (Hyväksytty/In press) julkaisussa : Cerebrovascular Diseases.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Childhood oral infections associate with adulthood metabolic syndrome: A longitudinal cohort study.

Pussinen, P., Paju, S., Viikari, J., Salminen, A., Taittonen, L., Laitinen, T., Burgner, D., Kähönen, M., Hutri-Kähönen, N., Raitakari, O. & Juonala, M., 4 toukokuuta 2020, (Hyväksytty/In press) julkaisussa : Journal of Dental Research.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Commentary: Pathophysiological Role of Histamine H4 Receptor in Cancer: Therapeutic Implications

Salem, A. & Salo, T., 5 kesäkuuta 2020, julkaisussa : Frontiers in Pharmacology.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKommenttiTieteellinenvertaisarvioitu

Open access

Leukaluun nekroosi - mitä hammaslääkärin kuuluu tietää?

Olkkonen, A., Kontio, R. & Seppänen-Kaijansinkko, R., 31 tammikuuta 2020, julkaisussa : Suomen hammaslääkärilehti. 27, 2, s. 20-26 7 Sivumäärä

Aktiviteetit

Supervisor of Doctoral Thesis

Abdelhakim Salem (Ohjaaja), Tuula Salo (Ohjaaja)