Organisaation profiili

Yksikön profiili

The identity, mission and the function of dental medicine are unique. This field of science includes wide variety of clinical and non-clinical academic fields of research. FINDOS Helsinki offers an excellent working environment, where young dental researchers will get all the necessary guidance and support to develop into the future’s academic dentists.

The research groups of FINDOS Helsinki have research laboratories in Biomedicum Helsinki at the Meilahti campus and in the Institute of Biotechnology at the Viikki campus. FINDOS Helsinki offers excellent training, such as dental seminars, literature seminars and scientific (e.g. developmental biology) retreats.

The main fields of the FINDOS doctoral programme are:

• Normal and disturbed dental, facial and skull development and its genetic regulation
  • Controlled tissue generation and bioresorbing material
  • Stomatognathion and its pathological conditions
  • Oral Infections and their mechanisms
  • Oral health care
  • Cancer biology
  • Oral implements of  systemic diseases

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Projektit 2015 2016

Oral healthcare services

Vehkalahti, M. M., Palotie, U., Varsio, S., Valaste, M. & Swanljung, O.

04/11/2015 → …

Projekti: Tutkimusprojekti

Julkaisut 1990 2019

A personalized care plan is positively associated with better clinical outcomes in the care of patients with type 2 diabetes: A cross-sectional real-life study

Mikkola, I., Hagnäs, M., Hartsenko, J., Kaila, M. & Winell, K., 15 toukokuuta 2019, julkaisussa : Canadian Journal of Diabetes.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Association of childhood oral infections with cardiovascular risk factors and subclinical atherosclerosis in adulthood.

Pussinen, P. J., Paju, S., Koponen, J., Viikari, J., Taittonen, L., Laitinen, T., Burgner, D., Kähönen, M., Hutri-Kähönen, N., Raitakari, O. & Juonala, M., 2019, (Hyväksytty/In press) julkaisussa : JAMA Network Open.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Biomateriaalien käyttö hammasimplanttien asettamisen yhteydessä: Implanttirekisterin aineisto vuosilta 2005-2015

Salmikivi, J., Gebraad, A. & Suuronen, R., kesäkuuta 2019, julkaisussa : Suomen hammaslääkärilehti. 2019, 6, s. 24-30 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Histamine H4 Receptor: A Potential Novel Therapeutic Target in Oral Lichen Planus and Oral Tongue Cancer

Salem, A., 9 huhtikuuta 2019, Helsinki: Helsingin yliopisto. 114 Sivumäärä

Tutkimustuotos: OpinnäyteVäitöskirjaArtikkelikokoelma

Impact of type of tooth on outcome of non-surgical root canal treatment

Laukkanen, E., Vehkalahti, M. M. & Kotiranta, A. K., 2019, julkaisussa : Clinical Oral Investigations.

Open access
Tiedosto

Aktiviteetit 2007 2019

Cells (Lehti)