Organisaation profiili

Yksikön profiili

Poliittisten, yhteiskunnallisten ja alueellisten muutosten tohtoriohjelma (PYAM) on monitieteinen yhteiskuntatieteellinen tohtoriohjelma, jota koordinoi valtiotieteellinen tiedekunta. Tohtoriohjelmaan osallistuu oppiaineita Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä, humanistisesta ja maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta. Valtiotieteellisestä tiedekunnasta PYAMiin kuuluvat kehitysmaatutkimus, poliittinen historia, talous- ja sosiaalihistoria sekä yleinen valtio-oppi. Humanistisesta tiedekunnasta tohtoriohjelmaan osallistuu alue- ja kulttuuritutkimus (6 erikoistumisvaihtoehtoa) sekä Aleksanteri-instituutti (Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimus). Maa- ja metsätaloustieteellisestä tiedekunnasta mukana on kuluttajaekonomia. Ohjelmaan kuuluu myös kaksi monitieteistä ja tiedekuntarajat ylittävää tutkimusyksikköä: Pohjoismaiden tutkimuksen keskus ja Eurooppa-tutkimuksen verkosto.

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Projektit

Julkaisut

Humanitaarisiin avustustyöntekijöihin kohdistuva väkivalta ja sen syyt: tapaustutkimus Syyrian konfliktista (2019-2022)

Tammi, I-M., 2022, (Valmisteltavana)

Tutkimustuotos: OpinnäyteVäitöskirjaArtikkelikokoelma

Modernization of the Russian Social Policy: Social Crisis, Interventions, and Withdrawals

Kivinen, M., Kulmala, M., Nikula, J., Mannila, S., Markus, K., Kemppainen, L., Kemppainen, T., Aitamurto, K., Starodubtsev, A., Rytkönen, R., Khmelnitskaya, M. & Tarasenko, A., 2021, Russian Modernization: A New Paradigm. Markku, K. & Humphreys, B. (toim.). London: Routledge, s. 106-173 68 Sivumäärä (Studies in Contemporary Russia).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Sovereignty as Responsibility: Norm Contestation and the International Criminal Court

Koskimies, E., 2021, (Valmisteltavana) Springer. (Norms in International Relations Series, Series Ed.: Wiener, Antje)

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKirjaTieteellinenvertaisarvioitu

Age, Generations, and Politics

Nemcok, M. & Wass, H., 2020, (Hyväksytty/In press) the Oxford Research Encyclopedia of Politics . Oxford University Press

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaEnsyklopedia-artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Alkuperäiskansojen kielet ja kulttuurinen tieto

Saarikivi, J. & Virtanen, P. K., 2020, (Jätetty) julkaisussa : Kulttuurintutkimus.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinen

Aktiviteetit

USA ja Iran sodan partaalla?

Pertti Multanen (Osallistuja)

25 tammikuuta 2020

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitPublic Talks

Business influence on policy formation in historical research