Organisaation profiili

Yksikön profiili

Teologian ja uskonnontutkimuksen tohtoriohjelma kuuluu humanistis-yhteiskuntatieteelliseen tutkijakouluun. Ohjelman vastuutiedekuntana toimii teologinen tiedekunta. Ohjelma tarjoaa laadukasta tohtorikoulutuksesta korkeatasoisessa tutkimusympäristössä kaikilla teologian ja uskonnontutkimuksen tieteenaloilla.

Useimmat teologian tohtorin tutkintoa teologisessa tiedekunnassa suorittavat tohtoriopiskelijat kuuluvat teologian ja uskonnontutkimuksen tohtoriohjelmaan. Ohjelma on avoin myös teologian tai uskonnontutkimuksen alaan liittyvää väitöskirjaa tekeville opiskelijoille, joiden maisterintutkinto on tehty muulla kuin teologian alalla. Ohjelmassa on n. 200 opiskelijaa. Tohtorintutkintoja ohjelmasta valmistuu vuodessa n. 15.

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Projektit

Julkaisut

Book review: Giulia Liberatore, Somali, Muslim, British: Striving in Securitized Britain. London: Bloomsbury, 2017, 256 pp., ISBN: HB: 978-1-3500-2771-8.

Kautto, L-A., 2020, (Hyväksytty/In press) julkaisussa : Religion and Gender. 10, s. 1-3 3 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKirjallisuus- tai taidearvosteluTieteellinen

Constructing the Image of the Model Muslim Woman: Deconstructing Gender Discourse in Kitab al-Tabaqat al-Kubra by Ibn S’ad

Abou-Taleb, A., 2020, (Hyväksytty/In press) Islamic Interpretive Tradition and Gender Justice: Processes of Canonization, Subversion, and Change. Edited by Nevin Reda, Y. Amin (eds.). McGill publishing..

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Evankelikalismin tutkijatähdet itsereflektion äärellä

Saukko, O., 16 huhtikuuta 2020, julkaisussa : Vartija : ihminen, uskonto, yhteiskunta.. 2020, 1

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuTieteellisen julkaisun arvosteluTieteellinen

Hannikainen, Danielsbacka & Tepora (ed.): Menneisyyden rakentajat. Teoriat historiantutkimuksessa (review)

Saukko, O., tammikuuta 2020, julkaisussa : Suomen Kirkkohistoriallisen Seuran Vuosikirja . 109, s. 193–194

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuTieteellisen julkaisun arvosteluTieteellinen

Aktiviteetit

Tekevätkö käsityöt kaupungista pyhän? Urbaanien naisten käsitöiden tekeminen pyhän näkökulmasta

Riikka Myllys (Puhuja)
30 huhtikuuta 2025

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Nordic New Testament Conference

Antti Vanhoja (Järjestäjätoimikunnan jäsen)
28 toukokuuta 20211 kesäkuuta 2021

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

LaruAreena: Kulutususko ympäristökriisin aikakaudella

Mikko Kurenlahti (Puhuja)
30 tammikuuta 2020

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Lukupiiri: Aineeton kulttuuriperintö Afrikassa

Saara Katariina Kuoppala (Opettaja)
14 tammikuuta 202025 helmikuuta 2020

Aktiviteetti: Muiden aktiviteettien tyypitTyypit: Muut aktiviteetit - Muu opetustyö

Vastuuopettaja Uskonto, teologia ja ympäristökysymys -teemakurssilla

Mikko Kurenlahti (Opettaja)
20 tammikuuta 202030 maaliskuuta 2020

Palkinnot

Ope osaa -palkinto pedagogisesta innovaatiosta

Mikko Kurenlahti (Vastaanottaja) & Emma Aleksandra Kurenlahti (Vastaanottaja), 10 toukokuuta 2019

Research grant

Lari Launonen (Vastaanottaja), marraskuuta 2019

Uskontotieteen pro gradu -kunniamaininta 2018

Saara Katariina Kuoppala (Vastaanottaja), 2018

Uskontotieteen pro gradu -palkinto

Roosa Haimila (Vastaanottaja), 12 joulukuuta 2016

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Viron ev.-lut. kirkon yhteistyömitali/ EELK koostöömedal

Raigo Liiman (Vastaanottaja), 2014

Lehtileikkeet

Kolumni: Kuolevaisuus rikastaa elämän?

Mikko Kurenlahti & Arto O. Salonen

20/05/2020

Lehdistö/media

”Suomalaista kristillisyyttä ei ole olemassakaan”

Antti Luoma

16/03/2020

Lehdistö/media

Horisontti: Onko kuluttamisesta tullut uusi uskontomme?

Mikko Kurenlahti

15/03/2020