Ecosystem processes (INAR Forest Sciences)

• PostiosoiteNäytä kartalla

(PO Box 27) Latokartanonkaari 7

00014 University of Helsinki

Organisaation profiili

Ekosysteemiprosessien ryhmässä tutkimme erityisesti metsien toimintaa, ilmastonmuutoksen vaikutuksia puihin sekä metsiin ja metsien vaikutuksia takaisin ilmastoon. Ilmastonmuutoksen myötä talvet pohjoisilla alueilla lämpenevät ja kuivuusjaksojen voimakkuus, yleisyys sekä kesto muuttuvat. Näillä tekijöillä on suuri merkitys puiden kasvulle ja elintoiminnoille. Toisaalta metsät muovaavat ilmastoa sitomalla ilmakehästä hiiltä, haihduttamalla, osallistumalla pilvien muodostukseen ja heijastamalla säteilyä maanpinnalta. Tutkimuksen keskiössä on kasvillisuuden osuus metsien, ilmakehän ja vesistöjen välisissä aine- ja energiavirroissa. Teemme monitieteistä tutkimusta yhteistyössä metsätieteilijöiden, fyysikoiden, kemistien ja ympäristötieteilijöiden kanssa.

• 4112 Metsätiede
  • 114 Fysiikka

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö

Viimeisin maa-/aluetasolla toteutettu yhteistyö. Saat tarkempia lisätietoja pisteitä napauttamalla, tai