Organisaation profiili

Yksikön profiili

Ympäristöterveydenhuollon tarkoitus on turvata ihmisille terveellinen elinympäristö. Ympäristöterveydenhuollon valvonta käsittää virkaeläinlääkärin suorittaman valvontatyön. Tähän sisältyy elintarvike- ja talousvesivalvontaan, uimavesi-, asumisterveys- ja tuoteturvallisuusvalvontaan, kemikaali- ja tupakkalakien valvontaan sekä eläinlääkintähuoltoon liittyviä tehtäviä.

Valvonnan opetuksen painopiste on eläinlääkärin virkamiesroolissa ja esimiestehtävissä kunnan organisaatiossa. Opetus nivoutuu tiiviisti sekä elintarvike- että ympäristöhygienian opetukseen.

Opetuksessa perehdytään virkaeläinlääkärin työtä säätelevään monipuoliseen lainsäädäntöön sekä luennoilla että käytännönläheisten harjoitusten kautta. Ryhmätöiden avulla tehdään tutuksi virkaeläinlääkärin toimintaympäristöä eli ympäristöterveydenhuollon organisaatiota sekä kehitetään virkaeläinlääkäreille tärkeitä viestintävalmiuksia.

Seminaaritöissä harjoitellaan hallinnollisten pakkokeinojen käyttöä ja hyvän hallinnon periaatteet tulevat opiskelijoille tutuiksi. Valvonnan opetuksessa halutaan vaikuttaa myös johtajuuden kehittymiseen ja antaa valmiuksia esimiehenä toimimiseen.

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Henkilöt

Valokuva Janne Lundén

Janne Lundén

Henkilö: U3 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, HY, Opetus- ja tutkimushenkilöstö

19992020
Valokuva Mari Nevas

Mari Nevas

Henkilö: U3 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, HY, Opetus- ja tutkimushenkilöstö

19992020

Projektit

INNUENDO: A new cross-sectorial platform for the integration of genomics in surveillance of food-borne pathogens

Rossi, M., Llarena, A., Nevas, M., Lundén, J., Fredriksson-Ahomaa, M., Laukkanen-Ninios, R., Caarico, J., Garaizar , J., Hilbert, F., Salmenlinna , S., Hakkinen , M., Oleastro, M., Mäesaar , M. & Bërziņš , A.

European Food Safety Authority

15/01/201615/07/2018

Elintarvikelainsäädännön joustavuuden mahdollisuudet

Vaarala, A., etc. & Lundén, J.

01/01/201631/12/2017

Ensisaapumisvalvonnan valtiollistamisen vaikutukset

Lundén, J.

01/01/201430/09/2014

Julkaisut

Consumer perceptions raised by the food safety inspection report: Does the smiley communicate a food safety risk?

Vainio, A., Kaskela, J., Finell, E., Ollila, S. & Lundén, J., huhtikuuta 2020, julkaisussa : Food Control. 110, 8 Sivumäärä, 106976.

Veterinarians Experience Animal Welfare Control Work as Stressful

Väärikkälä, S., Hänninen, L. & Nevas, M., 19 helmikuuta 2020, julkaisussa : Frontiers in Veterinary Science. 7, 8 Sivumäärä, 77.

Tiedosto

Assessment of animal welfare problems in Finnish cattle and pig farms based on official inspection reports

Väärikkälä, S. S., Hänninen, L. T. & Nevas, M. A., 22 toukokuuta 2019, julkaisussa : Animals. 9, 5, 19 Sivumäärä, 263.

Tiedosto

Compliance in own-check systems poses challenges in small-scale slaughterhouses

Törmä, K., Fredriksson-Ahomaa, M. & Lunden, J., tammikuuta 2019, julkaisussa : Food Control. 95, s. 27-33 7 Sivumäärä

Elintarvikkeiden Oiva-valvontaa pitää kehittää

Kaskela, J. A., Ollila, S. A., Vainio, S. A. & Lunden, J. M., 2019, julkaisussa : Kehittyvä Elintarvike. 30, 1, s. 30-31 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Aktiviteetit

Supervisor of DVM Kristiina Törmä's Doctoral studies

Riikka Laukkanen-Ninios (Ohjaaja), Maria Fredriksson-Ahomaa (Johtaja), Eija Kaukonen (Sivuohjaaja), Janne Lundén (Sivuohjaaja)
2019 → …

Aktiviteetti: TutkimustyypitVäitöskirjan ohjaaja tai sivuohjaaja

Eläinlääketieteellisen tiedekunnan lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi eläinten hyvinvoinnista

Laura Talvikki Hänninen (Osallistuja), Anna Elisabet Valros (Osallistuja), Outi Vainio (Osallistuja), Mari Leena Heinonen (Osallistuja), Olli Aarno Tapio Peltoniemi (Osallistuja), Claudio Oliviero (Osallistuja), Minna Maria Nystén (Osallistuja), Mari Anne Nevas (Osallistuja), Riikka Katariina Laukkanen-Ninios (Osallistuja), Eeva Arja Irmeli Mustonen (Osallistuja), Heli Kaisu Simojoki (Osallistuja), Sanna Johanna Viitanen (Osallistuja), Mari Hannele Hovinen (Osallistuja)
1 tammikuuta 20182 joulukuuta 2018

Tiedosto

Auditointien ja valvontakäyntien eroavaisuudet ja päällekkäisyydet. Tutkimushankkeen tuloksia.

Janne Lundén (Puhuja)
23 toukokuuta 2017

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Lausunnot