Julkaisut

Suodatin
Katsausartikkeli
2019

Biotechnology of health-promoting bacteria

Douillard, F. P. & de Vos, W. M., 1 marraskuuta 2019, julkaisussa : Biotechnology Advances. 37, 6, 12 Sivumäärä, 107369.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Multigenerational and Transgenerational Effects of Dioxins

Viluksela, M. & Pohjanvirta, R., 2 kesäkuuta 2019, julkaisussa : International Journal of Molecular Sciences. 20, 12, 22 Sivumäärä, 2947.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto
2018

A primer on microbial bioinformatics for nonbioinformaticians

Carrico, J. A., Rossi, M., Moran-Gilad, J., Van Domselaar, G. & Ramirez, M., huhtikuuta 2018, julkaisussa : Clinical Microbiology and Infection. 24, 4, s. 342-349 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Hepatitis E virus: zoonotic and foodborne transmission in developed countries

Kantala, T. & Maunula, L., syyskuuta 2018, julkaisussa : Future Virology. 13, 9, s. 657-670 14 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Identification of Yersinia at the Species and Subspecies Levels Is Challenging

Fredriksson-Ahomaa, M. U. K., Joutsen, S. O. & Laukkanen-Ninios, R. K., 2018, julkaisussa : Current clinical microbiology reports. 5, 2, s. 135-142 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Quantitative Outcomes of a One Health approach to Study Global Health Challenges

Falzon, L. C., Lechner, I., Chantziaras, I., Collineau, L., Courcoul, A., Filippitzi, M-E., Laukkanen-Ninios, R., Peroz, C., Ferreira, J. P., Postma, M., Prestmo, P. G., Phythian, C. J., Sarno, E., Vanantwerpen, G., Vergne, T., Grindlay, D. J. C. & Brennan, M. L., maaliskuuta 2018, julkaisussa : EcoHealth. 15, 1, s. 209-227 19 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto
2017

AHR in energy balance regulation

Pohjanvirta, R., helmikuuta 2017, julkaisussa : Current opinion in toxicology. 2, s. 8-14 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Historical Perspectives and Guidelines for Botulinum Neurotoxin Subtype Nomenclature

Peck, M. W., Smith, T. J., Anniballi, F., Austin, J. W., Bano, L., Bradshaw, M., Cuervo, P., Cheng, L. W., Derman, Y., Dorner, B. G., Fisher, A., Hill, K. K., Kalb, S. R., Korkeala, H., Lindström, M., Lista, F., Luquez, C., Mazuet, C., Pirazzini, M., Popoff, M. R. & 5 muuta, Rossetto, O., Rummel, A., Sesardic, D., Singh, B. R. & Stringer, S. C., tammikuuta 2017, julkaisussa : Toxins. 9, 1, 21 Sivumäärä, 38.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Whole-Genome Sequencing in Epidemiology of Campylobacter jejuni Infections

Llarena, A-K., Taboada, E. & Rossi, M., toukokuuta 2017, julkaisussa : Journal of Clinical Microbiology. 55, 5, s. 1269-1275 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
2016

Campylobacteriosis: the role of poultry meat

Skarp, C. P. A., Hanninen, M-L. & Rautelin, H. I., helmikuuta 2016, julkaisussa : Clinical Microbiology and Infection. 22, 2, s. 103-109 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Cold shock proteins: A minireview with special emphasis on Csp-family of enteropathogenic Yersinia

Keto-Timonen, R. O., Hietala, N. M., Palonen, E. M., Hakakorpi, A., Lindström, M. K. & Korkeala, H. J., 22 heinäkuuta 2016, julkaisussa : Frontiers in Microbiology. 7, 7 Sivumäärä, 1151.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Conventional and molecular methods used in the detection and subtyping of Yersinia enterocolitica in food

Petsios, S., Fredriksson-Ahomaa, M., Sakkas, H. & Papadopoulou, C., 21 marraskuuta 2016, julkaisussa : International Journal of Food Microbiology. 237, s. 55-72 18 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Lactococcus piscium: a psychrotrophic lactic acid bacterium with bioprotective or spoilage activity in food - a review

Saraoui, T., Leroi, F., Bjorkroth, J. & Pilet, M. F., lokakuuta 2016, julkaisussa : Journal of Applied Microbiology. 121, 4, s. 907-918 12 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Noroviruses on surfaces: detection, persistence, disinfection and role in environmental transmission

Rönnqvist, M. & Maunula, L., maaliskuuta 2016, julkaisussa : Future Virology. 11, 3, s. 207-217 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

One Health : ihmisten, eläinten ja ympäristön yhteinen terveys

Sukura, A. & Hänninen, M-L., 2016, julkaisussa : Duodecim. 132, 13-14, s. 1223-1229 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto
2015

Lactic acid bacteria and their controversial role in fresh meat spoilage

Pothakos, V., Devlieghere, F., Villani, F., Björkroth, J. & Ercolini, D., marraskuuta 2015, julkaisussa : Meat Science. 109, s. 66-74 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Yersinia enterocolitican epidemiologia ja torjunta - kirjallisuuskatsaus

Korkeala, H., Laukkanen-Ninios, R., Virtanen, S., Vilar, M., Keto-Timonen, R. & Fredriksson-Ahomaa, M., 2015, julkaisussa : Suomen eläinlääkärilehti. 121, 9, s. 507-513 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2014

Enteropathogenic Yersinia in the pork production chain: Challenges for control

Laukkanen-Ninios, R., Fredriksson-Ahomaa, M. & Korkeala, H., marraskuuta 2014, julkaisussa : Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. 13, 6, s. 1165-1191 27 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2012

Botulismi - vaikeasti tunnistettava sairaus

Kolho, E., Lindström, M. & Forss, N., 2012, julkaisussa : Duodecim. 218, 19, s. 1963-1969 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Enteropathogenic Yersinia in pig production

Virtanen, S. & Korkeala, H., 2012, julkaisussa : Wiener Tierärztliche Monatsschrift. 99, 11-12, s. 298-305 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Virus hazards from food, water and other contaminated environments

Rodriguez-Lazaro, D., Cook, N., Ruggeri, F. M., Sellwood, J., Nasser, A., Nascimento, M. S. J., D'Agostino, M., Santos, R., Carlos Saiz, J., Rzezutka, A., Bosch, A., Girones, R., Carducci, A., Muscillo, M., Kovac, K., Diez-Valcarce, M., Vantarakis, A., von Bonsdorff, C-H., Husman, A. M. D. R., Hernandez, M. & 1 muuta, van der Poel, W. H. M., 2012, julkaisussa : FEMS Microbiology Reviews. 36, 4, s. 786-814 29 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2011

Human norovirus infection: surveillance and source tracking

Maunula, L. & von Bonsdorff, C-H., 2011, julkaisussa : Future Virology. 6, 4, s. 431-438 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Novel insights into the epidemiology of Clostridium perfringens type A food poisoning

Lindström, M., Heikinheimo, A., Lahti, P. & Korkeala, H., 2011, julkaisussa : Food Microbiology. 28, 2, s. 192-198 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2010

Adaptation of enteropathogenic Yersinia to low growth temperature

Palonen, E., Lindström, M. & Korkeala, H., 2010, julkaisussa : Critical Reviews in Microbiology. 36, 1, s. 54-67 14 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Clostridium botulinum in cattle and dairy products

Lindström, M., Myllykoski, J., Sivelä, S. & Korkeala, H., 2010, julkaisussa : Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 50, 4, s. 281-304 24 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Dioxins, the aryl hydrocarbon receptor and the central regulation of energy balance

Lindén, J., Lensu, S., Tuomisto, J. & Pohjanvirta, R., 2010, julkaisussa : Frontiers in Neuroendocrinology. 31, 4, s. 452-478 27 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2007

Waterborne norovirus outbreaks

Maunula, L., 2007, julkaisussa : Future Virology. 2, 1, s. 101-112 12 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Yersinia enterocolitican ja Yersinia pseudotuberculosiksen esiintyminen piennisäkkäissä: kirjallisuuskatsaus

Mäkitaipale, J., Laukkanen, R. & Korkeala, H., 2007, julkaisussa : Suomen eläinlääkärilehti. 113, 6, s. 319-323 5 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2006

Hazard and control of group II (non-proteolytic) Clostridium botulinum in modern food processing

Lindström, M., Kiviniemi, K. & Korkeala, H., 2006, julkaisussa : International Journal of Food Microbiology. 108, 1, s. 92-104 13 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Laboratory diagnostics of botulism

Lindström, M. & Korkeala, H., 2006, julkaisussa : Clinical Microbiology Reviews. 19, 2, s. 298-314 17 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Molecular epidemiology of Yersinia enterocolitica infections

Fredriksson-Ahomaa, M., Stolle, A. & Korkeala, H., 2006, julkaisussa : FEMS Immunology and Medical Microbiology. 47, 3, s. 315-329 15 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2005

Microbiological ecology of marinated meat products

Björkroth, J., 2005, julkaisussa : Meat Science. 70, 3, s. 477-480 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Toxicological implications of polymorphisms in receptors for xenobiotic chemicals: The case of the aryl hydrocarbon receptor

Okey, A. B., Franc, M. A., Moffat, I. D., Tijet, N., Boutros, P. C., Korkalainen, M., Tuomisto, J. & Pohjanvirta, R., 2005, julkaisussa : Toxicology and Applied Pharmacology. 207, 2 suppl., s. S43-S51 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2004

Raakavihannesten mikrobiologia. Ruokamyrkytysbakteerit raaoissa kasviksissa: kirjallisuuskatsaus

Tiainen, T., 2004, julkaisussa : Suomen eläinlääkärilehti. 110, 6, s. 317-321 5 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2003

Food hygienic research and education in veterinary schools: the presence and the future

Korkeala, H., Lindström, M. & Fredriksson-Ahomaa, M., 2003, julkaisussa : Archiv für Lebensmittelhygiene. 54, 5-6, s. 146-150 5 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Low occurrence of pathogenic Yersinia enterocolitica in clinical, food, and environmental samples: a methodological problem

Fredriksson-Ahomaa, M. & Korkeala, H., 2003, julkaisussa : Clinical Microbiology Reviews. 16, 2, s. 220-229 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2001

Taxonomy and important features of probiotic microorganisms in food and nutrition

Holzapfel, W. H., Haberer, P., Geisen, R., Björkroth, J. & Schillinger, U., 2001, julkaisussa : American Journal of Clinical Nutrition. 73, s. 365S-373S 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

West Nile -viruksen aiheuttamat epidemiat: kirjallisuuskatsaus

Kallio, S. & Hänninen, M-L., 2001, julkaisussa : Suomen eläinlääkärilehti. 107, 9, s. 501-504 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

1997

Microbiological spoilage and contamination of vacuum-packaged cooked sausages

Korkeala, H. J. & Björkroth, K. J., 1997, julkaisussa : Journal of Food Protection. 60, 6, s. 724-731 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

1980

Escherichia coli, Yersinia enterocolitica ja Campylobacter fetus subsp. jejuni ruokamyrkytysten tai elintarvikeinfektioiden aiheuttajina: Kirjallisuuskatsaus

Hänninen, M-L., 1980, julkaisussa : Suomen eläinlääkärilehti. 86, 4, s. 175-193 18 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

1978

Katsaus raskasmetallien toksikologiaan

Korkeala, H. & Mannonen, J., 1978, julkaisussa : Suomen eläinlääkärilehti. 84, 1, s. 13-25 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu