• P.O. Box 66 (Agnes Sjöberginkatu 2), EE building

    00014 University of Helsinki

    Suomi

Organisaation profiili

Yksikön profiili

We characterize polysaccharides, especially those obtained as side streams from various bioprocesses, in food and food contact materials. We are interested in the behavior of polysaccharides in dispersed systems: their gelation and formulation into aerogels, emulsifying properties, and capacity to inhibit lipid oxidation.

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Projektit

Julkaisut

Active food packaging through controlled in situ production and release of hexanal

Lehtonen, M., Kekäläinen, S., Nikkilä, I., Kilpeläinen, P., Tenkanen, M. & Mikkonen, K. S., 30 maaliskuuta 2020, julkaisussa : Food chemistry. X. 5, 10 Sivumäärä, 100074.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Colloidal features of softwood galactoglucomannans-rich extract

Bhattarai, M., Sulaeva, I., Pitkänen, L., Kontro, I., Tenkanen, M., Potthast, A. & Mikkonen, K. S., 27 huhtikuuta 2020, julkaisussa : Carbohydrate Polymers. 116368.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Comparison of novel fungal mycelia strains and sustainable growth substrates to produce humidity-resistant biocomposites

Tacer Caba, Z., Varis, J. J., Lankinen, P. & Mikkonen, K. S., 12 huhtikuuta 2020, julkaisussa : Materials and design. 108728.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Spruce galactoglucomannan stabilized emulsions enhance bioaccessibility of bioactive compounds

Zhao, H., Mikkonen, K. S., Kilpelainen, P. & Lehtonen, M., 23 toukokuuta 2020, julkaisussa : Foods. 9, 5, s. 672-685 14 Sivumäärä, 2304-8158.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access

Strategies for structuring diverse emulsion systems by using wood lignocellulose-derived stabilizers

Mikkonen, K. S., 21 helmikuuta 2020, julkaisussa : Green Chemistry. 22, 4, s. 1019-1037 19 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Aktiviteetit

Core Facility for Integrated Microscopy, University of Copenhagen

Mamata Bhattarai (Vieraileva tutkija)
18 helmikuuta 202019 helmikuuta 2020

Aktiviteetti: Ulkoisessa instituutiossa vierailun tyypitAkateeminen vierailu toiseen organisaatioon

Shahin Banasaz

Kirsi S. Mikkonen (Isäntä)
3 helmikuuta 202031 heinäkuuta 2020

Aktiviteetti: Vierailijan isännöinnin tyypitIsännöity akateeminen vierailu Helsingin yliopistossa

Speaker: Active polysaccharide aerogels for extending the shelf-life of fresh plant products

Kirsi S. Mikkonen (Puhuja)
18 helmikuuta 202020 helmikuuta 2020

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Invited Speaker: Thermal analytical methods in food sciences

Kirsi S. Mikkonen (Puhuja)
13 helmikuuta 2020

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitKutsuesitelmä

Linz Winter School 2020

Felix Abik (Osallistuja)
28 tammikuuta 202030 tammikuuta 2020

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

Palkinnot

EIT FOODIO-Food Solutions Award

Mamata Bhattarai (Vastaanottaja), Pia C Silventoinen (Vastaanottaja), Mohammad Azizkhani (Vastaanottaja), Laura Toppinen (Vastaanottaja), Sharon Abderhalden (Vastaanottaja), Maite Iriondo (Vastaanottaja), Beatriz Fernandez (Vastaanottaja), Valeria Belokhvostov (Vastaanottaja), Lital Cohen (Vastaanottaja) & Michael Faivush (Vastaanottaja), 12 joulukuuta 2018

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Lehtileikkeet

Mini interview for Debrecen Local TV (Hungary) during the 3rd Food Structure Design Congress

Zeynep Tacer Caba

20/09/2018

1 Median myötävaikutus

Lehdistö/media