Projekteja vuodessa
Organisaation profiili
Yksikön profiili
We characterize polysaccharides, especially those obtained as side streams from various bioprocesses, in food and food contact materials. We are interested in the behavior of polysaccharides in dispersed systems: their gelation and formulation into aerogels, emulsifying properties, and capacity to inhibit lipid oxidation.
Tieteenalat
- 416 Elintarviketieteet
- Elintarviketeknologia
- Elintarvikekemia
- Emulsiot
- Aerogeelit
- Pakkaukset
- 116 Kemia
- Analyyttinen kemia
- Polysakkaridit
- Lipidit
Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö
Henkilöt
-
Felix Abik
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - tekninen avustaja
- Food Materials Science Research Group
- Doctoral Programme in Food Chain and Health
Henkilö: U1 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, Väitöskirjatutkija, M5 Opetuksen ja tutkimuksen tukihenkilöstö
-
-
Lin Chen
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - väitöskirjatutkija
- Food Materials Science Research Group
- Doctoral Programme in Food Chain and Health
Henkilö: U1 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, Väitöskirjatutkija
-
Patricia Figueiredo
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - akatemian tutkijatohtori
- Food Materials Science Research Group
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
Henkilö: U1 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, U2 Opetus- ja tutkimushenkilöstö
Laitteet
-
Compact Fiber Optic Oxygen Meter (OXY-1 SMA, PreSens)
Fabio Valoppi (Johtaja)
Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastoLaitteistot/tilat: Laitteet
-
Mini spray dryer (B-290, Buchi)
Fabio Valoppi (Johtaja)
Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastoLaitteistot/tilat: Laitteet
-
Temperature-controlled stage for microscope (Linkam)
Fabio Valoppi (Johtaja)
Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastoLaitteistot/tilat: Laitteet
-
Food-grade materials to address obesity
Sabet Ghadam Haghighi, S.
01/09/2024 → 31/12/2026
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Mouthfeel of plant protein
Sabet Ghadam Haghighi, S.
16/04/2024 → 28/02/2025
Projekti: Tutkimusprojekti
-
SynCap: Design of spray-dried synbiotic microcapsules for healthy, functional, and sustainable powders (postdoc - Academy of Finland)
01/09/2022 → 31/08/2025
Projekti: Tutkimusprojekti
-
iOLEO: Functional oleogels for body weight control (University of Helsinki - three-year research grant)
University of Helsinki, Helsinki, Faculty of Agriculture and Forestry
05/04/2021 → 31/12/2024
Projekti: Helsingin yliopiston kolmivuotinen tutkimushanke
-
PARTIFACE: Green Route to Wood-Derived Janus Particles for Stabilized Interfaces (European Research Council)
Mikkonen, K. S., Figueiredo, P., Morais de Carvalho, D., Zare-Lahti, M., Chen, L., Kuribayashi, T., Lovikka, V. A. & Faithfull, T.
01/06/2020 → 31/05/2025
Projekti: Tutkimusprojekti
Julkaisut
-
Ability to re-foam frothed milk at different solid concentrations and their foam structure
Ho, M. T., Lu, Y-J., Xiong, X., Bhandari, B. & Bansal, N., 29 helmik. 2024, julkaisussa: International Journal of Dairy Technology.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open access -
Adsorption study on the formation of interfacial layers based on birch glucuronoxylans
Abik, F., Solin, K., Hietala, S., Rojas, O. J., Ho, M. T. & Mikkonen, K. S., syysk. 2024, julkaisussa: Carbohydrate Polymers. 339, 9 Sivumäärä, 122242.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Advances in Oleogel Development, Characterization, and Nutritional Aspects
Palla, C. & Valoppi, F., 2024, Springer. 691 SivumääräTutkimustuotos: Kirja/raportti › Kirja › Tieteellinen › vertaisarvioitu
-
A new era of healthy fats
Valoppi, F., Lee-Korhonen, J. J. J., Nolvi, A., Sabet, S., Nikolaev, D., Grahn, P. J. H., Schavikin, J., Lassila, P. J., Pinto, T. C. C., Kazerani Garcia, A. A., Papadogiannakis, C., Kirjoranta, S. & Salmi, A., 6 maalisk. 2024, julkaisussa: Food science & technology. 38, 1, s. 46-51 6 SivumääräTutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Ammatillinen
Open access -
Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB12‑Derived Postbiotic Powders Enhance Antioxidant and Physicochemical Properties of Low‑Fat Yoghurt
Yousefvand, A., Pham, Q. H., Ho, M. T., Amiri, S., Mäkelä-Salmi, N. & Saris, P., 9 huhtik. 2024, julkaisussa: Food and Bioprocess Technology.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto
Aktiviteetit
-
19th Food Colloids Conference
Tiago Cardoso Conde Pinto (Osallistuja)
14 huhtik. 2024 → 18 huhtik. 2024Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
-
Development and characterization of a novel oleogel-in-oleogel system with tailorable digestibility
Tiago Cardoso Conde Pinto (Puhuja)
14 huhtik. 2024 → 18 huhtik. 2024Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypit › Suullinen esitys
-
Human Digestion and Absorption - a Mechanistic Understanding
Tiago Cardoso Conde Pinto (Osallistuja)
13 marrask. 2023 → 17 marrask. 2023Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
-
International Journal of Biological Macromolecules (Lehti)
Felix Abik (Arvioitsija (reviewer))
2023 → …Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypit › Käsikirjoitusten vertaisarviointi
-
Viikki Postdoctoral Association (ViPA)
Heli Mönttinen (Järjestäjätoimikunnan puheenjohtaja), Emy Paulette Guilbault (Järjestäjätoimikunnan sihteeri), Federica Valerio (Järjestäjätoimikunnan jäsen), Hoi Ying Tsang (Järjestäjätoimikunnan jäsen), Zahra Gounani (Järjestäjätoimikunnan jäsen), Mina Zare (Järjestäjätoimikunnan jäsen), Carly Lauren Lynsdale (Järjestäjätoimikunnan jäsen) & Ashenafi Legehar (Järjestäjätoimikunnan jäsen)
2023Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
Palkinnot
-
Acta Student Award
Figueiredo, Patricia (Vastaanottaja), 2021
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
-
EIT FOODIO-Food Solutions Award
Bhattarai, Mamata (Vastaanottaja), Silventoinen, Pia C (Vastaanottaja), Azizkhani, Mohammad (Vastaanottaja), Toppinen, Laura (Vastaanottaja), Abderhalden, Sharon (Vastaanottaja), Iriondo, Maite (Vastaanottaja), Fernandez, Beatriz (Vastaanottaja), Belokhvostov, Valeria (Vastaanottaja), Cohen, Lital (Vastaanottaja) & Faivush, Michael (Vastaanottaja), 12 jouluk. 2018
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
-
Young Scientist Award
Valoppi, Fabio (Vastaanottaja), 21 syysk. 2022
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
Lehtileikkeet
-
Curious decision-makers and promising investors – Researchers draw energy from encounters at Slush
20/12/2021
1 kohde/ Medianäkyvyys
Lehdistö/media
-
Slush 2021 paves the way for a better future through innovative ideas
07/12/2021
1 kohde/ Medianäkyvyys
Lehdistö/media
-
forest.fi highlights increasing usage of wood in foodstuffs and cosmetics
06/09/2021
1 kohde/ Medianäkyvyys
Lehdistö/media
-
Wood is increasingly used in foodstuffs and cosmetics – Wood hemicelluloses has a huge potential, says researcher Mamata Bhattarai Read more
02/09/2021
1 kohde/ Medianäkyvyys
Lehdistö/media
-
-Eminent ERC Consolidator Grants awarded to three scholars at the University of Helsinki
11/12/2019
1 kohde/ Medianäkyvyys
Lehdistö/media