Projekteja vuodessa
Organisaation profiili
We characterize polysaccharides, especially those obtained as side streams from various bioprocesses, in food and food contact materials. We are interested in the behavior of polysaccharides in dispersed systems: their gelation and formulation into aerogels, emulsifying properties, and capacity to inhibit lipid oxidation.
Tieteenalat
- 416 Elintarviketieteet
- Elintarviketeknologia
- Elintarvikekemia
- Emulsiot
- Aerogeelit
- Pakkaukset
- 116 Kemia
- Analyyttinen kemia
- Polysakkaridit
- Lipidit
Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö
Henkilöt
-
Felix Abik
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - apurahatutkija
- Food Materials Science Research Group
- Doctoral Programme in Food Chain and Health
Henkilö: vieraileva tutkija, U1 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, Väitöskirjatutkija
-
Mamata Bhattarai
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - vieraileva tutkija
- Food Materials Science Research Group
Henkilö: vieraileva tutkija, HY
-
Lin Chen
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - väitöskirjatutkija
- Food Materials Science Research Group
Henkilö: U1 Opetus- ja tutkimushenkilöstö
Laitteet
-
Compact Fiber Optic Oxygen Meter (OXY-1 SMA, PreSens)
Fabio Valoppi (Johtaja)
Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastoLaitteistot/tilat: Laitteet
-
Mini spray dryer (B-290, Buchi)
Fabio Valoppi (Johtaja)
Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastoLaitteistot/tilat: Laitteet
-
Temperature-controlled stage for microscope (Linkam)
Fabio Valoppi (Johtaja)
Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastoLaitteistot/tilat: Laitteet
-
SynCap: Design of spray-dried synbiotic microcapsules for healthy, functional, and sustainable powders (postdoc - Academy of Finland)
01/09/2022 → 31/08/2025
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Wood hemicellulose - a new coating material to create novel functional food ingredients (Catalyst Fund - Royal Society of New Zealand)
Ho, M. T., Mikkonen, K. S., Colgrave, M. & Le, T.
01/06/2022 → 01/06/2024
Projekti: Tutkimusprojekti
-
ENGEL: Engineered oleogels for body weight management (Jane and Aatos Erkko Foundation proof-of-concept grant)
Sabet Ghadam Haghighi, S., Kirjoranta, S., Kazerani Garcia, A. A. & Valoppi, F.
31/05/2021 → 31/12/2023
Projekti: Tutkimusprojekti
-
iOLEO: Functional oleogels for body weight control (University of Helsinki - three-year research grant)
University of Helsinki, Helsinki
05/04/2021 → 31/12/2024
Projekti: Helsingin yliopiston kolmivuotinen tutkimushanke
-
PARTIFACE: Green Route to Wood-Derived Janus Particles for Stabilized Interfaces (European Research Council)
Figueiredo, P., Morais de Carvalho, D. & Mikkonen, K. S.
01/06/2020 → 31/05/2025
Projekti: Tutkimusprojekti
Julkaisut
-
A layered solid-state culture system for investigating the fungal growth and decay behaviour on the cellulosic substrate
Kuribayashi, T., Lankinen, P. & Mikkonen, K. S., syysk. 2023, julkaisussa: Journal of Microbiological Methods. 212, 7 SivumääräTutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Amorphization of cyclodextrins by spray drying for producing encapsulated functional gas powders for agri-food applications
Ho, M. T., Thi Van Anh, N. & Bhandari, B., 2 toukok. 2023, julkaisussa: Drying Technology. 41, 6, s. 843-858 16 SivumääräTutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
-
Analysis of the functional lignin structures within wood hemicelluloses using nuclear magnetic resonance spectroscopy
Lahtinen, M., Morais de Carvalho, D., Kynkäänniemi, E. & Mikkonen, K. S., 2023.Tutkimustuotos: Konferenssimateriaalit › Konferenssiabstrakti › vertaisarvioitu
-
Clustering of oleogel production methods reveals pitfalls and advantages for sustainable, upscalable, and oxidative stable oleogels
Sabet, S., Pinto, T. C. C., Kirjoranta, S., Kazerani Garcia, A. A. & Valoppi, F., marrask. 2023, julkaisussa: Journal of Food Engineering. 357, 15 SivumääräTutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Current Application of Advancing Spectroscopy Techniques in Food Analysis: Data Handling with Chemometric Approaches
Kharbach, M., Alaoui Mansouri, M., Taabouz, M. & Yu, H., heinäk. 2023, julkaisussa: Foods. 12, 14, 46 SivumääräTutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Katsausartikkeli › vertaisarvioitu
Open access
Aktiviteetit
-
Journal of Agricultural and Food Chemistry (Lehti)
Maarit Lahtinen (Arvioitsija (reviewer))
2023 → …Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypit › Käsikirjoitusten vertaisarviointi
-
Elsevier (Kustantaja)
Mina Zare (Toimittaja (editor)), Aldo R. Boccaccini (Toimituskunnan jäsen (member of editorial board)) & Ramakrishna Seeram (Toimituskunnan jäsen (member of editorial board))
2023Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypit › Tiedelehden toimittaja
-
Viikki Postdoctoral Association (ViPA)
Heli Mönttinen (Järjestäjätoimikunnan puheenjohtaja), Emy Paulette Guilbault (Järjestäjätoimikunnan sihteeri), Federica Valerio (Järjestäjätoimikunnan jäsen), Hoi Ying Tsang (Järjestäjätoimikunnan jäsen), Zahra Gounani (Järjestäjätoimikunnan jäsen), Mina Zare (Järjestäjätoimikunnan jäsen), Carly Lauren Lynsdale (Järjestäjätoimikunnan jäsen) & Ashenafi Legehar (Järjestäjätoimikunnan jäsen)
2023Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
-
Natural Sciences for Sustainability 2023
Maarit Lahtinen (Puhuja: esitelmän pitäjä)
2023 → …Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
-
XXXI International Conference on Polyphenols
Maarit Lahtinen (Puhuja: esitelmän pitäjä)
2023Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
Palkinnot
-
Acta Student Award
Figueiredo, Patricia (Vastaanottaja), 2021
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
-
EIT FOODIO-Food Solutions Award
Bhattarai, Mamata (Vastaanottaja), Silventoinen, Pia C (Vastaanottaja), Azizkhani, Mohammad (Vastaanottaja), Toppinen, Laura (Vastaanottaja), Abderhalden, Sharon (Vastaanottaja), Iriondo, Maite (Vastaanottaja), Fernandez, Beatriz (Vastaanottaja), Belokhvostov, Valeria (Vastaanottaja), Cohen, Lital (Vastaanottaja) & Faivush, Michael (Vastaanottaja), 12 jouluk. 2018
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
-
Young Scientist Award
Valoppi, Fabio (Vastaanottaja), 21 syysk. 2022
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
Lehtileikkeet
-
Curious decision-makers and promising investors – Researchers draw energy from encounters at Slush
20/12/2021
1 kohde/ Medianäkyvyys
Lehdistö/media
-
Slush 2021 paves the way for a better future through innovative ideas
07/12/2021
1 kohde/ Medianäkyvyys
Lehdistö/media
-
forest.fi highlights increasing usage of wood in foodstuffs and cosmetics
06/09/2021
1 kohde/ Medianäkyvyys
Lehdistö/media
-
Wood is increasingly used in foodstuffs and cosmetics – Wood hemicelluloses has a huge potential, says researcher Mamata Bhattarai Read more
02/09/2021
1 kohde/ Medianäkyvyys
Lehdistö/media
-
-Eminent ERC Consolidator Grants awarded to three scholars at the University of Helsinki
11/12/2019
1 kohde/ Medianäkyvyys
Lehdistö/media