• P.O. Box 66 (Agnes Sjöberginkatu 2), EE building

    00014 University of Helsinki

    Suomi

Julkaisut 2008 2019

Suodatin
Konferenssiartikkeli
2019

The role of associative properties of spruce galactoglucomannans in emulsion stabilization

Bhattarai, M., Valoppi, F., Kilpelainen, P. O. & Mikkonen, K. S., 11 kesäkuuta 2019, 20th Gums & Stabilisers for the Food Industry Conference.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinen

2018

Effect of pH, ionic strength and processing on associative properties of spruce galactoglucomannans

Bhattarai, M., Valoppi, F., Pitkänen, L., Kilpelainen, P. O., Aseyev, V. & Mikkonen, K. S., 21 toukokuuta 2018, 14th International Hydrocolloids Conference.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinen

Exploitation of k-carrageenan aerogels as templates for edible oleogel preparation

Manzocco, L., Valoppi, F., Plazzotta, S., Calligaris, S. & Nicoli, M. C., 3 kesäkuuta 2018, 3rd Food Structure and Functionality Forum Symposium.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinen

The role of soluble wood hemicelluloses fraction on the physical and oxidative stability of oil in water emulsions

Valoppi, F., Lahtinen, M., Kirjoranta, S., Bhattarai, M., Kilpelainen, P. O. & Mikkonen, K. S., 21 toukokuuta 2018, 14th International Hydrocolloids Conference.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinen

2017

Spruce gum – a new natural Nordic stabilizer

Mikkonen, K. S., Alakalhunmaa, S. T., Lehtonen, M. I. & Tenkanen, T. M., 2017, The 7th Nordic Wood Biorefinery Conference. Stockholm, Sweden, s. 22-27 6 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinen

2015

Enzyme-mediated gelation of polysaccharides yields bio-based aerogels

Ghafar, A., Parikka, K. M., Sontag-Strohm, T. S., Österberg, M., Tenkanen, T. M. & Mikkonen, K. S., 2015, (Valmisteltavana) Gums and Stabilisers for the Food Industry : Hydrocolloid functionality for affordable and sustainable global food solutions. Phillips, G. O. & Williams, P. A. (toim.). Cambridge: The Royal Society of Chemistry, (Specialists publications; nro 353).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinen

Softwood-based sponge-like composite aerogels

Alakalhunmaa, S., Parikka, K., Penttilä, P. A., Cuberes, M. T., Willför, S., Salmén, L. & Mikkonen, K. S., 2015, New business opportunities from wood, the 10th biennial Johan Gullichsen colloquium, 19 November 2015, Wanha Satama, Helsinki, Finland. Helsinki: Paper Engineers' Association, Finland, s. 31-34 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

2014

Enzymatic oxidation technology enables manufacturing of novel lightweight and stiff polysaccharide-based aerogels

Mikkonen, K., Parikka, K., Ghafar, A. & Tenkanen, M., 2014, EWLP 2014 - 13th European Workshop on Lignocellulosics and Pulp: Proceedings. del Río, J. C., Gutiérrez, A., Rencoret, J. & Martínez, Á. T. (toim.). Seville: Institute of Natural Resources and Agrobiology of Seville, s. 99-102 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinen