Julkaisut 1982 2019

1982

HPLC in the Analysis of Tocopherols - a Brief Review

Lallukka, Y., Piironen, V. & Varo, P., 1982, julkaisussa : EKT-sarja. s. 600: 97-116

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

1984

HIGH-PERFORMANCE LIQUID-CHROMATOGRAPHIC DETERMINATION OF TOCOPHEROLS AND TOCOTRIENOLS AND ITS APPLICATION TO DIETS AND PLASMA OF FINNISH MEN .1. ANALYTICAL METHOD

PIIRONEN, V., VARO, P., SYVAOJA, E. L., SALMINEN, K. & KOIVISTOINEN, P., 1984, julkaisussa : International Journal for Vitamin and Nutrition Research. 54, s. 35-40 6 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

HIGH-PERFORMANCE LIQUID-CHROMATOGRAPHIC DETERMINATION OF TOCOPHEROLS AND TOCOTRIENOLS AND ITS APPLICATION TO DIETS AND PLASMA OF FINNISH MEN .2. APPLICATIONS

PIIRONEN, V., VARO, P., SYVAOJA, E. L., SALMINEN, K., KOIVISTOINEN, P. & ARVILOMMI, H., 1984, julkaisussa : International Journal for Vitamin and Nutrition Research. 54, s. 41-46 6 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

1985

E-vitamiini elintarvikkeissa ja E-vitamiinin saanti

Piironen, V., 1985, julkaisussa : Julkaisu / Elintarvikkeiden tutkimussäätiö. s. 17: 182-190

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

PAG-electrophore­grams of six Finnish potato cultivars

Sontag-Strohm, T., Salovaara, H. & Ulvinen, O., 1985, julkaisussa : Journal of the Scientific Agricultural Society of Finland. 57, s. 147-154

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

PAG-electrophore­grams of wheat cultivars grown in Finland.

Sontag-Strohm, T. & Salovaara, H., 1985, julkaisussa : Journal of the Scientific Agricultural Society of Finland. 57, s. 271-277

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

TOCOPHEROLS AND TOCOTRIENOLS IN FINNISH FOODS - DAIRY-PRODUCTS AND EGGS

SYVAOJA, E. L., PIIRONEN, V., VARO, P., KOIVISTOINEN, P. & SALMINEN, K., 1985, julkaisussa : Milchwissenschaft. 40, s. 467-469 3 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

TOCOPHEROLS AND TOCOTRIENOLS IN FINNISH FOODS - FISH AND FISH PRODUCTS

SYVAOJA, E. L., SALMINEN, K., PIIRONEN, V., VARO, P., KEROJOKI, O. & KOIVISTOINEN, P., 1985, julkaisussa : Journal of the American Oil Chemists' Society. 62, s. 1245-1248 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

TOCOPHEROLS AND TOCOTRIENOLS IN FINNISH FOODS - HUMAN-MILK AND INFANT FORMULAS

SYVAOJA, E. L., PIIRONEN, V., VARO, P., KOIVISTOINEN, P. & SALMINEN, K., 1985, julkaisussa : International Journal for Vitamin and Nutrition Research. 55, s. 159-166 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

TOCOPHEROLS AND TOCOTRIENOLS IN FINNISH FOODS - MEAT AND MEAT-PRODUCTS

PIIRONEN, V., SYVAOJA, E. L., VARO, P., SALMINEN, K. & KOIVISTOINEN, P., 1985, julkaisussa : Journal of Agricultural and Food Chemistry. 33, s. 1215-1218 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Tuloksia tokoferoli- ja tokotrienolitutkimuksesta

Piironen, V., 1985, julkaisussa : Elintarvikeylioppilas. 4, s. 9 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

1986

The high-molecular- weight subunit compositions of wheat varieties bred in Finland.

Sontag-Strohm, T., Salovaara, H. & Payne, P., 1986, julkaisussa : Journal of the Scientific Agricultural Society of Finland. 58, s. 151-156

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

TOCOPHEROLS AND TOCOTRIENOLS IN CEREAL PRODUCTS FROM FINLAND

PIIRONEN, V., SYVAOJA, E. L., VARO, P., SALMINEN, K. & KOIVISTOINEN, P., 1986, julkaisussa : Cereal Chemistry. 63, s. 78-81 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

TOCOPHEROLS AND TOCOTRIENOLS IN FINNISH FOODS - OILS AND FATS

SYVAOJA, E. L., PIIRONEN, V., VARO, P., KOIVISTOINEN, P. & SALMINEN, K., 1986, julkaisussa : Journal of the American Oil Chemists' Society. 63, s. 328-329 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

TOCOPHEROLS AND TOCOTRIENOLS IN FINNISH FOODS - VEGETABLES, FRUITS, AND BERRIES

PIIRONEN, V., SYVAOJA, E. L., VARO, P., SALMINEN, K. & KOIVISTOINEN, P., 1986, julkaisussa : Journal of Agricultural and Food Chemistry. 34, s. 742-746 5 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

1987

Elintarvikkeiden tokoferolit ja tokotrienolit

Piironen, V., 1987, julkaisussa : Kotitalous. 2, s. 4-7

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

Oxidative Stability of Olive and Sunflower Oils at 60 ºC

Lampi, A-M., Piironen, V., Saarinen, M-L. & Hyvönen, L., heinäkuuta 1987, Unknown host publication. s. 209-214

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Stability of tocopherols and tocotrienols in food preparation procedures

Piironen, V., Varo, P. & Koivistoinen, P., 1987, julkaisussa : Journal of Food Composition and Analysis. 1, s. 53-58

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

The high-molecular-weight glutenin subunit composition of wheat varieties bred in Finland

Sontag-Strohm, T. S., Payne, P. & Salovaara, H. O., 1987, Proceedings of Third International Workshop on Gluten Proteins. : Budapest, May 6-9, 1987. . Lasztity, R. & Bekes, F. (toim.). s. 567-571

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinen

Tokoferolit ja tokotrienolit elintarvikkeissa ja keskimääräisessä suomalaisessa ruokavaliossa

Piironen, V., 1987, julkaisussa : Elintarvikeylioppilas. 1/87, s. 4-6

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

Tokoferolit ja tokotrienolit ruokavaliossamme

Piironen, V., 1987, julkaisussa : Kotitalous. 3, s. 4-6

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

1988

Stability of tocopherols and tocotrienols during storage of foods

Piironen, V., Varo, P. & Koivistoinen, P., 1988, julkaisussa : Journal of Food Composition and Analysis. 1, s. 124-129

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

1989

Effects of food preparation on natural antioxidant levels in foods

Varo, P., Mattila, M., Piironen, V., Nironen, P. & Koivistoinen, P., 1989, Advances in Food Technology. Vuosikerta II. s. 779-786

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

E-vitamiiniyhdisteet: tokoferolit ja tokotrienolit. Jokapäiväinen ruokamme: uutta tietoa ravintosisällöstä

Piironen, V., 1989, julkaisussa : EKT-sarja. s. 821: 27-29

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

SENSORY AND CHEMICAL CHARACTERIZATION OF FATS USED AS SPREADS ON BREAD

Tuorila, H., Matuszewska, I., Hellemann, U. & Lampi, A-M., 1989, julkaisussa : Food Quality and Preference. 1, s. 157-162 6 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Viljavalmisteiden ja kasvisten E-vitamiinipitoisuudet

Piironen, V., 1989, Maataloustieteen päivät 1989.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

1990

EFFECT OF SAMPLING SITE ON RETINOL, CAROTENOID, TOCOPHEROL, AND TOCOTRIENOL CONCENTRATION OF ADIPOSE-TISSUE OF HUMAN BREAST WITH CANCER

RAUTALAHTI, M., ALBANES, D., HYVONEN, L., PIIRONEN, V. & HEINONEN, M., 1990, julkaisussa : Annals of Nutrition and Metabolism. Supplement. 34, s. 37-41 5 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

HEDONIC RESPONSES AND ATTITUDES RELATED TO FATS USED AS SPREADS ON BREAD

Hellemann, U., Tuorila, H., Matuszewska, I. & Lampi, A-M., 1990, julkaisussa : Food Quality and Preference. 2, s. 29-38 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Vitamiinit ja hivenaineet suomalaisessa ravinnossa

Piironen, V., 1990, julkaisussa : Kansaneläkelaitoksen julkaisuja. ML. s. 97: 28-39

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

1991

SEPARATION OF LIPID CLASSES BY HIGH-PERFORMANCE SIZE EXCLUSION CHROMATOGRAPHY

HOPIA, A. & PIIRONEN, V., 1991, 16th scandinavian symposium on lipids: Proceedings. Lambertsen, G. (toim.). LIPIDFORUM, s. 90-95 6 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

THE TOCOPHEROL, TOCOTRIENOL, AND VITAMIN-E CONTENT OF THE AVERAGE FINNISH DIET

HEINONEN, M. & PIIRONEN, V., 1991, julkaisussa : International Journal for Vitamin and Nutrition Research. 61, s. 27-32 6 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

TRANSFER OF ALPHA-TOCOPHEROL STEREOISOMERS FROM FEEDS TO EGGS

PIIRONEN, V. I., LILJEROOS, A. I. & KOIVISTOINEN, P. E., 1991, julkaisussa : Journal of Agricultural and Food Chemistry. 39, s. 99-101 3 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

1992

ANALYSIS OF LIPID CLASSES BY SOLID-PHASE EXTRACTION AND HIGH-PERFORMANCE SIZE-EXCLUSION CHROMATOGRAPHY

HOPIA, A. I., PIIRONEN, V. I., KOIVISTOINEN, P. E. & HYVONEN, L. E. T., 1992, julkaisussa : Journal of the American Oil Chemists' Society. 69, s. 772-776 5 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Determination of vitamin D3 in egg yolk by high-performance liquid chromatography with diode-array detection

Mattila, P., Piironen, V., Bäckman, C., Asunmaa, A., Uusi-Rauva, E. & Koivistoinen, P., 1992, julkaisussa : Journal of Food Composition and Analysis. 5, s. 281-290

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Effect of trace amounts of α-tocopherol on autoxidation of rapeseed oil triacyglycerol fraction

Piironen, V., Hopia, A., Lampi, A-M., Hyvönen, L. & Koivistoinen, P., 1992, Proceedings of Chemical Reactions in Foods II. s. 133-138

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Genotypic differences of storage proteins in four Scandinavian spring wheat cultivars during seed development

Peltonen, J. & Sontag-Strohm, T. S., 1992, julkaisussa : Agricultural science in Finland. 1, s. 499-507

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Identification of Finnish oat cultivars (Avena sativa L.) by use of SDS-PAGE of the avenins in homogeneous and gradient gels.

Jussila, M., Sontag-Strohm, T. S. & Ulvinen, O., 1992, julkaisussa : Acta Agriculturae Scandinavica. Section B. Soil and Plant Science. 42, s. 106-110

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

METHOD FOR THE PREPARATION OF TRIACYLGLYCEROL FRACTIONS FROM RAPESEED AND OTHER OILS FOR AUTOXIDATION STUDIES

LAMPI, A. M., HOPIA, A., EKHOLM, P. & PIIRONEN, V., 1992, julkaisussa : LWT-Food Science and Technology. 25, s. 386-388 3 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

1993

Analysis of lipid hydroperoxides using high-performance liquid chromatography with chemiluminescence detection

Piironen, V. & Kankare, M., 1993, Unknown host publication.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Application of High-Performance Size Exclusion Chromatographyto Study the Autoxidation of Unsaturated Triacylglycerols

Hopia, A., Lampi, A-M., Piironen, V., Hyvönen, L. & Koivistoinen, P., 1993, julkaisussa : Journal of the American Chemical Society. 70, s. 779-784

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Determination of 25-hydroxycholecalciferol content in egg yolk

Mattila, P., Piironen, V., Uusi-Rauva, E. & Koivistoinen, P., 1993, julkaisussa : Journal of Food Composition and Analysis. 6, s. 250-255

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

The effect of α-tocopherol on the autoxidation of rapeseed and butter oil triacylglycerols

Lampi, A-M., Piironen, V. & Hopia, A., 1993, Unknown host publication. s. 134-136

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Volatiles of autoxidized rapeseed and butter oils

Lampi, A-M., Heinimaa, S. & Piironen, V., 1993, Unknown host publication. s. 182

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

1994

EFFECT OF VITAMIN-E AND BETA-CAROTENE ON THE INCIDENCE OF LUNG-CANCER AND OTHER CANCERS IN MALE SMOKERS

HEINONEN, O. P., HUTTUNEN, J. K., ALBANES, D., HAAPAKOSKI, J., PALMGREN, J., PIETINEN, P., PIKKARAINEN, J., RAUTALAHTI, M., VIRTAMO, J., EDWARDS, B. K., GREENWALD, P., HARTMAN, A. M., TAYLOR, P. R., HAUKKA, J., JARVINEN, P., MALILA, N., RAPOLA, S., JOKINEN, P., KARJALAINEN, J., LAURONEN, J. & 103 muutaMUTIKAINEN, J., SARJAKOSKI, M., SUORSA, A., TIAINEN, M., VERKASALO, M., BARRETT, M., ALFTHAN, G., EHNHOLM, C., GREF, C. G., SUNDVALL, J., HAAPA, E., OVASKAINEN, M. L., PALVAALHOLA, M., ROOS, E., PUKKALA, E., TEPPO, L., FRICK, H., PASTERNACK, A., BROWN, B. W., DEMETS, D. L., KOKKOLA, K., TALA, E., AALTO, E., MAENPAA, V., TIENHAARA, L., JARVINEN, M., KUULIALA, I., LINKO, L., MIKKOLA, E., NYRHINEN, J., RONKANEN, A., VUORELA, A., KOSKINEN, S., LOHELA, P., VILJANEN, T., GODENHJELM, K., KALLIO, T., KASKINEN, M., HAVU, M., KIRVES, P., TAUBERT, K., ALKIO, H., KOSKINEN, R., LAINE, K., MAKITALO, K., RASTAS, S., TANI, P., NIEMISTO, M., SELLERGREN, T. L., AIKAS, C., PEKKANEN, P. S., TARVALA, R., ALANKO, K., MAKIPAJA, K., VAARA, S., SIUKO, H., TUOMINEN, V., ALAKETOLA, L., HAAPANEN, A., HAVERI, M., KESKINISULA, L., KOKKO, E., KOSKENKARI, M., LINDEN, P., NURMENNIEMI, A., RANINEN, R., RAUDASKOSKI, T., TOIVAKKA, S. K., VIEROLA, H., KYRONPALOKAUPPINEN, S., SCHOULTZ, E., JAAKKOLA, M., LEHTINEN, E., RAUTASEPPA, K., SAARIKOSKI, M., LIIPPO, K., REUNANEN, K., SALOMAA, E. R., ETTINGER, D., HIETANEN, P., MAENPAA, H., TEERENHOVI, L., PROUT, G., TASKINEN, E., ASKIN, F., EROZAN, Y., NORDLING, S., VIROLAINEN, M., KOSS, L., SIPPONEN, P., LEWIN, K., FRANSSILA, K., KARKKAINEN, P., HEINONEN, M., HYVONEN, L., KOIVISTOINEN, P., OLLILAINEN, V., PIIRONEN, V., VARO, P., BILHUBER, W., SALKELD, R., SCHALCH, W. & SPEISER, R., 1994, julkaisussa : New England Journal of Medicine. 330, 15, s. 1029-1035 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Mitä uutta jokapäiväisestä ruoastamme

Heinonen, M. & Piironen, V., 1994, julkaisussa : Kehittyvä Elintarvike. 4, s. 10-11

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

The Alpha Tocopherol, Beta Carotene Lung Cancer Prevention Study: Desing, Methods, Participant Characteristics, and Compliance

ATBC Cancer Prevention Study Group, 1994, julkaisussa : Annals of Epidemiology. 4, 1, s. 1-10 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

VITAMIN-D CONTENTS IN EDIBLE MUSHROOMS

MATTILA, P. H., PIIRONEN, V. I., UUSIRAUVA, E. J. & KOIVISTOINEN, P. E., 1994, julkaisussa : Journal of Agricultural and Food Chemistry. 42, s. 2449-2453 5 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Vitamin D contents in foods

Mattila, P., Piironen, V., Uusi-Rauva, E., Hirvi, T. & Koivistoinen, P., 1994, Unknown host publication. s. 771-772

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Vitamin D in foods

MATTILA, P. H., PIIRONEN, V. I., UUSIRAUVA, E. J. & KOIVISTOINEN, P. E., 1994, VITAMIN D: PLURIPOTENT STEROID HORMONE: STRUCTURAL STUDIES, MOLECULAR ENDOCRINOLOGY AND CLINICAL APPLICATIONS. Norman, AW., Bouillon, R. & Thomasset, M. (toim.). Berlin: de Gruyter, s. 771-772 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

1995

Cholecalciferol and 25-hydroxycholecalciferol contents in fish and fish products

Piironen, V., Mattila, P., Uusi-Rauva, E. & Koivistoinen, P., 1995, julkaisussa : Journal of Food Composition and Analysis. 8, s. 232-243

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu