Projekteja vuodessa
Organisaation profiili
Monitieteinen tutkimusryhmä on kiinnostunut etsimään ratkaisuja kestävän ruoantuotannon varmistamiseksi tulevaisuudessa. Erityisenä mielenkiintoina on uusien teknologioiden mahdollisuuksien arvioiminen ympäristö-, taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden kannalta.
Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö
Henkilöt
-
Anne Honkanen
- Maataloustieteiden osasto - tutkijatohtori
- Ruralia-instituutti, Mikkeli - tutkijatohtori
- Tulevaisuuden kestävät ruokajärjestelmät
Henkilö: U2 Opetus- ja tutkimushenkilöstö
-
Natasha Järviö
- Ruralia-instituutti - apurahatutkija
- Kestävyystieteen instituutti (HELSUS)
- Tulevaisuuden kestävät ruokajärjestelmät
- Doctoral Programme in Sustainable Use of Renewable Natural Resources
Henkilö: vieraileva tutkija, U1 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, Väitöskirjatutkija
-
Yumi Kobayashi
- Maataloustieteiden osasto - tutkijatohtori
- Kestävyystieteen instituutti (HELSUS)
- Kasvintuotantotieteet
- Tulevaisuuden kestävät ruokajärjestelmät
Henkilö: U2 Opetus- ja tutkimushenkilöstö
-
Venla Vilhelmiina Kyttä
- Maataloustieteiden osasto - apurahatutkija
- Tulevaisuuden kestävät ruokajärjestelmät
- Doctoral Programme in Sustainable Use of Renewable Natural Resources
Henkilö: vieraileva tutkija, Väitöskirjatutkija
-
-
EIT Food: Nordic cereals - Valorisation of cereal side streams for feed production
Kobayashi, Y., Tuomisto, H. & Honkanen, A.
01/01/2021 → 31/12/2022
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Nordic Network of Cultured Meat Researchers
Tuomisto, H., Moritz, J., Ryynänen, T. & Räty, N.
18/02/2020 → 30/06/2022
Projekti: Muu projekti
-
Naudanlihan hiilijalanjälki integroidussa maito-lihantuotanto –systeemissä
Tuomisto, H., Roitto, M. & Kyttä, V. V.
01/01/2020 → …
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Assessing the potential of novel food production technologies to improve the environmental sustainability of food systems
Faculty of Agriculture and Forestry
02/09/2019 → 01/09/2022
Projekti: Helsingin yliopiston kolmivuotinen tutkimushanke
-
Bridge over troubled water: managing compatibility and conflict among thought collectives in sustainability science
Nagatsu, M., Raymond, P. C., Tuomisto, H., Ruotsalainen, L., Soininen, N., Thoren, H., Stojanovic, M., Horcea-Milcu, A-I., Lehtinen, S., Mazac, R., Lamuela Orta, C., Korpelainen, N-H. P., Vainio, A., Toivanen, R. & McPhearson, T., tammik. 2022, julkaisussa: Sustainability Science. 17, 1, s. 27–44 18 SivumääräTutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Environmental benefits of eating mycoprotein
Tuomisto, H., toukok. 2022, julkaisussa: Nature. 605, s. 34-35 2 SivumääräTutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Kommentti › Tieteellinen
-
Incorporation of novel foods in European diets can reduce global warming potential, water use and land use by over 80%
Mazac, R., Meinilä, J., Korkalo, L., Järviö, N., Jalava, M. & Tuomisto, H., 25 huhtik. 2022, julkaisussa: Nature food. 3, 4, s. 286–293 12 SivumääräTutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
-
Integration of environment and nutrition in life cycle assessment of food items: opportunities and challenges
McLaren, S., Berardy, A., Henderson, A., Holden, N., Huppertz, T., Jolliet, O., De Camillis, C., Renouf, M., Rugani, B., Saarinen, M., van der Pols, J., Vazquez-Rowe, I., Anton Vallejo, A., Bianchi, M., Chadhary, A., Chen, C., Cooreman-Algoed, M., Dong, H., Grant, T., Green, A. & 11 muuta, , 18 tammik. 2022, Rome: FAO. 163 SivumääräTutkimustuotos: Kirja/raportti › Tutkimusraportti › Ammatillinen
Open accessTiedosto -
Kaupunki viljely-ympäristönä ja vierasaineet: tietoa suunnitteluprosessin tueksi
Johansson, J. F. & Roitto, M., 6 huhtik. 2022, Urbaaneja ratkaisuja ruoantuotantoon ja ruokajärjestelmän kiertotalouteen - 6Aika: CircularHoodFood -hankkeen tuloksia. Metsänranta, N., Alakukku, L., Lindedahl, K. & Halonen, R. (toim.). Helsingin seudun ympäristöpalvelut, (HSY:n julkaisuja; nro 2/2022).Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussa › Kirjan luku tai artikkeli › Ammatillinen
Open accessTiedosto
Aktiviteetit
-
Tieteiden yö
Niko Räty (Puhuja)
20 tammik. 2022Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypit › Suullinen esitys
-
INRAE
Rachel Marie Mazac (Vieraileva tutkija), Miriam Torres Miralles (Vieraileva tutkija), Bertrand Dumont (Muu rooli), Florent Veiux (Muu rooli), Rozenn Gazan (Muu rooli) & Mathieu Maillot (Muu rooli)
1 maalisk. 2022 → 31 toukok. 2022Aktiviteetti: Ulkoisessa instituutiossa vierailun tyypit › Akateeminen vierailu toiseen organisaatioon
Tiedosto -
Reviewing quantities and reasons for food loss of internationally sourced plant-based foods at the beginning of the value chain
Marja Roitto (Puhuja)
19 toukok. 2022Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypit › Suullinen esitys
-
Opas yhteisöviljelmän perustamisesta kerrostaloon ja pilottitalojen kokemukset
Marja Roitto (Puhuja)
16 maalisk. 2022Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypit › Suullinen esitys
-
6Aika: CircularHoodFood -hankkeen loppuseminaari
Marja Roitto (Järjestäjätoimikunnan jäsen)
16 maalisk. 2022Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
Lehtileikkeet
-
Kerrosviljely voi olla ratkaisu maailman ruoantuotannon ongelmiin – Pirkkalassa kehitetään tulevaisuuden järjestelmää
07/01/2022
1 kohde/ Medianäkyvyys
Lehdistö/media
-
Maatila tuottaa lihaa ilman eläimiä – Tältäkö näyttää maaseudun tulevaisuus?
21/06/2021
1 kohde/ Medianäkyvyys
Lehdistö/media
-
-
-