Projekteja vuodessa
Organisaation profiili
Understanding grain functionality for healthy and appealing foods
Tieteenalat
- 416 Elintarviketieteet
Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö
Henkilöt
-
Outi Brinck
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - tutkimusteknikko
- Grain Technology research
Henkilö: M5 Opetuksen ja tutkimuksen tukihenkilöstö, HY
-
Rossana Coda
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - yliopistotutkija, dosentuuri
- Kestävyystieteen instituutti (HELSUS)
- Grain Technology research
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
- Doctoral Programme in Microbiology and Biotechnology - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
Henkilö: U3 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, HY, Opetus- ja tutkimushenkilöstö
-
Xin Huang
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - tutkijatohtori
- Grain Technology research
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
Henkilö: U2 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, HY, Opetus- ja tutkimushenkilöstö
-
IntOat -Interactions of oat macromolecules and their role in the structure formation
Mäkelä-Salmi, N., Jouppila, K., Freese, R., Maina, N., Huang, X., Ramos-Diaz, J. M. & Laitinen, M.
01/05/2022 → 30/04/2025
Projekti: Tutkimusprojekti
-
IceBran: Ice-structuring proteins from wheat brans to improve frozen dough/bread quality
Huang, X., Katina, K., Stoddard, F., Lopes Graça, C. A. & Hashim, M.
01/04/2022 → 30/09/2023
Projekti: Tutkimusprojekti
-
InnoFoodAfrica: Locally-driven co-development of plant-based value chains towards more sustainable African food system with healthier diets and export potential
Maina, N., Fogelholm, M., Stoddard, F., Katina, K., Coda, R., Lehtinen, P. & Belachew, K.
01/08/2020 → 31/07/2023
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Leg4Life: Legumes for sustainable food system and healthy life
Pajari, A., Piironen, V., Vanhatalo, A., Simojoki, A., Jouppila, K., Kariluoto, S., Päivärinta, E., Konttinen, H., Hyytiäinen, K., Lombardini (former Lombardini-Riipinen), C., Lamminen, M., Alakukku, L., Chamlagain, B., Coda, R., Ertbjerg, P., Edelmann, M., Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Itkonen, S., Katina, K., Knaapila, A., Kokkonen, T., Kuoppala, K., Lampi, A., Mäkelä, P., Nurmi, V., Ramos-Diaz, J. M., Salonen, A., Sandell, M., Sihvonen, M., Sontag-Strohm, T., Stoddard, F., Tenkanen, M. & Varmanen, P.
01/06/2019 → 31/08/2025
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Grain legume quality for food purposes
Stoddard, F., Piironen, V., Kariluoto, S., Lampi, A., Sontag-Strohm, T., Loponen, J., Salovaara, H. & Lizarazo , C.
01/09/2010 → …
Projekti: Tutkimusprojekti
Julkaisut
-
Biosynthesis of gamma-aminobutyric acid by lactic acid bacteria in surplus bread and its use in bread making
Verni, M., Vekka, A., Immonen, M., Katina, K., Rizzello, C. G. & Coda, R., heinäk. 2022, julkaisussa: Journal of Applied Microbiology. 133, 1, 15 SivumääräTutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Encapsulation of bioactive compounds extracted from date palm seeds (Phoenix dactylifera L.) and their use in functional food
Hashim, M. A., Huang, X., Nadtochii, L. A., Baranenko, D. A., Boulkrane, M. S. & El-Messery, T. M., 23 marrask. 2022, julkaisussa: Frontiers in nutrition. 9, 1051050.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Enhancing the utilization of rapeseed protein ingredients in bread making by tailored lactic acid fermentation
Wang, Y., Rosa-Sibakov, N., Edelmann, M., Sozer, N., Katina, K. & Coda, R., jouluk. 2022, julkaisussa: Food Bioscience. 50, Part A, 10 Sivumäärä, 102028.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Fermentation Conditions Affect the Synthesis of Volatile Compounds, Dextran, and Organic Acids by Weissella confusa A16 in Faba Bean Protein Concentrate
Tuccillo, F., Wang, Y., Edelmann, M., Lampi, A-M., Coda, R. & Katina, K., marrask. 2022, julkaisussa: Foods. 11, 22, 19 SivumääräTutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open access -
Fermented Brewers’ Spent Grain Containing Dextran and Oligosaccharides as Ingredient for Composite Wheat Bread and Its Impact on Gut Metabolome In Vitro
Koirala, P., Costantini, A., Maina, H. N., Rizzello, C. G., Verni, M., Beni, V. D., Polo, A., Katina, K., Cagno, R. D. & Coda, R., lokak. 2022, julkaisussa: Fermentation. 8, 10, 23 Sivumäärä, 487.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open access
Aktiviteetit
-
Nuorten Tiedeakatemia (Ulkoinen yksikkö)
Noora Mäkelä-Salmi (Hallituksen jäsen)
2021 → 2022Aktiviteetti: Jäsenyystyypit › Jäsenyys tai muu rooli tutkimusverkostossa
-
Gluteenittoman taikinan konsistenssin optimointi kauraleivonnassa
Saara Sammalisto (Sivuohjaaja) & Tuula Sontag-Strohm (Ohjaaja)
2021Aktiviteetti: Tutkimustyypit › Muun opinnäytteen ohjaus (pro gradu, lisensiaattityö)
-
World Microbe Forum
Rossana Coda (Puhuja: puheenjohtaja)
20 kesäk. 2021 → 24 kesäk. 2021Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
-
Journal of Agricultural and Food Chemistry (Lehti)
Xin Huang (Arvioitsija (reviewer))
2020 → …Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypit › Käsikirjoitusten vertaisarviointi
-
Nuorten Tiedeakatemia (Ulkoinen yksikkö)
Noora Mäkelä (Jäsen)
1 syysk. 2020 → 31 elok. 2024Aktiviteetti: Jäsenyystyypit › Jäsenyys tai muu rooli tutkimusverkostossa