Projekteja vuodessa
Organisaation profiili
Yksikön profiili
Understanding grain functionality for healthy and appealing foods
Tieteenalat
- 416 Elintarviketieteet
Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö
Henkilöt
-
Outi Brinck
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - tutkimusteknikko
- Grain Technology research
Henkilö: M5 Opetuksen ja tutkimuksen tukihenkilöstö, HY
-
Rossana Coda
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - yliopistotutkija, dosentuuri
- Kestävyystieteen instituutti (HELSUS)
- Grain Technology research
- Elintarviketieteet
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
- Doctoral Programme in Microbiology and Biotechnology - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
Henkilö: U3 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, HY, Opetus- ja tutkimushenkilöstö
-
Xin Huang
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - tutkijatohtori
- Grain Technology research
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
Henkilö: U2 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, HY, Opetus- ja tutkimushenkilöstö
-
Mikko Immonen
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - tohtorikoulutettava
- Grain Technology research
- Doctoral Programme in Food Chain and Health
Henkilö: U1 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, HY
Projektit
-
InnoFoodAfrica: Locally-driven co-development of plant-based value chains towards more sustainable African food system with healthier diets and export potential
Maina, N., Fogelholm, M., Stoddard, F., Katina, K., Coda, R., Lehtinen, P. & Belachew, K.
01/08/2020 → 31/07/2023
Projekti: Tutkimusprojekti
-
“Improvement of bread sensory and nutritional properties via sourdough optimization"
01/07/2020 → 30/06/2021
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Understanding the structuration process of cereal beta-glucan and its role in physiological functionality
Maina, N., Mäkelä, N., Sontag-Strohm, T. & Linderborg, K.
01/09/2019 → 31/08/2021
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Leg4Life: Legumes for sustainable food system and healthy life
Pajari, A., Piironen, V., Vanhatalo, A., Simojoki, A., Jouppila, K., Kariluoto, S., Päivärinta, E., Konttinen, H., Hyytiäinen, K., Lombardini (former Lombardini-Riipinen), C., Lamminen, M., Alakukku, L., Chamlagain, B., Coda, R., Ertbjerg, P., Edelmann, M., Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Itkonen, S., Katina, K., Knaapila, A., Kokkonen, T., Kuoppala, K., Lampi, A., Mäkelä, P., Nurmi, V., Ramos-Diaz, J. M., Salonen, A., Sandell, M., Sihvonen, M., Sontag-Strohm, T., Stoddard, F., Tenkanen, M. & Varmanen, P.
01/06/2019 → 31/08/2022
Projekti: Tutkimusprojekti
-
POWERGRAIN: Superior grain safety with designed mycotoxin binding properties
Maina, N., Katina, K., Coda, R., Koivula, H. & Lee, Y.
01/01/2019 → 31/12/2022
Projekti: Tutkimusprojekti
Julkaisut
-
Fermentation of cereal, pseudo-cereal and legume materials with Propionibacterium freudenreichii and Levilactobacillus brevis for vitamin B12 fortification
Xie, C., Coda, R., Chamlagain, B., Edelmann, M., Varmanen, P., Piironen, V. & Katina, K., helmikuuta 2021, julkaisussa : LWT-Food Science and Technology. 137, 9 Sivumäärä, 110431.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Tiedosto -
Antifungal effect of bioprocessed surplus bread as ingredient for bread-making: Identification of active compounds and impact on shelf-life
Nionelli, L., Wang, Y., Pontonio, E., Immonen, M., Rizzello, C., Maina, N., Katina, K. & Coda, R., joulukuuta 2020, julkaisussa : Food Control. 118, 9 Sivumäärä, 107437.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Barley C-Hordein as the Calibrant for Wheat Gluten Quantification
Huang, X., Ma, K., Leinonen, S. & Sontag-Strohm, T., marraskuuta 2020, julkaisussa : Foods. 9, 11, 13 Sivumäärä, 1637.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Bioprocessing of Brewers’ Spent Grain Enhances Its Antioxidant Activity: Characterization of Phenolic Compounds and Bioactive Peptides
Verni, M., Pontonio, E., Krona, A., Jacob, S., Pinto, D., Verardo, V., Díaz-de-Cerio, E., Coda, R. & Rizzello, C., 31 heinäkuuta 2020, julkaisussa : Frontiers in Microbiology. 11, 15 Sivumäärä, 1831.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Brewers´spent grain, an abundant, underutilized side-stream
Coda, R., 2020, julkaisussa : Inocula : mikrobiologikillan julkaisu.. 1Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Ammatillinen
Aktiviteetit
-
Nuorten Tiedeakatemia (Ulkoinen yksikkö)
Noora Mäkelä (Jäsen)
1 syyskuuta 2020 → 31 elokuuta 2024Aktiviteetti: Jäsenyystyypit › Jäsenyys tai muu rooli tutkimusverkostossa
-
New insights into oat beta-glucan functionality
Noora Mäkelä (Puhuja)
18 kesäkuuta 2019Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypit › Suullinen esitys
-
Miksi kaura on nyt niin kovasti esillä? Töölön rotaryklubi
Hannu Salovaara (Puhuja: esitelmän pitäjä)
31 tammikuuta 2019Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Public Talks
-
DIL, Deutsches Institut für Lebensmitteltechnik e.V. (German Institute of Food Technology), D-49610 Quackenbrück
Fred Stoddard (Vieraileva tutkija), Kati Kristiina Katina (Vieraileva tutkija) & Kirsi Jouppila (Vieraileva tutkija)
23 lokakuuta 2019 → 24 lokakuuta 2019Aktiviteetti: Ulkoisessa instituutiossa vierailun tyypit › Akateeminen vierailu toiseen organisaatioon
-
Puhdaskauran ja -kauratuotteiden gluteenittomuuden varmistaminen
Tuula Sontag-Strohm (Ohjaaja), Xin Huang (Sivuohjaaja) & Hanna Ahola (Sivuohjaaja)
2019Aktiviteetti: Tutkimustyypit › Muun opinnäytteen ohjaus (pro gradu, lisensiaattityö)