Projekteja vuodessa
Organisaation profiili
Yksikön profiili
Understanding grain functionality for healthy and appealing foods
Tieteenalat
- 416 Elintarviketieteet
Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö
Henkilöt
-
Outi Brinck
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - tutkimusteknikko
- Grain Technology research
Henkilö: M5 Opetuksen ja tutkimuksen tukihenkilöstö, HY
-
Rossana Coda
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - yliopistonlehtori, dosentuuri
- Kestävyystieteen instituutti (HELSUS)
- Grain Technology research
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
- Doctoral Programme in Microbiology and Biotechnology - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
Henkilö: U3 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, HY, Opetus- ja tutkimushenkilöstö
-
Xin Huang
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - Dosenttisopimus, dosentuuri
- Grain Technology research
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
Henkilö: HY, Opetus- ja tutkimushenkilöstö
-
Kati Katina
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - professori
- Grain Technology research
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
Henkilö: HY, U4 Opetus- ja tutkimushenkilöstö
-
Ndegwa Maina
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - apulaisprofessori, toinen kausi, yliopistonlehtori, dosentuuri
- Carbohydrate Chemistry and Enzymology
- Grain Technology research
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
Henkilö: U3 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, HY, Opetus- ja tutkimushenkilöstö
-
Empowering Tomorrow's Food Security Leaders: Strengthening Higher Education Capacity for Sustainable Food Systems in Kenya and Mozambique
Kanerva, N. (Principal Investigator), Maina, N. (Osallistuja), Korkalo, L. (osallistuja), Freese, R. (Osallistuja), Fogelholm, M. (Osallistuja) & Salo, K. M. (Osallistuja)
01/01/2024 → 31/08/2026
Projekti: Ministeriön rahoitus
-
IntOat -Interactions of oat macromolecules and their role in the structure formation
Mäkelä-Salmi, N. (Projektinjohtaja), Jouppila, K. (Osallistuja), Freese, R. (Osallistuja), Maina, N. (Osallistuja), Huang, X. (Osallistuja), Ramos-Diaz, J. M. (Osallistuja), Laitinen, M. (Osallistuja), Grönfors, H. (Osallistuja) & Kemppinen, A. (Osallistuja)
01/05/2022 → 30/04/2025
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Leg4Life: Legumes for sustainable food system and healthy life
Pajari, A.-M. (Principal Investigator), Piironen, V. (Co-Principal Investigator), Vanhatalo, A. (Osallistuja), Simojoki, A. (Osallistuja), Jouppila, K. (Osallistuja), Kariluoto, S. (Osallistuja), Päivärinta, E. (Osallistuja), Konttinen, H. (Osallistuja), Hyytiäinen, K. (Osallistuja), Lombardini (former Lombardini-Riipinen), C. (Osallistuja), Lamminen, M. (Osallistuja), Alakukku, L. (Osallistuja), Chamlagain, B. (Osallistuja), Coda, R. (Osallistuja), Ertbjerg, P. (Osallistuja), Edelmann, M. (Osallistuja), Halmemies-Beauchet-Filleau, A. (Osallistuja), Itkonen, S. (Osallistuja), Katina, K. (Osallistuja), Knaapila, A. (Osallistuja), Kokkonen, T. (Osallistuja), Kuoppala, K. (Osallistuja), Lampi, A.-M. (Osallistuja), Mäkelä, P. (Osallistuja), Nurmi, V. (Osallistuja), Ramos-Diaz, J. M. (Osallistuja), Salonen, A. (Osallistuja), Sandell, M. (Osallistuja), Sihvonen, M. (Osallistuja), Sontag-Strohm, T. (Osallistuja), Stoddard, F. (Osallistuja), Tenkanen, M. (Osallistuja) & Varmanen, P. (Projektinjohtaja)
01/06/2019 → 31/08/2025
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Grain legume quality for food purposes
Stoddard, F. (Projektinjohtaja), Piironen, V. (Projektinjohtaja), Kariluoto, S. (Osallistuja), Lampi, A.-M. (Osallistuja), Sontag-Strohm, T. (Osallistuja), Loponen, J. (Osallistuja), Salovaara, H. (Osallistuja) & Lizarazo , C. (Osallistuja)
01/09/2010 → …
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Oat technology
Salovaara, H. (Projektinjohtaja), Gates, F. K. (Osallistuja), Sontag-Strohm, T. (Osallistuja), Loponen, J. (Osallistuja), Kanerva, P. (Osallistuja), Brinck, O. (Osallistuja) & Kivelä, R. (Osallistuja)
01/01/1987 → …
Projekti: Tutkimusprojekti
Julkaisut
-
Gelation potential of oat protein isolate: Influence of extraction method, gelling conditions, and enzymatic modification
Laitinen, M., Kokkonen, T., Huang, X., Jouppila, K., Maina, N. H. & Mäkelä-Salmi, N., 21 maalisk. 2025, julkaisussa: Food Chemistry. 481Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open access -
Impact of fermentation conditions and dextran structure on the rheological and textural properties of a novel high-protein, high-fiber and low-fat plant-based cheese
Jian, C., Yang, X., Tuccillo, F., Hashim, M., Cera, S., Yan, J.-K., Coda, R., Maina, N., Katina, K. & Wang, Y., heinäk. 2025, julkaisussa: Food Hydrocolloids. 164, 15 Sivumäärä, 111209.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Metabolite variations in faba bean ingredients: Unraveling the links between off-flavors and chemical compounds
Tuccillo, F., Kårlund, A., Koistinen, V., Saini, S., Ahmed, H., Hanhineva, K., Sandell, M., Katina, K. & Lampi, A. M., 1 heinäk. 2025, julkaisussa: Food Chemistry. 479, 19 Sivumäärä, 143753.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Molecular characterization of exopolysaccharide from Periweissella beninensis LMG 25373T and technological properties in plant-based food production
Montemurro , M., Verni , M., Fanelli , F., Wang, Y., Maina , H. N., Torreggiani , A., Lamminaho , E., Coda, R., Fusco , V. & Rizzello, C. G., helmik. 2025, julkaisussa: Food Research International. 201, 11 Sivumäärä, 115537.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Novel Fermented Plant-Based Functional Beverage: Biological Potential and Impact on the Human Gut Microbiota †
Vila-Real, C., Costa, C., Pimenta-Martins, A., Mbugua, S., Hagrétou, S. L., Katina, K., Maina, N. H., Pinto, E. & Gomes, A. M. P., helmik. 2025, julkaisussa: Foods. 14, 3, 24 Sivumäärä, 433.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open access
Aktiviteetit
-
Nuorten Tiedeakatemia (Ulkoinen yksikkö)
Mäkelä-Salmi, N. (Hallituksen jäsen)
2021 → 2022Aktiviteetti: Jäsenyystyypit › Jäsenyys tai muu rooli tutkimusverkostossa
-
World Microbe Forum
Coda, R. (Puhuja: puheenjohtaja)
20 kesäk. 2021 → 24 kesäk. 2021Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
-
Gluteenittoman taikinan konsistenssin optimointi kauraleivonnassa
Sammalisto, S. (Sivuohjaaja) & Sontag-Strohm, T. (Ohjaaja)
2021Aktiviteetti: Tutkimustyypit › Muun opinnäytteen ohjaus (pro gradu, lisensiaattityö)
-
Journal of Agricultural and Food Chemistry (Lehti)
Huang, X. (Arvioitsija (reviewer))
2020 → …Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypit › Käsikirjoitusten vertaisarviointi
-
Nuorten Tiedeakatemia (Ulkoinen yksikkö)
Mäkelä, N. (Jäsen)
1 syysk. 2020 → 31 elok. 2024Aktiviteetti: Jäsenyystyypit › Jäsenyys tai muu rooli tutkimusverkostossa