Ihminen digitaalisissa ja kestävissä talouksissa

• Lönnrotinkatu 7

50100 Mikkeli

Organisaation profiili

Yksikön profiili

Ihminen digitaalisissa ja kestävissä talouksissa -tutkimusryhmä hahmottelee tulevaisuuden kestäviä toimintatapoja yhdistellen ihmisten, digitaalisten teknologioiden ja taloudellisen toimeliaisuuden näkökulmia.

Kestävyyden viitekehykseen asettuvat tutkimushankkeet korostavat kolmea keskeistä teemaa:

1) Kuluttajien ja loppukäyttäjien näkökulman korostuminen

2) Kehittyvien teknologioiden laaja-alainen hyödyntäminen

3) Uudet taloudet: toimintaperiaatteiden ja mahdollisuuksien tarkasteleminen

Ryhmän tutkimuksessa painottuvat ihmisten ja sidosryhmien näkemykset, murrospotentiaalia omaavien teknologioiden mahdollisuudet digitaalisista sovelluksista bioteknologiaan sekä uudet alusta-, jakamis- ja biotalouden muodot.

Ryhmän tutkimustoimintaa yhdistävät ihmisten käytäntöjen, sosiaalisten tekijöiden ja kulttuuristen toimintatapojen ymmärtämiseen tähtäävät yhteiskuntatieteelliset lähestymistavat sekä laadulliset tutkimusaineistot ja -menetelmät.

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Projektit 2002 2023

Julkaisut 2017 2019

Alustaperustainen hallinta aluekehittämisessä – case japanilainen kotiseutulahjoitusjärjestelmä

Hyyryläinen, T., Ryynänen, T. & Umeda, R., 2019, s. 32–33. 2 Sivumäärä.

Tiedosto

Alustatalous muuttaa maaseutujen ja kaupunkien suhteita: Case japanilainen Furusato Choice -alusta

Ryynänen, T., Hyyryläinen, T. & Umeda, R., 2019, s. 24. 1 Sivumäärä.

Tiedosto

Artificial, In-vitro or Cultured? A Conceptual Analysis of Meat from Cell-Cultures

Räty, N. S., Tuomisto, H. & Ryynänen, T., 9 toukokuuta 2019. 1 Sivumäärä.

Tiedosto

Border crossing and trespassing? Expanding digital humanities research to developing peripheries with the novel digital technologies

Ryynänen, T. & Hyyryläinen, T., 2019, Proceedings of the Research Data and Humanities (RDHUM) 2019 Conference: Data, Methods and Tools. Juntunen, J. H., Brunni, S., Kunnas, N., Palviainen, S. & Västi, K. (toim.). Oulu: University of Oulu, s. 189-198 10 Sivumäärä (Studia humaniora ouluensia; nro 17).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

CULTURED MEAT AND CHANGING RURAL AREAS

Räty, N. S., Ryynänen, T. & Tuomisto, H., 6 lokakuuta 2019.

Tutkimustuotos: KonferenssimateriaalitPosteri

Aktiviteetit 2011 2019

Suomen metsäkeskus, itäinen palvelualue (Ulkoinen yksikkö)

Torsti Hyyryläinen (Hallituksen jäsen)