• Suomi

• Tukholmankatu 8, Biomedicum 2

Organisaation profiili

Yksikön profiili

Suomen molekyylilääketieteen instituutti (FIMM) on kansainvälinen tutkimuslaitos, jonka toiminta keskittyy tutkimustulosten hyödyntämiseen lääketieteen alan sovelluksissa. FIMM on osa Nordic EMBL Partnership for Molecular Medicine -yhteistyöverkostoa, johon kuuluvat myös Euroopan molekyylibiologian laboratorio (EMBL), Oslon yliopiston Centre for Molecular Medicine Norway (NCMM) ja Uumajan yliopiston Laboratory for Molecular Infection Medicine Sweden (MIMS).

Instituutin toiminta-ajatuksena on sairauksien molekulaarisia mekanismeja ja geneettisepidemiologisia taustatekijöitä koskevan uuden tiedon tuottaminen erityisesti kliinisiä ja epidemiologisia aineistoja hyödyntäen sairauksien toteamiseksi, hoitamiseksi ja ehkäisemiseksi sekä väestön terveyden edistämiseksi. FIMM:n tavoitteena on koota suomalaista molekyylilääketieteen, genetiikan ja epidemiologian tutkimusta ja strategisia resursseja merkittäväksi, kansainvälisesti tunnetuksi molekyylilääketieteen tutkimusinstituutiksi.

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Projektit 2005 2022

University of Helsinki three-year grant

Latvala, A., Berg, V. E. & Ranjit, A.

01/09/201831/08/2021

Projekti: Helsingin yliopiston kolmivuotinen tutkimushanke

Persinalized disease risk assessment platform

Palta, P., Häppölä, P. & Koskela, J.

01/06/201831/12/2019

Projekti: Tutkimusprojekti

AirGOs2: Aggravated airway inflammation: research on genome-scale solutions

Toppila-Salmi, S., Pekkanen, J., Karjalainen, J., Dhaygude, K., Kankainen, M., Ojala, T., Haahtela, T., Renkonen, R., Mäkelä, M., Mäkitie, A., Kauppi, P., Virkkula, P., Cardell, L., Bisgaard, H., Bonnelykke, K., Siroux, V. & Bousquet, J.

01/03/2018 → …

Projekti: Tutkimusprojekti

Julkaisut 1966 2020

High-dimensional structure learning of binary pairwise Markov networks: A comparative numerical study

Pensar, J., Xu, Y., Puranen, S., Pesonen, M., Kabashima, Y. & Corander, J., 2020, julkaisussa : Computational Statistics & Data Analysis. 141, s. 62-76 15 Sivumäärä

2018 William Allan Award Introduction: Eric S. Lander

Daly, M. J., 7 maaliskuuta 2019, julkaisussa : American Journal of Human Genetics. 104, 3, s. 373-374 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuPääkirjoitusTieteellinen

5-year versus risk-category-specific screening intervals for cardiovascular disease prevention: a cohort study

Lindbohm, J., Sipilä, P. N., Mars, N. J., Pentti, J., Ahmadi-Abhari, S., Brunner, E. J., Shipley, M. J., Singh-Manoux, A., Tabak, A. G. & Kivimäki, M., huhtikuuta 2019, julkaisussa : The Lancet Public Health. 4, 4, s. E189-E199 11 Sivumäärä

Tiedosto

A comprehensive evaluation of predictive performance of 33 species distribution models at species and community levels

Norberg, A., Abrego Antia, N., Blanchet, F. G., Adler, F. R., Anderson, B. J., Anttila, J., Araújo, M. B., Dallas, T. A., Dunson, D., Elith, J., Foster, S., Fox, R., Franklin, J., Godsoe, W., Guisan, A., O'Hara, B., Hill, N. A., Holt, R. D., Hui, F. K. C., Husby, M. & 15 muutaKålås, J. A., Lehikoinen, A., Luoto, M., Mod, H. K., Newell, G., Renner, I., Roslin, T. V., Soininen, J., Thuiller, W., Vanhatalo, J. P., Warton, D., White, M., Zimmermann, N. E., Gravel, D. & Ovaskainen, O. T., 2 toukokuuta 2019, julkaisussa : Ecological Monographs.

Tiedosto

Additive multivariate Gaussian processes for joint species distribution modeling with heterogeneous data

Vanhatalo, J. P., Hartmann, M. & Veneranta, L., 2019, julkaisussa : Bayesian analysis.

Aktiviteetit 1990 2019

Lecture: We have the polygenic risks - but do they matter in prevention?

Samuli Ripatti (Puhuja)
7 helmikuuta 20198 helmikuuta 2019

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

FinnGen Plenary Meeting 4