• Suomi

• Tukholmankatu 8, Biomedicum 2

Organisaation profiili

Yksikön profiili

Suomen molekyylilääketieteen instituutti (FIMM) on kansainvälinen tutkimuslaitos, jonka toiminta keskittyy tutkimustulosten hyödyntämiseen lääketieteen alan sovelluksissa. FIMM on osa Nordic EMBL Partnership for Molecular Medicine -yhteistyöverkostoa, johon kuuluvat myös Euroopan molekyylibiologian laboratorio (EMBL), Oslon yliopiston Centre for Molecular Medicine Norway (NCMM) ja Uumajan yliopiston Laboratory for Molecular Infection Medicine Sweden (MIMS).

Instituutin toiminta-ajatuksena on sairauksien molekulaarisia mekanismeja ja geneettisepidemiologisia taustatekijöitä koskevan uuden tiedon tuottaminen erityisesti kliinisiä ja epidemiologisia aineistoja hyödyntäen sairauksien toteamiseksi, hoitamiseksi ja ehkäisemiseksi sekä väestön terveyden edistämiseksi. FIMM:n tavoitteena on koota suomalaista molekyylilääketieteen, genetiikan ja epidemiologian tutkimusta ja strategisia resursseja merkittäväksi, kansainvälisesti tunnetuksi molekyylilääketieteen tutkimusinstituutiksi.

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Henkilöt

Ei valokuvaa Sofia-Maria Aakko

Sofia-Maria Aakko, PhD

Henkilö: U2 Opetus- ja tutkimushenkilöstö

Ei valokuvaa Sari Aaltonen

Sari Aaltonen

Henkilö: vieraileva tutkija, U3 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, HY

20112020
Valokuva Mervi Aavikko

Mervi Aavikko

Henkilö: U3 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, HY

20092019
Ei valokuvaa Taija af Hällström
20022020

Projektit

Julkaisut

Absence of Islet Autoantibodies and Modestly Raised Glucose Values at Diabetes Diagnosis Should Lead to Testing for MODY: Lessons From a 5-Year Pediatric Swedish National Cohort Study

Carlsson, A., Shepherd, M., Ellard, S., Weedon, M., Lernmark, A., Forsander, G., Colclough, K., Brahimi, Q., Valtonen-Andre, C., Ivarsson, S. A., Elding Larsson, H., Samuelsson, U., Ortqvist, E., Groop, L., Ludvigsson, J., Marcus, C. & Hattersley, A. T., tammikuuta 2020, julkaisussa : Diabetes Care. 43, 1, s. 82-89 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Accuracy of Imputation for Apolipoprotein E epsilon Alleles in Genome-Wide Genotyping Data

Vuoksimaa, E., Palviainen, T., Lindgren, N., Rinne, J. O. & Kaprio, J., 24 tammikuuta 2020, julkaisussa : JAMA Network Open. 3, 1, 4 Sivumäärä, 1919960.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKirjeTieteellinen

Tiedosto

A cross-sectional study of obesogenic behaviours and family rules according to family structure in European children

Stahlmann, K., Hebestreit, A., DeHenauw, S., Hunsberger, M., Kaprio, J., Lissner, L., Molnar, D., Ayala-Marin, A. M., Reisch, L. A., Russo, P., Tornaritis, M., Veidebaum, T., Pohlabeln, H. & Bogl, L. H., 5 maaliskuuta 2020, julkaisussa : International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity. 17, 1, 12 Sivumäärä, 32.

Tiedosto

Adaptive RSK-EphA2-GPRC5A signaling switch triggers chemotherapy resistance in ovarian cancer

Moyano-Galceran, L., Pietila, E. A., Turunen, S. P., Corvigno, S., Hjerpe, E., Bulanova, D., Joneborg, U., Alkasalias, T., Miki, Y., Yashiro, M., Chernenko, A., Jukonen, J., Singh, M., Dahlstrand, H., Carlson, J. W. & Lehti, K., huhtikuuta 2020, julkaisussa : EMBO molecular medicine. 12, 4, 22 Sivumäärä, 11177.

Tiedosto

Additive multivariate Gaussian processes for joint species distribution modeling with heterogeneous data

Vanhatalo, J., Hartmann, M. & Veneranta, L., kesäkuuta 2020, julkaisussa : Bayesian analysis. 15, 2, s. 415-447 33 Sivumäärä

Aktiviteetit