Organisaation profiili

Yksikön profiili

Ac­cur­ate geoin­form­a­tion for forestry

Spatial geoinformation is a necessity for cultivating sustainable natural resource management and a green economy. Airborne laser scanning (ALS) has enabled a technological leap forward to further the acquisition of detailed spatial geoinformation. By using ALS, one can collect geometrically accurate point clouds. These 3D data sets that use single- or multi-temporal point clouds enable a wide range of applications in the field of natural resource management. Adding a time dimension provides 4D geoinformatics. Multi-temporal geodata offers information about the history of our environment, and the 4D data can be used in modeling and simulating the future.

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Projektit 2004 2018

Sustainable Forest Value Chains (SUVALUE)

Amberla, T., Barua, S. K., Bayazidi, S., Berghäll, S., Cao, T., Dahlin, B., Eyvindson, K., Favada, I. M., Haltia, E., Havimo, M., Honkajärvi, R., Holopainen, M., Horne, P., Hovi, A., Hujala, T., Hyyppä, H., Juslin, H., Jylhä, P., Kaakkurivaara, T., Kangas, A., Kantola, T., Karppinen, H., Kettula, K., Kivinen, V., Korhonen-Sande, S., Korpela, I., Korpunen, H., Kuuluvainen, J., Laamanen, R., Laurila, J. M., Leino, O. P. T., Li, N., Lyhykäinen, H. T., Manavakun, N., Melkas, T., Mynttinen, S., Mäkinen, A., Mönkkönen, P., Neuvonen, M., Petty, A., Pohjola, J., Primmer, E., Rantala, T., Rasinmäki, J., Rekola, M., Rikala, J., Rissanen, A., Räty, M., Saarela, S., Sipi, M., Talvitie, M., Toivonen, R., Toppinen, A., Valkeapää, A., Valsta, L., Wan, M., Wang, L., Vastaranta, M. & Xia, B. S.

23/02/2011 → …

Projekti: Tutkimuksen arviointi 2011

Puuaineen laadun arvioiminen laserkeilausaineistosta

Holopainen, M.

01/01/201531/12/2017

Projekti: Tutkimusprojekti

Lasermittaukset Helsingin katu- ja puistopuiden kartoituksessa

Holopainen, M., Tanhuanpää, T., Vastaranta, M., Kankare, V., Hyyppä, J. & Hyyppä, H.

01/05/201131/12/2012

Projekti: Tutkimusprojekti

Julkaisut 1998 2019

Assessing log geometry and wood quality in standing timber using terrestrial laser-scanning point clouds

Pyorala, J., Kankare, V., Liang, X., Saarinen, N., Rikala, J., Kivinen, V-P., Sipi, M., Holopainen, M., Hyyppa, J. & Vastaranta, M., huhtikuuta 2019, julkaisussa : Forestry. 92, 2, s. 177-187 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Assessing spectral measures of post-harvest forest recovery with field plot data

White, J. C., Saarinen, N., Wulder, M. A., Kankare, V., Hermosilla, T., Coops, N. C., Holopainen, M., Hyyppä, J. & Vastaranta, M., elokuuta 2019, julkaisussa : International Journal of Applied Earth Observation and Geoinformation. 80, s. 102-114 13 Sivumäärä

Tiedosto

Detecting and characterizing downed dead wood using terrestrial laser scanning

Yrttimaa, T., Saarinen, N., Luoma, V., Tanhuanpaa, T., Kankare, V., Liang, X., Hyyppa, J., Holopainen, M. & Vastaranta, M., toukokuuta 2019, julkaisussa : ISPRS Journal of Photogrammetry and Remote Sensing. 151, s. 76-90 15 Sivumäärä

Open access

Investigating the Feasibility of Multi-Scan Terrestrial Laser Scanning to Characterize Tree Communities in Southern Boreal Forests

Yrttimaa, T., Saarinen, N., Kankare, V., Liang, X., Hyyppa, J., Holopainen, M. & Vastaranta, M., 2 kesäkuuta 2019, julkaisussa : Remote Sensing. 11, 12, 22 Sivumäärä, 1423.

Tiedosto

Aktiviteetit 2002 2018

Leaf water content as a tree health indicator - Experiences from greenhouse and field

Samuli Junttila (Puhuja)