Projekteja vuodessa
Organisaation profiili
Yksikön profiili
Aistit ja ruoka –tutkimusryhmä
johtaja: professori Mari Sandell, Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto
Aistit ja ruoka -ryhmän tutkimus sijoittuu ihmisen ja ruoan rajapinnassa. Kiinnostuksen kohteina ovat 1) Ruoan moniaistinen kokeminen huomioiden hajuaistin, makuaistin, näköaistin, tuntoaistin ja kuuloaistin yhdessä sai erikseen, 2) aistimisen yksilöllisyyden vaikutus ruokavalintoihin sekä 3) lapsille ja aikuisille sopiva aistilähtöinen ruokakasvatus. Osa tutkimusryhmän jäsenistä on Turun yliopistolla.
Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö
Henkilöt
-
Antti Knaapila
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - dosentuuri
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
Henkilö: HY
-
-
Sulo Matti Olavi Roukka, Elintarviketieteiden maisteri
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - apurahatutkija
- Aistit ja ruoka
- Doctoral Programme in Food Chain and Health
Henkilö: vieraileva tutkija, Väitöskirjatutkija
-
Mari Sandell
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - professori
- Aistit ja ruoka
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
Henkilö: U4 Opetus- ja tutkimushenkilöstö
-
Laila Seppä
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - yliopistonlehtori
- Kestävyystieteen instituutti (HELSUS)
- Aistit ja ruoka
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
Henkilö: U3 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, HY
-
COVERE2: Collecting, verifying, reporting and reducing greenhouse gas (GHG) emissions
Sandell, M., Roitto, M., Jokiniemi, T. & Tuomisto, H.
22/11/2023 → 31/12/2025
Projekti: Tutkimusprojekti
-
-
Leg4Life: Legumes for sustainable food system and healthy life
Pajari, A., Piironen, V., Vanhatalo, A., Simojoki, A., Jouppila, K., Kariluoto, S., Päivärinta, E., Konttinen, H., Hyytiäinen, K., Lombardini (former Lombardini-Riipinen), C., Lamminen, M., Alakukku, L., Chamlagain, B., Coda, R., Ertbjerg, P., Edelmann, M., Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Itkonen, S., Katina, K., Knaapila, A., Kokkonen, T., Kuoppala, K., Lampi, A., Mäkelä, P., Nurmi, V., Ramos-Diaz, J. M., Salonen, A., Sandell, M., Sihvonen, M., Sontag-Strohm, T., Stoddard, F., Tenkanen, M. & Varmanen, P.
01/06/2019 → 31/08/2025
Projekti: Tutkimusprojekti
-
MyShroom
Mikkonen, K. S., Hildén, J. S., Ho, M. T., Isotupa, M. M., Koponen, M. J., Saapunki, M. O., Shuddhodana, S., Varis, J. J. & Varis, J. J.
01/09/2021 → 31/12/2023
Projekti: Business Finland
-
FOODNUTRI: Climate smart food and nutrition research infrastructure
Heinonen, M., Mikkonen, K. S., Sandell, M., Piironen, V., Katina, K., Tenkanen, M., Jouppila, K., Koivula, H., Pajari, A., Björkroth, J., Maunula, L., Säde, E., Mäkelä, J. & Niva, M.
01/12/2020 → 30/11/2021
Projekti: Muu projekti
Julkaisut
-
B Vitamins in Legume Ingredients and Their Retention in High Moisture Extrusion
Siitonen, A., Nieminen, F. H., Kallio, V., Tuccillo, F., Kantanen, K. A., Ramos-Diaz, J. M., Jouppila, K., Piironen, V., Kariluoto, S. & Edelmann, M., 20 helmik. 2024, julkaisussa: Foods. 13, 5, 17 SivumääräTutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Editorial: Food of the future: meat and dairy alternatives
Hocquette, J-F., Chriki, S., Ellies-Oury, M-P., Fang, F. & Knaapila, A., 27 helmik. 2024, julkaisussa: Frontiers in nutrition. 11, 1382337.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen
Open accessTiedosto -
Exploring the lack of liking for faba bean ingredients with different sensory profiles
Tuccillo, F., Lampi, AM., Katina, K. & Sandell, M., syysk. 2024, julkaisussa: Food Quality and Preference. 118, 13 Sivumäärä, 105198.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Faba bean as a sustainable protein source
Martineau-Côté, D., L'Hocine, L., Tuccillo, F., Wanasundara, J. & Stoddard, F., 2024, Sustainable protein sources. Nadathur, S., Wanasundara, J. P. D. & Scanlin, L. (toim.). 2 toim. London, UK: Academic press, s. 163-184 22 SivumääräTutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussa › Kirjan luku tai artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
-
Jellyfish as sustainable food source: A cross-cultural study among Latin American countries
Torri, L., Tuccillo, F., Alejandro Puente-Tapia, F., Carrara Morandini, A., Segovia, J., Nevarez-López, C. A., Leoni, V., Failla-Siquier, G., Canepa-Oneto, A., Quiñones, J., Cedeño-Posso, C., Laaz, E., Preciado, M. & Schiariti, A., elok. 2024, julkaisussa: Food Quality and Preference. 117, 15 Sivumäärä, 105166.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Aktiviteetit
-
What is it like to study or work in a field where you yourself represent a minority
Maaria Linko (Puhuja), Eleanna Asvestari (Puhuja), Kaneli Pihla Kalliokoski (Puhuja), Sulo Matti Olavi Roukka (Puhuja) & Dani Lahtinen (Puhuja)
14 tammik. 2023Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypit › Suullinen esitys
-
COVERE2 EITFood “Collecting, verifying, reporting and reducing greenhouse gas (GHG) emissions”.
Mari Sandell (Järjestäjätoimikunnan puheenjohtaja), Marja Roitto (Järjestäjätoimikunnan jäsen), Hanna Tuomisto (Osallistuja) & Tapani Jokiniemi (Järjestäjätoimikunnan jäsen)
22 marrask. 2023Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
-
10th European Conference on Sensory and Consumer Research
Mari Sandell (Järjestäjätoimikunnan puheenjohtaja) & Mari Sandell (Puheenjohtaja)
13 syysk. 2022 → 16 syysk. 2022Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
-
Sensory workshop at the Microbial Foods 2022 Conference. Copenhagen Bioscience Conferences by novo norkisk fonden.
Maija Greis (Osallistuja)
2022Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
-
Jonas Yde Junge
Mari Sandell (Esitarkastaja) & Mari Sandell (Vastaväittäjä)
21 syysk. 2022Aktiviteetti: Tutkimustyypit › Väitöskirjan esitarkastaja
Tiedosto
Palkinnot
-
Early Career Research Award
Tuccillo, Fabio (Vastaanottaja), 2023
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
-
Early Career Researcher Award (for best poster)
Roukka, Sulo Matti Olavi (Vastaanottaja), 16 syysk. 2022
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
-
Honorary Award - PhD research project online presentation
Roukka, Sulo Matti Olavi (Vastaanottaja), 11 toukok. 2021
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
Lehtileikkeet
-
HS Lasten tiedekysymykset: Miksi eri ihmiset maistavat eri asioita eri tavalla?
31/05/2024
1 Median myötävaikutus
Lehdistö/media
-
HS: Tulisen sipsin syöminen voi olla hengenvaarallista
19/05/2024
1 Median myötävaikutus
Lehdistö/media
-
-
YLE Tiedeykkönen: Yök ja nam -reaktioita koetaan jo kohdussa – makumieltymykset ovat perinnöllisiä
26/03/2024
1 Median myötävaikutus
Lehdistö/media
-
HS Lasten tiedekysymykset: Miksi lapset eivät pidä parsakaalista?
15/03/2024
1 Median myötävaikutus
Lehdistö/media