Svenska social- och kommunalhögskolan

00014 HELSINGFORS UNIVERSITET

Organisaation profiili

Yksikön profiili

Forskningsprofilen vid Svenska social- och kommunalhögskolan förenar forskning i nordisk välfärd med forskning i etniska relationer till innovativa och mångvetenskapliga ansatser. Forskningsprofilen svarar på den nordiska välfärdsmodellens nya utmaningar genom att förena expertisen inom högskolans olika forskningsområden till en stimulerande forsknings- och undervisningsmiljö.

Högskolans forskning bedrivs huvudsakligen inom fem tematiska nätverk som förenar expertisen i högskolans olika vetenskapsområden. Högskolans sex vetenskapsområden journalistik, rättsvetenskap, socialt arbete och socialpolitik, sociologi, socialpsykologi samt statskunskap med förvaltning utgör basen för den forskningsverksamhet som bedrivs i nätverken.

Nätverken är Etniska relationer, migration och tillhörighet; Välfärd, värd och insatser; Journalistik, kommunikation och delaktighet; Grupprelationer, genus och identitet och Demokrati, politiskt deltagande och institutionell förändring.

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Projektit

Julkaisut

Antiracist Feminism and the Politics of Solidarity in Neoliberal Times

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Contextualising feminisms in the Nordic region: Neoliberalism, nationalism, and decolonial critique

Stoltz, P., Mulinari, D. & Keskinen, S., 2021, (Hyväksytty/In press) Feminisms in the Nordic Region: Neoliberalism, Nationalism and Decolonial Critique. Keskinen, S., Stoltz, P. & Mulinari, D. (toim.). Basingstoke: Palgrave Macmillan, (Gender and Politics).

Keskinen, S. (toim.), Stoltz, P. (toim.) & Mulinari, D. (toim.), 2021, (Hyväksytty/In press) Basingstoke: Palgrave Macmillan. (Gender and Politics)

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKokoomateos tai erikoisnumero

20 Media management and economics research in Northern Europe

Grönlund, M., Lehtisaari, K., Linden, C-G. & Villi, M., toukokuuta 2020, Management and Economics of Communication. von Rimscha, M. B. (toim.). Berlin: de Gruyter, s. 375-392 18 Sivumäärä (Handbooks of Communication Science [HoCS]; Vuosikerta 30).

Acceptable interests and pragmatic inattention: Finnish eldercare managers’ discursive disengagement from the structural disadvantage of foreign-born workers

Olakivi, A. & Wrede, S., 21 kesäkuuta 2020, (Hyväksytty/In press) The global old age care industry : Tapping into care labour across borders. Horn, V., Schweppe, C., Böcker, A. & Bruquetas-Callejo, M. (toim.). Palgrave Macmillan

Aktiviteetit

Panel expert for Finnish Work Environment Fund

Sebastian Godenhjelm (Konsultti)
2 huhtikuuta 202020 huhtikuuta 2020

Aktiviteetti: KonsultointityypitKonsultointi

Föräldraskap i en digital tid

Anna Henning-Lindblom (Puhuja)
18 tammikuuta 2020

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitKutsuesitelmä

Xenophobic discrimination and reproduction of prejudices in the time of Covid-19

Gwenaëlle Bauvois (Puhuja)
13 toukokuuta 2020

Acting head of unit, Sociology

Jan Wickman (Osallistuja)
1 tammikuuta 202030 kesäkuuta 2020

Aktiviteetti: Muiden aktiviteettien tyypitMuu

The Yellow Vests: French ‘Revolt’ or Transnational Movement?

Gwenaëlle Bauvois (Puhuja)
19 helmikuuta 2020

Palkinnot

6000 euros for: Inequalities in Working Conditions - Exploring Fraudulent Forms of Contracting and Self-Employment