Traffic Research Unit (TRU), Cognitive Science

  • PostiosoiteNäytä kartalla

    Siltavuorenpenger 1A

    FI-00014 Helsingin yliopisto

    Suomi

Organisaation profiili

Helsingin yliopiston Liikennetutkimusyksikkö on perustettu vuonna 1971.

Yksiköllä on yli 40-vuotinen perinne haastavissa luonnollisissa tehtäväympäristöissä tehtävässä menetelmällisesti täsmällisessä tutkimuksessa. Missiomme on ymmärtää liikkuvan ihmisen mielen ja aivojen toimintaa ja käyttäytymistä. Tutkimme ihmistä läpi koko elämänkaaren, ja oppimista läpi kaikkien taitotasojen aloittelijasta eksperttiin.

Tutkimusmenetelmät yhdistävät kontrolloituja laboratorio- ja simulaattorikokeita, kenttäkokeita luonnollisissa tehtäväympäristöissä, kognitiivista mallintamista, sekä kysely- ja laadullisia menetelmiä. Ryhmä on erittyisen vahva laskennallisissa aineistonkäsittely- ja mallinnusmenetelmissä, ja julkaisemme korkeatasoisissa kansainvälisissä lehdissä. TRU:lla on vahva avoimen lähdekoodin ja avoimen julkaisemisen politiikka.

Tutkimustiedolla on sovelluksia ajo-opetuksessa ja kuljettajakoulutuksessa, ajoneuvotekniikassa ja autonomisten autojen suunnittelussa, ajokyvyn arvioinnissa, liikenteen suunnittelussa ja ohjauksessa, sekä liikenneonnettomuksien ennaltaehkäisyssä.

Tieteenalat

  • 6162 Kognitiotiede
  • 515 Psykologia

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö

Viimeisin maa-/aluetasolla toteutettu yhteistyö. Saat tarkempia lisätietoja pisteitä napauttamalla, tai