Viikki Plant Science Centre (ViPS)

Organisaation profiili

Yksikön profiili

The Viikki Plant Science Centre (ViPS) is a virtual research environment on the Viikki campus of the University of Helsinki.
More than 260 researchers from 39 different research groups are part of the centre.

ViPS has high international visibility, with a stimulating high impact research environment. It integrates the basic and applied plant researchers on campus with a bioinformatic development strategy and encourages new collaborative projects.

ViPS is guided by a board with members from the key research fields, an international scientific advisory board and a local advisory board.

There are several infrastructures associated with ViPS and available to members for use in their research.

ViPS actively participates and develops education in collaboration with the Doctoral Programme in Plant Sciences, other relevant doctoral programmes and the faculties on campus for undergraduate and graduate training.

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Henkilöt

Ei valokuvaa Ali Amiryousefi

Ali Amiryousefi

Henkilö: U2 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, HY

20102022

Laitteet

National Plant Phenotyping Infrastructure

Kristiina Himanen (Johtaja)

Laitteistot/tilat: Keskuspalveluyksikkö

Projektit

Julkaisut

A novel haplotype of 'Candidatus Liberibacter solanacearum' found in Apiaceae and Polygonaceae family plants

Haapalainen, M., Latvala, S., Wickstrom, A., Wang, J., Pirhonen, M. & Nissinen, A. I., tammikuuta 2020, julkaisussa : European Journal of Plant Pathology. 156, 2, s. 413-423 11 Sivumäärä

Tiedosto

Are males and females of Populus cathayana differentially sensitive to Cd stress?

Liu, M., Liu, X., Kang, J., Korpelainen, H. & Li, C., 5 heinäkuuta 2020, julkaisussa : Journal of Hazardous Materials. 393, 13 Sivumäärä, 122411.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Assessing Environmental Control of Sap Flux of Three Tree Species Plantations in Degraded Hilly Lands in South China

Wang, Q., Lintunen, A., Zhao, P., Shen, W., Salmon, Y., Chen, X., Ouyang, L., Zhu, L., Ni, G., Sun, D., Rao, X. & Holtta, T., helmikuuta 2020, julkaisussa : Forests. 11, 2, 15 Sivumäärä, 206.

Tiedosto

Bacterial Community Structure of Pinus Thunbergii Naturally Infected by the Nematode Bursaphelenchus Xylophilus

Ma, Y., Qu, Z-L., Liu, B., Tan, J-J., Asiegbu, F. O. & Sun, H., helmikuuta 2020, julkaisussa : Microorganisms. 8, 2, 16 Sivumäärä, 307.

Tiedosto

Beyond rest and quiescence (endodormancy and ecodormancy): A novel model for quantifying plant-environment interaction in bud dormancy release

Lundell, R., Hänninen, H., Saarinen, T., Åström, H. & Zhang, R., tammikuuta 2020, julkaisussa : Plant, Cell and Environment. 43, 1, s. 40-54 15 Sivumäärä

Aktiviteetit