• PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Suomi

20052022

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimuskohteet

Haju- ja makuaistimukset, elintarvikkeiden aistinvarainen laatu (erityisesti uusien proteiinilähteiden), aistinvaraiset tutkimusmenetelmät, kuluttajien suhtautuminen elintarvikkeisiin (erityisesti uusiin ruokiin), aisti- ja kuluttajatutkimuksen digitaaliset työkalut.

Koulutustiedot

2008 Elintarviketieteiden tohtori (ETT), Helsingin yliopisto.

2004 Elintarviketieteiden maisteri (ETM), Helsingin yliopisto.

Ansioluettelo

1/2020 --> Yliopistotutkija, Helsingin yliopisto, Elintarvike ja ravitsemustieteiden osasto.

9/2016 - 12/2019 Yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto, Elintarvike ja ravitsemustieteiden osasto.

9/2011 - 8/2016 Tutkijatohtori, Turun yliopisto, Biokemian laitos.

1/2009 - 6/2011 Postdoctoral Fellow, Monell Chemical Senses Center, Philadelphia, PA, USA.

1/2004 - 12/2008 Väitöskirjatyöntekijä, Helsingin yliopisto, Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto.

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Tutkimus. Olen toiminut erilaisissa tutkimustehtävissä vuodesta 2004. Tutkimukseni pääkohteita ovat olleet ihmisen hajuaisti, uusiin ruokiin suhtautuminen ja elintarvikkeiden aistittaviin ominaisuuksiin vaikuttavat tekijät. Olen kirjoittajana 32 tieteellisessä alkuperäisartikkelissa, kahdessa katsausartikkelissa ja yhdessä kirjan luvussa. H-indeksini on 18 (Web of Science/All databases, 25.8.2022).

Opetus. Olen pitänyt luentoja ja ohjannut opinnäytetöitä vuodesta 2012. Vastasin elintarvikkeiden aistinvaraisen tutkimuksen (kandi- ja maisteritason kurssit) opetuksesta Helsingin yliopiston Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolla syksystä 2016 vuoden 2019 loppuun. Olen ohjannut valmiiksi yli kymmenen maisterintutkielmaa ja useita kandintutkielmia. Lisäksi olen mukana väitöskirjatöiden ohjauksessa.

Asemat yliopiston ulkopuolella

Yrittäjä (sivutoiminen), Kokotupa Osaamispalvelut

1 tammik. 2020 → …

Tieteenalat

  • 416 Elintarviketieteet
  • Sensory food science
  • Olfaction
  • Taste
  • Eating behavior
  • Sensory analysis
  • Consumer studies
  • Consumer behaviour

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö

Viimeisin maa-/aluetasolla toteutettu yhteistyö. Saat tarkempia lisätietoja pisteitä napauttamalla, tai