Antti Knaapila

ETT, dosentti

  • PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Suomi

20052020

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimuskohteet

Haju- ja makuaistimukset, elintarvikkeiden aistinvarainen laatu (erityisesti uusien proteiinilähteiden), aistinvaraiset tutkimusmenetelmät, kuluttajien suhtautuminen elintarvikkeisiin (erityisesti uusiin ruokiin), aisti- ja kuluttajatutkimuksen digitaaliset työkalut.

Koulutustiedot

2008 Elintarviketieteiden tohtori (ETT), Helsingin yliopisto.

2004 Elintarviketieteiden maisteri (ETM), Helsingin yliopisto.

Ansioluettelo

1/2020 --> Yliopistotutkija, Helsingin yliopisto, Elintarvike ja ravitsemustieteiden osasto.

9/2016 - 12/2019 Yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto, Elintarvike ja ravitsemustieteiden osasto.

9/2011 - 8/2016 Tutkijatohtori, Turun yliopisto, Biokemian laitos.

1/2009 - 6/2011 Postdoctoral Fellow, Monell Chemical Senses Center, Philadelphia, PA, USA.

1/2004 - 12/2008 Väitöskirjatyöntekijä, Helsingin yliopisto, Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto.

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Tutkimus. Olen toiminut erilaisissa tutkimustehtävissä vuodesta 2004. Tutkimukseni pääkohteita ovat olleet ihmisen hajuaisti, uusiin ruokiin suhtautuminen ja elintarvikkeiden aistittaviin ominaisuuksiin vaikuttavat tekijät. Olen kirjoittajana 26 tieteellisessä alkuperäisartikkelissa ja kahdessa kirjan luvussa. H-indeksini on 15 (Web of Science, all databases, 7.5.2020).

Opetus. Olen pitänyt luentoja ja ohjannut opinnäytetöitä vuodesta 2012. Vastasin elintarvikkeiden aistinvaraisen tutkimuksen (kandi- ja maisteritason kurssit) opetuksesta Helsingin yliopiston Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolla syksystä 2016 vuoden 2019 loppuun. Olen ohjannut valmiiksi yli kymmenen maisterintutkielmaa ja useita kandintutkielmia. Olen mukana kahden väitöskirjatyön ohjauksessa.

Asemat yliopiston ulkopuolella

Yrittäjä (sivutoiminen), Kokotupa Osaamispalvelut

1 tammikuuta 2020 → …

Tieteenalat

  • 416 Elintarviketieteet
  • Sensory food science
  • Olfaction
  • Taste
  • Eating behavior
  • Sensory analysis
  • Consumer studies
  • Consumer behaviour

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö

Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.
Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.