• PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Suomi

20052021

Research output per year

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimuskohteet

Haju- ja makuaistimukset, elintarvikkeiden aistinvarainen laatu (erityisesti uusien proteiinilähteiden), aistinvaraiset tutkimusmenetelmät, kuluttajien suhtautuminen elintarvikkeisiin (erityisesti uusiin ruokiin), aisti- ja kuluttajatutkimuksen digitaaliset työkalut.

Koulutustiedot

2008 Elintarviketieteiden tohtori (ETT), Helsingin yliopisto.

2004 Elintarviketieteiden maisteri (ETM), Helsingin yliopisto.

Ansioluettelo

1/2020 --> Yliopistotutkija, Helsingin yliopisto, Elintarvike ja ravitsemustieteiden osasto.

9/2016 - 12/2019 Yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto, Elintarvike ja ravitsemustieteiden osasto.

9/2011 - 8/2016 Tutkijatohtori, Turun yliopisto, Biokemian laitos.

1/2009 - 6/2011 Postdoctoral Fellow, Monell Chemical Senses Center, Philadelphia, PA, USA.

1/2004 - 12/2008 Väitöskirjatyöntekijä, Helsingin yliopisto, Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto.

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Tutkimus. Olen toiminut erilaisissa tutkimustehtävissä vuodesta 2004. Tutkimukseni pääkohteita ovat olleet ihmisen hajuaisti, uusiin ruokiin suhtautuminen ja elintarvikkeiden aistittaviin ominaisuuksiin vaikuttavat tekijät. Olen kirjoittajana 26 tieteellisessä alkuperäisartikkelissa ja kahdessa kirjan luvussa. H-indeksini on 15 (Web of Science, all databases, 7.5.2020).

Opetus. Olen pitänyt luentoja ja ohjannut opinnäytetöitä vuodesta 2012. Vastasin elintarvikkeiden aistinvaraisen tutkimuksen (kandi- ja maisteritason kurssit) opetuksesta Helsingin yliopiston Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolla syksystä 2016 vuoden 2019 loppuun. Olen ohjannut valmiiksi yli kymmenen maisterintutkielmaa ja useita kandintutkielmia. Olen mukana kahden väitöskirjatyön ohjauksessa.

Asemat yliopiston ulkopuolella

Yrittäjä (sivutoiminen), Kokotupa Osaamispalvelut

1 tammikuuta 2020 → …

Tieteenalat

  • 416 Elintarviketieteet
  • Sensory food science
  • Olfaction
  • Taste
  • Eating behavior
  • Sensory analysis
  • Consumer studies
  • Consumer behaviour

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Julkaisut

Dataset of Verbal evaluation of Umami taste in Europe

Iannilli, E., Knaapila, A., Cecchini, M. P. & Hummel, T., 7 tammikuuta 2020, julkaisussa : Data in Brief. 2020

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

The effect of in situ produced dextran on flavour and texture perception of wholegrain sorghum bread

Wang, Y., Trani, A., Knaapila, A., Hietala, S., Coda, R., Katina, K. & Maina, N. H., 7 huhtikuuta 2020, julkaisussa : Food Hydrocolloids.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

A cross-cultural survey of umami familiarity in European countries

Cecchini, M. P., Knaapila, A., Hoffmann, E., Boschi, F., Hummel, T. & Iannilli, E., kesäkuuta 2019, julkaisussa : Food Quality and Preference. 74, s. 172-178 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Detection thresholds for quinine, PTC, and PROP measured using taste strips

Cavazzana, A., Knaapila, A., Rosskopf, F., Han, P. & Hummel, T., maaliskuuta 2019, julkaisussa : European Archives of Oto-Rhino-Laryngology. 276, 3, s. 753-759 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Influence of olfactory dysfunction on the perception of food

Zang, Y., Han, P., Burghardt, S., Knaapila, A., Schriever, V. A. & Hummel, T., lokakuuta 2019, julkaisussa : European Archives of Oto-Rhino-Laryngology. 276, 10, s. 2811-2817 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Projektit

Aktiviteetit

  • 2 Jäsenyys tai muu rooli kansallisessa/kansainvälisessä komiteassa, toimikunnassa tai hallituksessa
  • 2 Suullinen esitys

Hajuaistin ABC

Antti Knaapila (Puhuja)
9 helmikuuta 2016

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Studia Generalia -yleisöluento: Aromien molekyylikieli

Antti Knaapila (Puhuja)
23 lokakuuta 2014

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan tutkimustoiminnan eettinen toimikunta (Ulkoinen yksikkö)

Antti Knaapila (Jäsen)
2007

Aktiviteetti: JäsenyystyypitJäsenyys tai muu rooli kansallisessa/kansainvälisessä komiteassa, toimikunnassa tai hallituksessa

Committee of Ethic Research, Faculty of Agriculture and Forestry (Ulkoinen yksikkö)

Antti Knaapila (Jäsen)
20052008

Aktiviteetti: JäsenyystyypitJäsenyys tai muu rooli kansallisessa/kansainvälisessä komiteassa, toimikunnassa tai hallituksessa

Lehtileikkeet

Newspaper Interview in Uusimaa

Antti Knaapila

22/08/2008

1 Median myötävaikutus

Lehdistö/media

Newspaper Interview in Aamulehti

Antti Knaapila

19/08/2008

1 Median myötävaikutus

Lehdistö/media