Elina Penttinen

Sukupuolentutkimuksen Dosentti, Sukupuolentutkimuksen maisteriohjelman koulutusohjelmajohtajajohtaja

 • PL 59 (Unioninkatu 38)

  00014

  Suomi

20032024

Tutkimustuotoksia vuodessa

Henkilökohtainen profiili

Koulutustiedot

PhD in Social Sciences, 2004 University of Tampere

 

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Olen sukupuolentutkimuksen maisteriohjelman koulutusohjelmajohtaja, yliopistonlehtori ja sukupuolentutkimuksen dosentti.

Johdan monitieteistä Haavoittuvuuden haltuunotto tutkimushanketta. Hankkeen tavoitteena on paljastaa ja kyseenalaistaa normalisoituja sukupuolittuneen väkivallan muotoja, jotka ovat jääneet vähälle huomiolle aiemmassa väkivallantutkimuksessa ja väkivallan vastaisessa työssä. Projektissa puretaan perinteisiä erotteluja “oikean” fyysisen väkivallan ja “pelkän” henkisen väkivallan välillä ja lisätään ymmärrystä henkisen, sosiaalisen ja systeemisen väkivallan merkityksistä ja seurauksista. Tutkimushanke pyrkii ymmärtämään miten kokemus fyysisestä ja psyykkisestä väkivallasta sekä toipumisesta kytkeytyy vallan eri muotoihin. Tutkimushankkeessa toimivat post doc tutkijat Julian Honkasalo ja Susanna Hast sekä tohtorikoulutettava Ada Schwanck.

Toinen tutkimushankkeeni Emotional Abuse at Work (EAW) toteutan yhteistyössä Prof. Marjut Jyrkisen kanssa (WeAll hanke). Hankkeessa tutkimme henkisen väkivallan ilmenemistä ja siitä selvitymistä nojaten feministiseen väkivallan tukimukseen ja organisaatiotutkimukseen. Hankkeessa luomme uusia eettisen johtajuuden malleja henkisen väkivallan ennaltaehkäisemiseen.

Olen julkaissut laajasti feministisen väkivallan tutkimuksen, feministisen metodologian, feministisen kriittisen turvallisuustutkimuksen, globaalin poliittisen talouden ja feministisen muuttoliiketutkimuksen aloilla. Julkaisujani ovat mm. Gender and Global Mobility: a critical introduction (2017 Rowman & Littlefield), Joy and International Relations: a new methodology (Routledge: UK) ja Globalization, prostitution and sex-trafficking (2008 Routledge).

Koulutus / tieteellinen pätevyys

Mindul Self Compassion (MSC)Teacher, Center for Mindfulness, Sweden

20 tammik. 201611 kesäk. 2016

Myöntöpäivä: 11 kesäk. 2016

Tieteenalat

 • 6160 Muut humanistiset tieteet
 • Feministinen väkivallan tutkimus
 • feministnen metodologia
 • Sukupuolentutkimus
 • kansainväliset suhteet
 • kriittinen organisaatiotutkimus

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö

Viimeisin maa-/aluetasolla toteutettu yhteistyö. Saat tarkempia lisätietoja pisteitä napauttamalla, tai