Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Julkaisut 1974 2018

2018

Impact of iodized table salt on the sensory characteristics of bread, sausage and pickle

Greis, M., Seppa, L., Venalainen, E. R., Lyytikainen, A. & Tuorila, H., 2018, julkaisussa : Lebensmittel - Wissenschaft und Technologie. 93, s. 606-612 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Sweet taste exposure and the subsequent acceptance and preference for sweet taste in the diet: systematic review of the published literature

Appleton, K. M., Tuorila, H., Bertenshaw, E. J., de Graaf, C. & Mela, D. J., maaliskuuta 2018, julkaisussa : American Journal of Clinical Nutrition. 107, 3, s. 405-419 15 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto
2017

Affective responses to sweet products and sweet solution in British and Finnish adults

Tuorila, H., Keskitalo-Vuokko, K., Perola, M., Spector, T. & Kaprio, J., 2017, julkaisussa : Food Quality and Preference. 62, s. 128-136 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto
2016

Annual variation in sensory characteristics of seventeen apple cultivars

Seppä, L. E., Tahvonen, R. & Tuorila, H. M., 2016, julkaisussa : Agricultural and Food Science. 25, 3, s. 202-215 and i-iv (suppl. tables) 18 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Application of the European Test of Olfactory Capabilities in patients with olfactory impairment

Joussain, P., Bessy, M., Faure, F., Bellil, D., Landis, B. N., Hugentobler, M., Tuorila, H., Mustonen, S., Vento, S., Delphin-Combe, F., Krolak-Salmon, P., Rouby, C. & Bensafi, M., 2016, julkaisussa : European Archives of Oto-Rhino-Laryngology. 273, 2, s. 381-390 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Huomenna syödään hyönteisruokaa – vai syödäänkö? Hyvä ravintoarvo ei auta, jos hyönteistuotteet eivät miellytä kuluttajaa

Mutanen, M. & Tuorila, H., 2016, julkaisussa : Duodecim. 132, 13-14, s. 1205-1207 3 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Open access
Tiedosto
2015

Effective communication of novelty: The case of ripened cheese

Deegan, K. C., Palmujoki, I., Isotalo, J. & Tuorila, H., 2015, julkaisussa : Food Quality and Preference. 40, s. 68-76 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Expectations and experiences of institutional foods among Finnish male conscripts

Tuorila, H., Peränen, K., Uutela, A. & Jallinoja, P., 2015, julkaisussa : Food Quality and Preference. 43, s. 141-144 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

From sensory evaluation to sensory and consumer research of food: An autobiographical perspective

Tuorila, H., 2015, julkaisussa : Food Quality and Preference. 40, Part B, s. 255-262 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Physical and sensory characteristics of corn-based extruded snacks containing amaranth, quinoa and kaniwa flour

Ramos Diaz, J. M., Suuronen, J-P., Deegan, K. C., Serimaa, R. E., Tuorila, H. M. & Jouppila, K., 11 heinäkuuta 2015, julkaisussa : LWT-Food Science and Technology. 64, 2, s. 1047-1056 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

School meal acceptance depends on the dish, student, and context

Tuorila, H. M., Palmujoki, I., Kytö, E., Törnwall, O. M. & Vehkalahti, K. I., 2015, julkaisussa : Food Quality and Preference. 46, s. 126-136 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

What are domestic apples worth? Hedonic responses and sensory information as drivers of willingness to pay

Seppä, L. E., Latvala, T. T., Akaichi, F., Gil, J. M. & Tuorila, H. M., 2015, julkaisussa : Food Quality and Preference. 43, s. 97-105 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2014

Alla tycker om sötma - hur mycket bestäms av kulturhörighet, arv och demografi

Tuorila, H., 2014, julkaisussa : Perspektiv: Tidskrift om socker och näring. 13, 2, s. 4-8 5 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Characterisation of the sensory properties and market positioning of novel reduced-fat cheese

Deegan, K. C., Holopainen, U., McSweeney, P. L. H., Alatossava, T. & Tuorila, H., tammikuuta 2014, julkaisussa : Innovative Food Science and Emerging Technologies. 21, s. 169-178 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Consensus statement on benefits of low-calorie sweeteners

Gibson, S., Drewnowski, A., Hill, J., Rabben, A. B., Tuorila, H. & Widström, E., 2014, julkaisussa : Nutrition Bulletin. 39, s. 386-389 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Experiences of environmental odors among self-reported hyperosmics: a pilot study

Knaapila, A. & Tuorila, H., 2014, julkaisussa : Journal of Health Psychology. 19, 7, s. 897-906 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Identifying flavor preference subgroups. Genetic basis and related eating behavior traits

Tornwall, O., Silventoinen, K., Hiekkalinna, T., Perola, M., Tuorila, H. & Kaprio, J., 1 huhtikuuta 2014, julkaisussa : Appetite. 75, s. 1-10 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Loss of smell and taste: Epidemiology and impact on quality of life

Nordin, S. & Tuorila, H., 2014, Management of Smell and Taste Disorders: A Practical Guide for Clinicians. Welge-Luessen, A. & Hummel, T. (toim.). Stuttgart: Thieme, s. 1-8 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Sensory perception and other factors affecting consumer choice of olive oil

Tuorila, H. & Recchia, A., 2014, Olive Oil Sensory Science. Monteleone, E. & Langstaff, S. (toim.). Oxford: Wiley Blackwell, s. 55-80 26 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2013

Effects of low-pressure homogenisation on the sensory and chemical properties of Emmental cheese

Deegan, K., Heikintalo, N., Ritvanen, T., Putkonen, T., Rekonen, J., McSweeney, P. L. H., Alatossava, T. & Tuorila, H., 2013, julkaisussa : Innovative Food Science and Emerging Technologies. 19, s. 104-114 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Flavour and texture changes in apple cultivars during storage

Seppä, L., Peltoniemi, A., Tahvonen, R. & Tuorila, H., 2013, julkaisussa : LWT-Food Science and Technology. 54, 2, s. 500-512 13 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Hedonic responses and individual definitions of an ideal apple as predictors of choice

Seppä, L., Railio, J., Vehkalahti, K., Tahvonen, R. & Tuorila, H., 2013, julkaisussa : Journal of Sensory Studies. 28, 5, s. 346-357 12 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Projective mapping for interpreting wine aroma differences as perceived by naïve and experienced assessors

Torri, L., Dinnella, C., Recchia, A., Naes, T., Tuorila, H. & Monteleone, E., 2013, julkaisussa : Food Quality and Preference. 29, 1, s. 6-15 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2012

Familiarity with and affective responses to foods in 8-11-year-old children. The role of food neophobia and parental education

Mustonen, S., Oerlemans, P. & Tuorila, H., 2012, julkaisussa : Appetite. 58, s. 777-780 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

From profiles to practice: Communicating the sensory characteristics of apples to the wider audience through simplified descriptive profiles

Seppä, L., Railio, J., Mononen, R., Tahvonen, R. & Tuorila, H., 2012, julkaisussa : LWT-Food Science and Technology. 47, 1, s. 46-55 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Genetic contribution to sour taste preference

Tornwall, O., Silventoinen, K., Keskitalo-Vuokko, K., Perola, M., Kaprio, J. & Tuorila, H., 2012, julkaisussa : Appetite. 58, 2, s. 687-694 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Kotimainen omena tutkimuksen avulla menestykseen

Seppä, L., Tuorila, H. & Tahvonen, R., 2012, Maataloustieteen päivät: [verkkojulkaisu]. Schulman, N. & Kauppinen, H. (toim.). Helsinki: Suomen maataloustieteellinen seura, 6 Sivumäärä (Suomen maataloustieteellisen seuran julkaisuja; nro 28).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinen

Lasten syömistä voi ohjata monin myönteisin keinoin

Tuorila, H., 2012, julkaisussa : Kehittyvä Elintarvike. 23, 1, s. 16-18 3 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Pleasantness of the odor of androstenone as a function of sexual intercourse experience in women and men

Knaapila, A., Tuorila, H., Vuoksimaa, E., Keskitalo-Vuokko, K., Rose, R. J., Kaprio, J. & Silventoinen, K., 2012, julkaisussa : Archives of Sexual Behavior. 41, 6, s. 1403-1408 6 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Responses to extra virgin olive oils in consumers with varying commitment to oils

Recchia, A., Monteleone, E. & Tuorila, H., 2012, julkaisussa : Food Quality and Preference. 24, s. 153-161 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Why do some like it hot? Genetic and environmental contributions to the pleasantness of oral pungency

Törnwall, O., Silventoinen, K., Kaprio, J. & Tuorila, H., 10 lokakuuta 2012, julkaisussa : Physiology & Behavior. 107, 3, s. 381-389 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2011

Astringency perception and heritability among young Finnish twins

Törnwall, O., Dinnella, C., Keskitalo-Vuokko, K., Silventoinen, K., Perola, M., Monteleone, E., Kaprio, J. & Tuorila, H., 2011, julkaisussa : Chemosensory perception.. 4, 4, s. 134-144 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Conscripts’ attitudes towards health and eating. Changes during the military service and associations with eating patterns

Jallinoja, P., Tuorila, H., Ojajärvi, A., Bingham, C., Uutela, A. & Absetz, P., 2011, julkaisussa : Appetite. 57, s. 518-721 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Elintarviketutkimuksemme ansaitsee tiedeluokituksen

Tuorila, H. & Kallio, H., 30 tammikuuta 2011, julkaisussa : Turun Sanomat. s. 2 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

Food neophobia in young adults: genetic architecture and relation to personality, pleasantness and use frequency of foods, and body mass index - A twin study

Knaapila, A., Silventoinen, K., Broms, U. H., Rose, R. J., Perola, M., Kaprio, J. & Tuorila, H., 2011, julkaisussa : Behavior Genetics. 41, 4, s. 512-521 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Individual astringency responsiveness affects the acceptance of phenol-rich foods

Dinnella, C., Recchia, A., Tuorila, H. & Monteleone, E., 2011, julkaisussa : Appetite. 56, 3, s. 633-642 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Kirjoja aistinvaraisen osaamisen tueksi: Kirja-arvostelu

Tuorila, H., 9 joulukuuta 2011, julkaisussa : Kehittyvä Elintarvike. 2011, 11, s. 50 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

2010

Application of a sorting procedure to greenhouse-grown cucumbers and tomatoes

Deegan, K. C., Koivisto, L., Nakkila, J., Hyvonen, L. & Tuorila, H., 2010, julkaisussa : LWT-Food Science and Technology. 43, s. 393-400 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Odour and flavour perception in flavoured model systems: Influence of sodium chloride, umami compounds and serving temperature

Ventanas, S., Mustonen, S., Puolanne, E. & Tuorila, H., 2010, julkaisussa : Food Quality and Preference. 21, s. 453-462 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Reluctant trying of an unfamiliar food induces negative affection for the food

Tuorila, H. & Mustonen, S., 2010, julkaisussa : Appetite. 54, s. 418-421 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Sensory education decreases food neophobia score and encourages trying unfamiliar foods in 8-12-year-old children

Mustonen, S. & Tuorila, H., 2010, julkaisussa : Food Quality and Preference. 21, s. 353-360 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Taste and food preferences

Tuorila, H., 2010, Encyclopedia of Perception. Goldstein, E. B. (toim.). Thousand Oaks: Sage, s. 969-973 5 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Temporal changes of flavour and texture in cooked bologna type sausages as affected by fat and salt content

Ventanas, S., Puolanne, E. & Tuorila, H., 2010, julkaisussa : Meat Science. 85, s. 410-419 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Temporary Modification of Salivary Protein Profile and Individual Responses to Repeated Phenolic Astringent Stimuli

Dinnella, C., Recchia, A., Vincenzi, S., Tuorila, H. & Monteleone, E., 2010, julkaisussa : Chemical Senses. 35, s. 75-85 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2009

Effect of sensory education on school children's food perception: a 2-year follow-up study

Mustonen, S., Rantanen, R. & Tuorila, H., 2009, julkaisussa : Food Quality and Preference. 20, 3, s. 230-240 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Hedonic ratings and consumption of school lunch among preschool children

Caporale, G., Policastro, S., Tuorila, H. & Monteleone, E., 2009, julkaisussa : Food Quality and Preference. 20, 7, s. 482-489 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Miksi matkustamme: tutkijan on pakko pohtia liikkumisen etiikkaa

Tuorila, H., 2009, julkaisussa : Yliopisto : Helsingin yliopiston tiedelehti. 57, 3, s. 40 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

Sensory education of school children: what can be achieved?

Mustonen, S. & Tuorila, H., 2009, julkaisussa : ChemoSense. 12, 1, s. 2-6 5 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinen

Sensory food science in the changing society: opportunities, needs, and challenges

Tuorila, H. & Monteleone, E., 2009, julkaisussa : Trends in Food Science & Technology. 20, 2, s. 54-62 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Suola on makuasia

Tuorila, H., 2009, julkaisussa : Elintarvike ja terveys : elintarvikehygienian ja ympäristöterveydenhuollon ammattilehti. 23, 2, s. 36-38 3 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen