Valokuva Johanna Björkroth
  • PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2), A4018

    HELSINGIN YLIOPISTO

    Suomi

  • PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Suomi

1992 …2020

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Key research interests

Cold-tolerant LAB and Enterobacteriaceae as food spoilage organisms

Food safety aspects of cold-tolerant bacterial communities

Taxonomy and species diversity of psychrotrophic LAB and Enterobacteriaceae

Metabolic pathways associated with food spoilage

Contamination routes of spoilage bacteria in food processing

Adaptation and survival of food spoilage bacteria

Genomics, metagenomics and metatranscriptomics of food spoilage populations

Teaching

Intrinsic and extrinsic factors related to microbial growth in foods

Microbial taxonomy and classification

Sensory evaluation and microbial analyses of foods for quality determination

Contamination of foods with spoilage microbes

Microbial ecology of foods

 

Ansioluettelo

Short curriculum vitae

Education and training

Doctor of Veterinary Medicine (Finnish ELL) College of Veterinary Medicine, Helsinki, Finland 1990

PhD  (Finnish ELT) Faculty of Veterinary Medicine, University of Helsinki 1997

Certificate of Proficiency in English, University of Cambridge, Local Examinations Syndicate 1997                     

Approbatur studies in university pedagogics, University of Helsinki 2002

Diplomate of the European College of Veterinary Public Health 2005

Specialist degree in leadership training (JET-koulutus, Haaga-Perho) 2006

The National Defence Course 188 / 2009

Academic posts

Assistant veterinarian (assistentti) 1997

Senior assistant veterinarian (yliassistentti) 1998

Docent in Food Hygiene (elintarvikehygienian dosentti) 1999

Professor of Food Hygiene (elintarvikehygienian professori) 2002

Main positions of trust

Vice-Rector, research and researcher training 2008-2013

The first Vice Dean of the Faculty of Veterinary Medicine 2004-2007

Tieteenalat

  • 413 Eläinlääketiede
  • 1183 Kasvibiologia, mikrobiologia, virologia
  • 416 Elintarviketieteet

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Julkaisut

Growth and metabolic characteristics of fastidious meat-derived Lactobacillus algidus strains

Säde, E., Johansson, P., Heinonen, T., Hultman, J. & Björkroth, J., 16 tammikuuta 2020, julkaisussa : International Journal of Food Microbiology. 313, 8 Sivumäärä, 108379.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Two copies of the ail gene found in Yersinia enterocolitica and Yersinia kristensenii

Joutsen, S., Johansson, P., Laukkanen-Ninios, R., Björkroth, J. & Fredriksson-Ahomaa, M., elokuuta 2020, julkaisussa : Veterinary Microbiology. 247, 6 Sivumäärä, 108798.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Food Spoilage-Associated Leuconostoc, Lactococcus, and Lactobacillus Species Display Different Survival Strategies in Response to Competition

Andreevskaya, M., Jääskelainen, E., Johansson, P., Ylinen, A., Paulin, L., Björkroth, J. & Auvinen, P., heinäkuuta 2018, julkaisussa : Applied and Environmental Microbiology. 84, 13, 16 Sivumäärä, e00554-18.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Metabolomics and bacterial diversity of packaged yellowfin tuna (Thunnus albacares) and salmon (Salmo salar) show fish species-specific spoilage development during chilled storage

Jääskeläinen, E., Jakobsen, L. M. A., Hultman, J., Eggers, N., Bertram, H. C. & Björkroth, J., 22 joulukuuta 2018, julkaisussa : International Journal of Food Microbiology. 293, s. 44-52 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Exploring lot-to-lot variation in spoilage bacterial communities on commercial modified atmosphere packaged beef

Säde, E. J., Penttinen, K., Björkroth, K. J. & Hultman, J. J., huhtikuuta 2017, julkaisussa : Food Microbiology. 62, s. 147–152 6 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Palkinnot

Silver medal of the University of Helsinki

Björkroth, Johanna (Vastaanottaja), 8 syyskuuta 2014

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki

Björkroth, Johanna (Vastaanottaja), 2008

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Walter Ehrström bronze medal

Björkroth, Johanna (Vastaanottaja), 9 elokuuta 2014

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Aktiviteetit

MATINE (Ulkoinen yksikkö)

Johanna Björkroth (Hallituksen jäsen)

1 joulukuuta 20191 joulukuuta 2022

Aktiviteetti: JäsenyystyypitJäsenyys tai muu rooli kansallisessa/kansainvälisessä komiteassa, toimikunnassa tai hallituksessa

Ruokavirasto (Ulkoinen yksikkö)

Johanna Björkroth (Hallituksen jäsen)

23 tammikuuta 201931 joulukuuta 2020

Aktiviteetti: JäsenyystyypitJäsenyys tai muu rooli kansallisessa/kansainvälisessä komiteassa, toimikunnassa tai hallituksessa

PhD thesis of Amelie Rougier

Johanna Björkroth (Vastaväittäjä)

27 heinäkuuta 2017

Aktiviteetti: TutkimustyypitVastaväittäjä

IAFP's European symposium 2017

Johanna Björkroth (Osallistuja)

31 maaliskuuta 2017

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitPublic Talks

Evaluation of Emilia Norlund (ad personam) as docent

Johanna Björkroth (Osallistuja)

9 elokuuta 2017

Aktiviteetti: Muiden aktiviteettien tyypitTyypit: Muut aktiviteetit - Muut