• PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Suomi

20042022
Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Kts. englanninkieliset sivut

Ansioluettelo

Tehtävänimike:

Apulaisprofessori ja akatemiatutkija, Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitos, Helsingin yliopisto (1.9.2017→)

Tieteellinen pätevyys ja koulutus:

Dosentti, elintarvikkeiden materiaalitiede, Helsingin yliopisto (2013)

ETT, elintarviketeknologia, Helsingin yliopisto (2009)

ETM, elintarviketeknologia, Helsingin yliopisto (2004)

Muut opinnot:

Yliopistopedagogiikka I (1+2); 10 op (2011)

Yliopistopedagogiikka 3; 5 op ja 4; 5 op (2013)

Akateeminen johtajakoulutus (2015)

Tieteenalat

  • 416 Elintarviketieteet
  • elintarviketeknologia
  • pakkaukset
  • polysakkaridit
  • biohajoavat kalvot
  • emulsiot
  • aerogeelit

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Julkaisut 2004 2019

Environmentally-compatible alkyd paints stabilized by wood hemicelluloses

Mikkonen, K. S., Kirjoranta, S., Xu, C., Hemming, J., Pranovich, A., Bhattarai, M., Peltonen, L., Kilpeläinen, P., Maina, N., Tenkanen, M., Lehtonen, M. & Willför, S., 16 maaliskuuta 2019, julkaisussa : Industrial Crops and Products. 133, s. 212-220

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Functionality of spruce galactoglucomannans in oil-in-water emulsions

Bhattarai, M., Pitkänen, L. M., Kitunen, V., Korpinen, R., Ilvesniemi, H., Kilpeläinen, P. O., Lehtonen, M. I. & Mikkonen, K. S., 2019, julkaisussa : Food Hydrocolloids. 86, s. 154-161

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Safety considerations of plant polysaccharides for food use: a case study on phenolic-rich softwood galactoglucomannan extract

Pitkänen, L. M., Heinonen, M. & Mikkonen, K. S., 2018, julkaisussa : Food & Function. 9, s. 1931-1943 13 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Phenolic residues in spruce galactoglucomannans improve stabilization of oil-in-water emulsions

Lehtonen, M., Merinen, M., Kilpeläinen, P. O., Xu, C., Willför, S. M. & Mikkonen, K. S., 2018, julkaisussa : Journal of Colloid and Interface Science. 512, s. 536–547 12 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Synchrotron microtomography reveals the fine three-dimensional porosity of composite polysaccharide aerogels

Ghafar, A., Parikka, K., Haberthür, D., Tenkanen, M., Mikkonen, K. S. & Suuronen, J-P., 2017, julkaisussa : Materials. 10, 8, s. 871 20 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Projektit 2004 2022

Aktiviteetit 2004 2019

Speaker: Sensory profile of spruce galactoglucomannans and birch glucuronoxylans in food

Kirsi S. Mikkonen (Puhuja)
3 huhtikuuta 2019

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Verena Wiedenmann

Kirsi S. Mikkonen (Isäntä)
1 elokuuta 201814 joulukuuta 2018

Aktiviteetti: Vierailijan isännöinnin tyypitIsännöity akateeminen vierailu Helsingin yliopistossa

University of Toronto

Kirsi S. Mikkonen (Vieraileva tutkija)
10 syyskuuta 201828 syyskuuta 2018

Aktiviteetti: Ulkoisessa instituutiossa vierailun tyypitAkateeminen vierailu toiseen organisaatioon

Symposium on Plant Heteropolysaccharides: Interactions within Lignocellulosics, New Modifications & Future Applications

Francisco Villaplana (Järjestäjätoimikunnan jäsen), Kirsi S. Mikkonen (Järjestäjätoimikunnan jäsen), Maija Tenkanen (Järjestäjätoimikunnan jäsen)
21 maaliskuuta 2018

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen