20042020

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Kts. englanninkieliset sivut

Ansioluettelo

Tehtävänimike:

Apulaisprofessori ja akatemiatutkija, Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitos, Helsingin yliopisto (1.9.2017→)

Tieteellinen pätevyys ja koulutus:

Dosentti, elintarvikkeiden materiaalitiede, Helsingin yliopisto (2013)

ETT, elintarviketeknologia, Helsingin yliopisto (2009)

ETM, elintarviketeknologia, Helsingin yliopisto (2004)

Muut opinnot:

Yliopistopedagogiikka I (1+2); 10 op (2011)

Yliopistopedagogiikka 3; 5 op ja 4; 5 op (2013)

Akateeminen johtajakoulutus (2015)

Tieteenalat

  • 416 Elintarviketieteet
  • elintarviketeknologia
  • hydrokolloidit
  • emulsiot
  • aerogeelit
  • pakkaukset
  • polysakkaridit
  • sienimyseelit

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Julkaisut

Comparison of novel fungal mycelia strains and sustainable growth substrates to produce humidity-resistant biocomposites

Tacer Caba, Z., Varis, J. J., Lankinen, P. & Mikkonen, K. S., heinäkuuta 2020, julkaisussa : Materials and design. 192, 9 Sivumäärä, 108728.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Strategies for structuring diverse emulsion systems by using wood lignocellulose-derived stabilizers

Mikkonen, K. S., 21 helmikuuta 2020, julkaisussa : Green Chemistry. 22, 4, s. 1019-1037 19 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Time-dependent self-association of spruce galactoglucomannans depends on pH and mechanical shearing

Bhattarai, M., Valoppi, F., Hirvonen, S-P., Hietala, S., Kilpelainen, P., Aseyev, V. & Mikkonen, K. S., toukokuuta 2020, julkaisussa : Food Hydrocolloids. 102, 12 Sivumäärä, 105607.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Lignin-Rich PHWE Hemicellulose Extracts Responsible for Extended Emulsion Stabilization

Lahtinen, M., Valoppi, F., Juntti, V., Heikkinen, S., Kilpeläinen, P., Maina, N. & Mikkonen, K. S., 17 joulukuuta 2019, julkaisussa : Frontiers in Chemistry. 7, 18 Sivumäärä, 871.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Rapid and Direct Preparation of Lignin Nanoparticles from Alkaline Pulping Liquor by Mild Ultrasonication

Agustin, M., Penttilä, P., Lahtinen, M. & Mikkonen, K. S., 16 joulukuuta 2019, julkaisussa : ACS Sustainable Chemistry & Engineering. 7, 24, s. 19925-19934 19 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Projektit

Aktiviteetit

Opponent for doctoral thesis: Sophie Groult

Kirsi S. Mikkonen (Ohjaaja)

28 toukokuuta 2019

Aktiviteetti: TutkimustyypitVastaväittäjä

Speaker: Sensory profile of spruce galactoglucomannans and birch glucuronoxylans in food

Kirsi S. Mikkonen (Puhuja)

3 huhtikuuta 2019

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Verena Wiedenmann

Kirsi S. Mikkonen (Isäntä)

1 elokuuta 201814 joulukuuta 2018

Aktiviteetti: Vierailijan isännöinnin tyypitIsännöity akateeminen vierailu Helsingin yliopistossa

University of Toronto

Kirsi S. Mikkonen (Vieraileva tutkija)

10 syyskuuta 201828 syyskuuta 2018

Aktiviteetti: Ulkoisessa instituutiossa vierailun tyypitAkateeminen vierailu toiseen organisaatioon

Symposium on Plant Heteropolysaccharides: Interactions within Lignocellulosics, New Modifications & Future Applications

Francisco Villaplana (Järjestäjätoimikunnan jäsen), , Kirsi S. Mikkonen (Järjestäjätoimikunnan jäsen), & Maija Tenkanen (Järjestäjätoimikunnan jäsen)

21 maaliskuuta 2018

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen