Valokuva: Kristiina Janhonen
  • PL 8 (Siltavuorenpenger 10), 310

    HELSINGIN YLIOPISTO

    Suomi

20052020
Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Julkaisut 2009 2020

  • 16 Artikkeli
  • 3 Kirjan luku tai artikkeli
  • 1 Väitöskirja
  • 1 Pro gradu
Artikkeli

Adolescents' school lunch practices as an educational resource

Janhonen, K. H., Mäkelä, J. & Palojoki, P., huhtikuuta 2016, julkaisussa : Health Education. 116, 3, s. 292 - 309 18 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Company and meal choices considered by Nordic adolescents

Janhonen, K., Benn, J., Fjellström, C., Mäkelä, J. & Palojoki, P., 2013, julkaisussa : International Journal of Consumer Studies. 37, 6, s. 587-595 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Informal learning and food sense in home cooking

Janhonen, K., Torkkeli, K. & Mäkelä, J., 1 marraskuuta 2018, julkaisussa : Appetite. 130, s. 190-198 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Knitting Noodles: Creating a Playworld for Craft through Unconventional Material Experimentation.

Kouhia, A. & Janhonen, K., 2020, (Hyväksytty/In press) julkaisussa : International journal of play. 2020

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Kumiperunan lyhyt historia

Janhonen, K., 11 joulukuuta 2014, julkaisussa : Kotitalous. 77, 4, s. 20 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Kännykät ja kouluruokailu

Janhonen, K., 10 syyskuuta 2014, julkaisussa : Kotitalous. 78, 3, s. 10 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Nordic adolescents’ school lunch patterns and their suggestions for making healthy choices at school easier

Kainulainen, K., Benn, J., Fjellström, C. & Palojoki, P., 2012, julkaisussa : Appetite. 59, 1, s. 53-62 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Nuorten ruokakasvatus eri kentillä – kohti vahvempaa yhteistyötä!

Janhonen, K. & Kauppinen, E., 2017, julkaisussa : Näkökulma-kirjoitussarja. 2017, 45, 5 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

Open access
Tiedosto

Oikeista vastauksista kohti henkilökohtaista merkitystä ja arjen valintoja

Kainulainen, K., Pykäri, R. & Palojoki, P., 2009, julkaisussa : Kasvatus. 40, 1, s. 49-59 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Practising reflexivity: exploring school-based participatory research with adolescents

Janhonen, K. H., 2015, (Jätetty) julkaisussa : International Journal of Qualitative Studies in Education.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Ruoanlaiton trampoliini

Janhonen, K. & Torkkeli, K., 7 syyskuuta 2017, julkaisussa : Kotitalous. 80, 3, s. 10-11 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Ruokakasvatus, kouluruokailu ja nuorten ruokakulttuuri

Janhonen, K., joulukuuta 2016, julkaisussa : Ympäristö ja terveys. 47, 6, s. 52-56 5 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Ruokataju on omakohtaista ymmärrystä ruokavalinnoista

Janhonen, K., Kauppinen, E., Mäkelä, J. & Palojoki, P., toukokuuta 2016, julkaisussa : Kotitalous. 79, 2, s. 30-31 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Open access

The roles of humour and laughter in youth focus groups on school food

Janhonen, K., 2017, julkaisussa : Journal of youth studies. 20, 9, s. 1127-1142 16 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Uusi opetussuunnitelma mahdollistaa kouluruokailun kehittämisen yhdessä oppilaiden kanssa

Janhonen, K., 2016, julkaisussa : Kotitalous. 80, 3, s. 6-7 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

YouTube nuorten vertaisoppimisen ja toimijuuden areenana: verkkoetnografin näkökulma

Janhonen, K., 15 marraskuuta 2017, julkaisussa : Näkökulma-kirjoitussarja. 2017, 46, 5 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

Open access
Kirjan luku tai artikkeli

Food Education: From Normative Models to Promoting Agency

Janhonen, K., Mäkelä, J. & Palojoki, P., 2016, Learning, Food, and Sustainablity: Sites for Resistance and Change. Sumner, J. (toim.). New York: Palgrave Macmillan, s. 93-110 18 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Perusopetuksen ruokakasvatus ravintotiedosta ruokatajuun

Janhonen, K., Mäkelä, J. & Palojoki, P., 2015, Luova ja vastuullinen kotitalousopetus = Creative and responsible home economics education. Janhonen-Abruquah, H. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos, s. 107-120 14 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja; nro 38).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Ruokatottumusten tutkiminen kyselylomakkeella – esimerkkejä pohjoismaisesta tutkimusprojektista

Kainulainen, K., 2012, Ruoka, kulttuuri ja oppiminen – näkökulmia ruokatutkimuksen menetelmiin. Janhonen-Abruquah, H., Vieltojärvi, M. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja; nro 29).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Väitöskirja

Adolescents' Participation and Agency in Food Education

Janhonen, K., 22 tammikuuta 2016, Helsinki: University of Helsinki. 75 Sivumäärä

Tutkimustuotos: OpinnäyteVäitöskirja

Open access