19922017
Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Ansioluettelo

  • MSc 1972, LicSc 1980, PhD 1980 (Food chemistry and technology), University of Helsinki , Finland
  • Research assistant (1972-1975) University of Helsinki , (1975-1981) Academy of Finland
  • Younger scientist (1981-1984) Academy of Finland ·
  • Research scientist (1984-1987) the National Public Health Institute in Helsinki
  • Professor of Food Technology (1987-2009) University of Helsinki
  • Chairman of the Research Council for Agriculture and Forestry, Academy of Finland (1992-1994)
  • Director of the Finnish Graduate School on Applied Bioscience: Bioengineering, Food & Nutrition, Environment (1996-2009)
  • Head of the Department of Food Technology, University of Helsinki, 2001-2003

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

  • Sugar chemistry and technology
  • Extrusion process
  • Biodegradable and edible films
  • Flavour release and change of flavour in food matrix
  • Enzyme-aided flavour boosting

Tieteenalat

  • 415 Muut maataloustieteet

Julkaisut 1992 2017

  • 20 Artikkeli
  • 9 Konferenssiartikkeli
  • 2 Kirjan luku tai artikkeli

Pekka Koivistoinen 1932-2017. Mansikkatilalta elintarviketieteiden ja Viikin kehittäjäksi. Muistokirjoitus

Salovaara, H. O., Hyvönen, L. E. T. & Piironen, V. I., 11 syyskuuta 2017, julkaisussa : Helsingin Sanomat. s. B 13 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

Pekka Koivistoinen - elintarviketieteiden kehittäjä: Henkilöuutisia. In memoriam

Salovaara, H. O., Hyvönen, L. E. T. & Piironen, V. I., lokakuuta 2017, julkaisussa : Kemia - Kemi. 44, 6, s. 92 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Application of a sorting procedure to greenhouse-grown cucumbers and tomatoes

Deegan, K. C., Koivisto, L., Nakkila, J., Hyvonen, L. & Tuorila, H., 2010, julkaisussa : LWT-Food Science and Technology. 43, s. 393-400 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Spruce galactoglucomannan films show promising barrier properties

Mikkonen, K. S., Heikkila, M. I., Helen, H., Hyvonen, L. & Tenkanen, M., 2010, julkaisussa : Carbohydrate Polymers. 79, s. 1107-1112 6 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Protection of Lactobacillus fermentum ME-3 by sugars and sugar alcohols during freeze-drying and storage

Kirjoranta, S., Jouppila, K., Alatossava, T. & Hyvönen, L., 2009, 12th European symposium on comminution and classification (ESCC 2009): 15-18 September 2009, Dipoli Congress Center, Espoo, Finland. Espoo: European Space Components Coordination, ESCC, 14 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Projektit 2004 2006

  • 1 Päättynyt

Aktiviteetit 1996 2006

  • 2 Jäsenyys tai muu rooli suomalaisessa tai kansainvälisessä julkisen sektorin organisaatiossa
  • 2 Tyypit: Muut aktiviteetit - Muut
  • 1 Väitöskirjan ohjaaja tai sivuohjaaja
  • 1 Jäsenyys tai muu rooli kansallisessa/kansainvälisessä komiteassa, toimikunnassa tai hallituksessa

The Finnish Association of Academic Agronomists (Ulkoinen yksikkö)

Lea Hyvönen (Hallituksen jäsen)
20062009

Aktiviteetti: JäsenyystyypitJäsenyys tai muu rooli suomalaisessa tai kansainvälisessä julkisen sektorin organisaatiossa

National Novel Food Board (Ulkoinen yksikkö)

Lea Hyvönen (Jäsen)
2006

Aktiviteetti: JäsenyystyypitJäsenyys tai muu rooli kansallisessa/kansainvälisessä komiteassa, toimikunnassa tai hallituksessa

Evaluator: Young researchers´training programme and postgraduate studies

Lea Hyvönen (Osallistuja)
2006

Aktiviteetti: Muiden aktiviteettien tyypitTyypit: Muut aktiviteetit - Muut

Supervision of Doctoral Thesis, Kirsi Mikkonen

Lea Hyvönen (Ohjaaja)
20042009

Aktiviteetti: TutkimustyypitVäitöskirjan ohjaaja tai sivuohjaaja

The ISEKI-Food Association (IFA) (Ulkoinen yksikkö)

Lea Hyvönen (Jäsen)
20002009

Aktiviteetti: JäsenyystyypitJäsenyys tai muu rooli suomalaisessa tai kansainvälisessä julkisen sektorin organisaatiossa

Lehdistö/media

Näitä lisäaineita syöt joka päivä. Mainettaan parempi?

Lea Hyvönen

07/04/2006

1 median myötävaikutus

Lehdistö/media

Interview: Elintarvikkeiden säilyvyys

Lea Hyvönen

17/05/2005

1 median myötävaikutus

Lehdistö/media