Valokuva Mari Lehtonen
  • P.O. Box 66 (Agnes Sjöberginkatu 2), EE building

    00014 University of Helsinki

    Suomi

20052020

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Teaching experience

University lecturer at the University of Helsinki, Food Chemistry

Course planning, lecturing, supervision of laboratory tasks, reading reports and examinations, course evaluation. Teaching in Finnish and English.

- EK331 Research Methods (8 ects)

- EK221 Vitamins and other bioactive compounds (5 ects)

- ETK130 Food legislation and control (3 ects)

- EK212 Proteins (3 ects)

- ETK225 Basic Food Analysis (5 ects)

Assistant at the University of Helsinki, Food Technology

Supervision of laboratory tasks, reading reports and examinations, participation in course evaluation. Teaching in Finnish.

- Basic course in sensory research (10 ects)

- Physical chemistry of food (5 ects)

- Food physics (5 ects)

Supervision experience

- 8 MSc Theses (40 ects)

- 3 BSc Theses (5 ects)

- Supervision of research trainees (1–15 ects)

 

Ansioluettelo

Kts. englanninkieliset sivut

Koulutustiedot

Filosofian tohtori, 2012, Helsingin yliopisto, Elintarvikekemia

Filosofian maisteri, 2004, Helsingin yliopisto, Analyyttinen kemia

Tieteenalat

  • 416 Elintarviketieteet

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Julkaisut

  • 12 Artikkeli
  • 2 Konferenssiartikkeli
  • 1 Väitöskirja

Active food packaging through controlled in situ production and release of hexanal

Lehtonen, M., Kekäläinen, S., Nikkilä, I., Kilpeläinen, P., Tenkanen, M. & Mikkonen, K. S., 30 maaliskuuta 2020, julkaisussa : Food chemistry. X. 5, 10 Sivumäärä, 100074.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Spruce galactoglucomannan stabilized emulsions enhance bioaccessibility of bioactive compounds

Zhao, H., Mikkonen, K. S., Kilpelainen, P. & Lehtonen, M., 23 toukokuuta 2020, julkaisussa : Foods. 9, 5, 14 Sivumäärä, 672.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Encapsulation of fish oil in protein aerogel micro-particles

Selmer, I., Karnetzke, J., Kleemann, C., Lehtonen, M., Mikkonen, K. S., Kulozik, U. & Smirnova, I., marraskuuta 2019, julkaisussa : Journal of Food Engineering. 260, s. 1-11 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Environmentally-compatible alkyd paints stabilized by wood hemicelluloses

Mikkonen, K. S., Kirjoranta, S., Xu, C., Hemming, J., Pranovich, A., Bhattarai, M., Peltonen, L., Kilpeläinen, P., Maina, N., Tenkanen, M., Lehtonen, M. & Willför, S., heinäkuuta 2019, julkaisussa : Industrial Crops and Products. 133, s. 212-220 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Functionality of spruce galactoglucomannans in oil-in-water emulsions

Bhattarai, M., Pitkänen, L. M., Kitunen, V., Korpinen, R., Ilvesniemi, H., Kilpeläinen, P. O., Lehtonen, M. I. & Mikkonen, K. S., tammikuuta 2019, julkaisussa : Food Hydrocolloids. 86, s. 154-161 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Projektit

  • 6 Päättynyt

Palkinnot

The best doctoral thesis of the year 2012 in the ABS Graduate School

Mari Lehtonen (Vastaanottaja), 29 elokuuta 2013

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Aktiviteetit

  • 9 Muun opinnäytteen ohjaus (pro gradu, lisensiaattityö)
  • 7 Käsikirjoitusten vertaisarviointi
  • 6 Suullinen esitys
  • 5 Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

Potential Food Hydrocolloids from Nordic Forests - Wood Hemicelluloses are Multifunctional Emulsion Stabilizers

Mari Lehtonen (Puhuja)
27 elokuuta 201730 elokuuta 2017

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Hexanal releasing spruce galactoglucomannan aerogels for active packaging of fresh fruit

Mari Lehtonen (Puhuja)
27 kesäkuuta 201730 kesäkuuta 2017

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

The Mechanism of Wood Extravtives in Isolated Hemicelluloses Against Lipid Oxidation

Mari Lehtonen (Ohjaaja)
helmikuuta 2017 → …

Aktiviteetti: TutkimustyypitMuun opinnäytteen ohjaus (pro gradu, lisensiaattityö)

107th AOCS Annual Meeting & Expo

Mari Lehtonen (Posteriesitys)
1 toukokuuta 20164 toukokuuta 2016

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

Phosphorus, Sulfur and Silicon and the Related Elements (Lehti)

Mari Lehtonen (Arvioitsija (reviewer))
maaliskuuta 2016 → …

Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypitKäsikirjoitusten vertaisarviointi