Valokuva: Mari Niva
  • PL 8 (Siltavuorenpenger 10)

    00014

    Suomi

  • Suomi

19992022
Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Julkaisut 1999 2019

2019

Insect consumption attitudes among vegans, non-vegan vegetarians, and omnivores

Elorinne, A-L., Niva, M., Vartiainen, O. & Väisänen, P., helmikuuta 2019, julkaisussa : Nutrients. 11, 2, 14 Sivumäärä, 292.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto
2018

Elements of practice in the analysis of auto-ethnographical cooking videos

Torkkeli, K. L., Mäkelä, M. J. & Niva, M. H., 15 maaliskuuta 2018, julkaisussa : Journal of Consumer Culture.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Hyönteissyönnin etiikka, ekologia ja estetiikka

Santaoja, M. & Niva, M. H., 2018, julkaisussa : Niin & näin : filosofinen aikakauslehti. 25, 3 (98), s. 77–87 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Ruuan yltäkylläisyys ja rajat - sosiologisia havaintoja Suomesta

Jallinoja, P., Mäkelä, J. & Niva, M., 2018, julkaisussa : Duodecim. 134, 15, s. 1501-1507 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Taking a stand through food choices? Characteristics of political food consumption and consumers in Finland

Niva, M. & Jallinoja, P., joulukuuta 2018, julkaisussa : Ecological Economics. 154, s. 349-360 12 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Turvallista, ympäristöystävällistä ja kulttuurisesti tärkeää? Kotimaisuuden merkitys ruoan valinnassa

Niva, M., Peltoniemi, A. & Aalto, K., 18 heinäkuuta 2018, julkaisussa : Suomen Maataloustieteellisen Seuran tiedote. 35, s. 1-7 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKonferenssiartikkeliTieteellinen

Open access
Tiedosto

Veganism and plant-based eating: Analysis of interplay between discursive strategies and lifestyle political consumerism

Jallinoja, P., Vinnari, M. & Niva, M., 2018, The Oxford Handbook of Political Consumerism. Boström, M., Micheletti, M. & Oosterveer, P. (toim.). New York: Oxford University Press, 28 Sivumäärä (Oxford handbooks online).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Yksin ja yhdessä syöminen modernissa kulutusyhteiskunnassa

Koponen, S. J., Niva, M. H. & Mäkelä, J., 2018, Kulutus ja talous – Näkökulmia yhteiskunnan muutokseen: Juhlakirja professori Visa Heinosen 60-vuotispäiväksi . Autio, J., Autio, M., Kylkilahti, E. & Pantzar, M. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, Taloustieteen osasto, s. 55-67 13 Sivumäärä (Department of Economics and Management Publications; nro 70).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
2017

Barriers to increasing plant protein consumption in Western populations

Niva, M. H., Vainio, A. & Jallinoja, P. T., 2017, Vegetarian and plant-based diets in health and disease prevention. Mariotti, F. (toim.). London: Academic Press, s. 157-171 15 Sivumäärä 10

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Online weight-loss services and a calculative practice of slimming

Niva, M., 2017, julkaisussa : Health. 21, 4, s. 409-424 16 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2016

Changes in the social context and conduct of eating in four Nordic countries between 1997 and 2012

Holm, L., Lauritsen, D., Bøker Lund, T., Gronow, J., Niva, M. & Mäkelä, J., elokuuta 2016, julkaisussa : Appetite. 103, s. 358-368 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Convenience food consumption in the Nordic countries and St. Petersburg Area

Kahma, N. A. A., Mäkelä, M. J., Niva, M. H., Ganskau, E. & Minina, V., 2016, julkaisussa : International Journal of Consumer Studies. 40 , 4, s. 492–500 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Demarcating social practices: the case of weight management

Jauho, M. M. K., Mäkelä, M. J. & Niva, M. H., 31 toukokuuta 2016, julkaisussa : Sociological Research Online. 21, 2, 5.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

From beef to beans: Eating motives and the replacement of animal proteins with plant proteins among Finnish consumers

Vainio, A., Niva, M., Jallinoja, P. & Latvala, T., 1 marraskuuta 2016, julkaisussa : Appetite. 106, s. 92-100 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Future of sustainable eating? Examining the potential for expanding bean eating in a meat-eating culture

Jallinoja, P. T., Niva, M. H. & Latvala, T. T., 2016, julkaisussa : Futures : the journal of forecasting and planning. 83, s. 4-14 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Kotimainen ruoka kiinnostaa yhä enemmän

Peltoniemi, A. S. & Niva, M. H., helmikuuta 2016, julkaisussa : Kehittyvä Elintarvike. 27, 1, s. 42-43 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Kuluttajien näkemyksiä kotimaisuudesta ja kaupan omista merkkituotteista

Peltoniemi, A. S. & Niva, M. H., 2016, Maataloustieteen Päivät 2016. Alakukku, L., Schulman, N. & Puhakainen, T. (toim.). Helsinki: Suomen maataloustieteellinen seura, s. 219 1 Sivumäärä (Suomen maataloustieteellisen seuran tiedote; nro 32).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinen

Liha suomalaisessa ruokakulttuurissa

Mäkelä, J. & Niva, M., 2016, Vähemmän lihaa: Kohti kestävää ruokakulttuuria. Mattila, H. (toim.). Helsinki: Gaudeamus Helsinki University Press, s. 16-33 18 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Millainen olisi kasvispainotteisempi Suomi?

Mattila, H., Fogelholm, M., Hopia, A., Katajajuuri, J-M., Lehtonen, H., Mäkelä, J., Niva, M., Ovaskainen, M-L., Pohjolainen, P., Pulkkinen, H., Risku-Norja, H. & Tapio, P., 2016, Vähemmän lihaa: Kohti kestävää ruokakulttuuria. Mattila, H. (toim.). Helsinki: Gaudeamus Helsinki University Press, s. 191-200 10 Sivumäärä 9

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2015

Citizens and Sustainable Culinary Cultures

Mäkelä, J. & Niva, M., 2015, Climate Change Adaptation and Food Supply Chain Management . Paloviita, A. & Järvelä, M. (toim.). Abingdon: Routledge, s. 172-182 11 Sivumäärä (Routledge Advances in Climate Change Research).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

Dietary fat choices in Finland: Long-term trends and short-term changes, 1978–2014

Jallinoja, P. T., Kahma, N. A. A., Helakorpi, S., Niva, M. H. & Jauho, M. M. K., 2015, julkaisussa : Research on Finnish society. 2015, 8, s. 73-77 5 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Eating practices and diet quality: A population study of four Nordic countries

Holm, L., Bøker Lund, T. & Niva, M. H., 2015, julkaisussa : European Journal of Clinical Nutrition. 69, 7, s. 791-798 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Everyday distinction and omnivorous orientation: An analysis of food choice, attitudinal dispositions and social background

Kahma, N. A. A., Niva, M. H., Helakorpi, S. & Jallinoja, P. T., 9 marraskuuta 2015, julkaisussa : Appetite. 96, s. 443-453 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access

From beef to beans: Eating motives and the replacement of animal proteins with plant proteins among the Finnish consumers

Vainio, A., Niva, M. H., Jallinoja, P. T. & Latvala, T., 2015, 143rd Joint EAAE/AAEA Seminar, March 25-27, 2015, Naples, Italy. s. 1-23 23 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Functional foods

Niva, M. H. & Jauho, M. M. K., 2015, The SAGE Encyclopedia of Food Issues. Albala, K. (toim.). Thousand Oaks, CA: Sage, Vuosikerta 2. s. 697-701 5 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

The food we eat in Nordic countries – some changes between 1997 and 2012

Holm, L., Skov Lauridsen, D., Gronow, J., Kahma, N., Kjærnes, U., Bøker Lund, T., Mäkelä, J. & Niva, M., 2015, julkaisussa : Kostvetenskap Rapportserie. 2015, 1, s. 227–246 20 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinen

Open access
2014

Associations between meal complexity and social context in four Nordic countries

Kahma, N., Mäkelä, J., Niva, M. & Bøker Lund, T., 2014, julkaisussa : Anthropology of Food. 2014, S10, 20 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access

Eating Sustainably? Practices and Background Factors of Ecological Food Consumption in Four Nordic Countries

Niva, M. H., Mäkelä, M. J., Kahma, N. A. A. & Kjærnes, U., 2014, julkaisussa : Journal of Consumer Policy. 37, 4, s. 465-484 20 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Food choices, perceptions of healthiness and eating motives of self-identified followers of low-carbohydrate

Jallinoja, P., Niva, M., Helakorpi, S. & Kahma, N., 4 joulukuuta 2014, julkaisussa : Food & Nutrition Research. 58

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto
2013

Curbing Unruly Objects: The challenge of probiotic innovation to regulation

Janasik, N. M., Niva, M. & Yli-Kauhaluoma, S., 2013, The Proceedings of The XXIV ISPIM Conference : Innovating in Global Markets: Challenges for Sustainable Growth Conference held in Helsinki, Finland on 16 to 19 June 2013. International Society for Professional Innovation Management

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Lay Understandings of Functional Foods as Hybrids of Food and Medicine

Jauho, M. & Niva, M., maaliskuuta 2013, julkaisussa : Food, Culture, and Society. 16, 1, s. 43-63 21 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

The impact of fat content, production methods and carbon footprint information on consumer preferences for minced meat

Koistinen, L., Pouta, E., Heikkilä, J., Forsman-Hugg, S., Kotro, J., Mäkelä, J. & Niva, M., syyskuuta 2013, julkaisussa : Food Quality and Preference. 29, 2, s. 126-136 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

“If I drink it anyway, then I rather take the light one”. Appropriation of foods designed for weight management among middle-aged and elderly Finns

Niva, M., Jauho, M. & Mäkelä, J., 2013, julkaisussa : Appetite. 64, 1, s. 12-19 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2012

Diversifying meat consumption patterns : consumers' self-reported past behaviour and intentions for change

Latvala, T., Niva, M., Mäkelä, J., Pouta, E., Heikkilä, J., Kotro, J. & Forsman-Hugg, S., 2012, julkaisussa : Meat Science. 92, 1, s. 71–77 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

”Mä olen hallinnut painoa ja paino on hallinnut minua”: Painonhallinnan arkea ryhmäkeskusteluiden kertomana

Niva, M., Mäkelä, J. & Jauho, M., 2012, Kuluttajat painonhallinnan markkinoilla: Loppuraportti. Kantanen, T. & Lapveteläinen, A. (toim.). Kuopio: University of Eastern Finland, s. 7-12 6 Sivumäärä (Publications of the University of Eastern Finland. Reports and Studies in Health Sciences ; nro 8).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

2008

Consumers and the conceptual and practical appropriation of functional foods

Niva, M., 2008, Helsinki: National Consumer Research Centre. 163 Sivumäärä

Tutkimustuotos: OpinnäyteVäitöskirjaArtikkelikokoelma

2007

'All foods affect health': Understandings of functional foods and healthy eating among health-oriented Finns

Niva, M., toukokuuta 2007, julkaisussa : Appetite. 48, 3, s. 384-393 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2000

Riski vai tulevaisuuden lupaus? geenitekniikkaa elintarviketuotannossa koskevat käsitykset ja julkinen keskustelu

Jauho, M. & Niva, M., 2000, Helsinki: Kuluttajatutkimuskeskus. (Julkaisuja / Kuluttajatutkimuskeskus)

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiTutkimusraporttiAmmatillinen

Ruokaa vai lääkettä: kuluttaja ja funtionaaliset elintarvikkeet

Jauho, M. & Niva, M., 2000, julkaisussa : Hyvinvointikatsaus : tilastollinen aikakauslehti. 2, s. 33-37 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

1999

Ruoan ja lääkkeen välimaastossa: funktionaalisia elintarvikkeita koskevat käsitykset ja julkinen keskustelu

Niva, M. & Jauho, M., 1999, Helsinki: Kuluttajatutkimuskeskus. (Julkaisuja / Kuluttajatutkimuskeskus)

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiTutkimusraporttiAmmatillinen