• PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

  00014

  Suomi

1997 …2024

Tutkimustuotoksia vuodessa

Henkilökohtainen profiili

Ansioluettelo

Olen ruoan aistittavan laatututkimuksen professori Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolla Viikin kampuksella maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa. Olen myös aistinvaraisen havaitsemisen professori Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa sekä flavorikemian ja aistimisen dosentti. Olin Monell Chemical Senses Centerissä (USA) affiliated scientist (2018-2020). Väittelin Turun yliopistosta pääaineenani elintarvikekemia. Kuulun sekä Helsingissä että Turussa PI tutkijoihin ja projektisalkkuani rahoittaa parhaillaan Suomen Akatemia, Business Finland ja erilaiset yritykset. Oma tiimini on nimeltään Aistit ja ruoka (Sandell lab). Olen verkostoinunut Suomessa ja ulkomailla. Aktiitivinen E3S-toimija (European Sensory Science Society, työryhmät: taste sensitivity, children, education (pj)). Lounais-Suomen ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli ryn pj. Työssä minua inspiroi monitieteinen tekeminen, sekä eritysesti ihmisten yksilölliset aistimaailmat, moniaistinen kokeminen ja näiden vaikutus arjessamme.

Palkinnot: The Polak Young Investigator Award (2006), Suomen akatemian akatemiapalkinto yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta (2012), vuoden dosentti 2017 (Turun yliopisto & Åbo Akademi)

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Olen professorina Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolla. Vastuullani ovat kurssit ETK-240 ja FOOD116. Aloitin yliopisto-opettajaurani Turun yliopistossa vuonna 1997. Olen suorittanut Yliopistopedagogiset opinnot 60 op. Ohjannut useita pro gradutöitä Turun yliopistossa ja väitöskirjoja. Parhaillaan olen virallisena ohjaajana kahdeksassa väitöskirjassa.  Yliopisto-opetuksen lisäksi käyn paljon kentällä luennoimassa mm. Aistimisen yksilöllisyydestä, Yksilöllistä makumaailmoistamme ja Moniaistisen kokemisen ihmeellisestä maailmasta. Olen päässyt opettamaan niin Lasten yliopistossa kuin Ikäihmisten yliopistossa.

Koulutus / tieteellinen pätevyys

Flavorikemia ja aistiminen, dosentti, University of Turku, Faculty of Mathematics and Natural Sciences

Myöntöpäivä: 4 jouluk. 2009

elintarvikekemia, FT, University of Turku, Faculty of Mathematics and Natural Sciences

Myöntöpäivä: 27 helmik. 2003

Asemat yliopiston ulkopuolella

professori , University of Turku, Faculty of Medicine

1 syysk. 201931 elok. 2021

affiliated scientist, Monell Chem Senses Ctr, Monell Chemical Senses Center, University of Pennsylvania

31 tammik. 201831 jouluk. 2020

Tieteenalat

 • 416 Elintarviketieteet
 • Aistinvarainen tutkimus
 • maku
 • ihmiskokemus
 • moniaistinen kokemus
 • haju
 • rakenne

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö

Viimeisin maa-/aluetasolla toteutettu yhteistyö. Saat tarkempia lisätietoja pisteitä napauttamalla, tai