Mari Sandell

osaston varajohtaja

  • PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Suomi

19972021

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Ansioluettelo

Olen ruoan aistittavan laatututkimuksen professori Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolla Viikin kampuksella maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa. Olen myös aistinvaraisen havaitsemisen professori Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa sekä flavorikemian ja aistimisen dosentti. Monell Chemical Senses Centerissä (USA) affiliated scientist (2018-2020). Väittelin Turun yliopistosta pääaineenani elintarvikekemia. Kuulun sekä Helsingissä että Turussa PI tutkijoihin ja projektisalkkuani rahoittaa parhaillaan Suomen Akatemia, Business Finland ja erilaiset yritykset. Oma tiimini on nimeltään Aistit ja ruoka (Sandell lab). Olen verkostoinunut Suomessa ja ulkomailla. Aktiitivinen E3S-toimija (European Sensory Science Society, työryhmät: taste sensitivity, children). Lounais-Suomen ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli ryn pj. Työssä minua inspiroi monitieteinen tekeminen, sekä eritysesti ihmisten yksilölliset aistimaailmat, moniaistinen kokeminen ja näiden vaikutus arjessamme.

Palkinnot: The Polak Young Investigator Award (2006), Suomen akatemian akatemiapalkinto yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta (2012), vuoden dosentti 2017 (Turun yliopisto & Åbo Akademi)

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Olen professorina Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolla. Vastuullani ovat kurssit ETK-240 ja FOOD116. Aloitin yliopisto-opettajaurani Turun yliopistossa vuonna 1997. Olen suorittanut Yliopistopedagogiset opinnot 60 op. Ohjannut useita pro gradutöitä Turun yliopistossa ja väitöskirjoja. Parhaillaan olen virallisena ohjaajana kahdeksassa väitöskirjassa.  Yliopisto-opetuksen lisäksi käyn paljon kentällä luennoimassa mm. AIstimisen yksilöllisyydestä, Yksilöllistä makumaailmoistamme ja Moniaistisen kokemisen ihmeellisestä maailmasta. Olen päässyt opettamaan niin Lasten yliopistossa kuin Ikäihmisten yliopistossa.

Koulutus / tieteellinen pätevyys

Flavorikemia ja aistiminen, dosentti, University of Turku, Faculty of Mathematics and Natural Sciences

Myöntöpäivä: 4 joulukuuta 2009

elintarvikekemia, FT, University of Turku, Faculty of Mathematics and Natural Sciences

Myöntöpäivä: 27 helmikuuta 2003

Asemat yliopiston ulkopuolella

professori , University of Turku, Faculty of Medicine

1 syyskuuta 201931 elokuuta 2021

affiliated scientist, Monell Chem Senses Ctr, Monell Chemical Senses Center, University of Pennsylvania

31 tammikuuta 201831 joulukuuta 2020

Tieteenalat

  • 416 Elintarviketieteet
  • Aistinvarainen tutkimus
  • maku
  • ihmiskokemus
  • moniaistinen kokemus

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö

Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.
Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.