Valokuva: Marjo Särkkä-Tirkkonen
  • Lönnrotinkatu 7

    00014

    Suomi

20042020
Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Julkaisut 2007 2017

2017

Perception of food and locality among Chinese tourist experiences in Finland

Ma, F., Liu, X., Tikkanen-Kaukanen, C., Särkkä-Tirkkonen, A. M. K. & Mynttinen, S., 19 kesäkuuta 2017, NJF Seminar 495 4th Organic Conference Proceedings: Organics for tomorrow's food systems. Aakkula, J., Hakala, K., Huhta, H., Iivonen, S., Jurvanen, U., Kreismane, D., Land, A., Lähdesmäki, M., Malinen, M., Mikkola, M., Nordlund-Othen, J., Nuutila, J., Peetsmann, E., Piskonen, S., Rasmussen, I., Skulskis, V., Tahvonen, R., Taskinen, S., Ullvén, K., Wibe, A. & Wivstad, M. (toim.). NJF, Vuosikerta 13. s. 104-105 2 Sivumäärä (NJF Report; Vuosikerta 13, nro 1).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Ruokaketju kaipaa vientiä, lisäarvoa ja yhteistyötä

Kaipainen, R. M. H. & Särkkä-Tirkkonen, A. M. K., 13 helmikuuta 2017, julkaisussa : Länsi-Savo : puolueista riippumaton maakuntalehti.. 13.2.2017, 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

2016

Kun HACCP ei enää riitä

Särkkä-Tirkkonen, A. M. K., 29 joulukuuta 2016, julkaisussa : Ekoneum blogi. 29.12.2016, 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

Luota, mutta todenna!

Särkkä-Tirkkonen, A. M. K., 2016, julkaisussa : Ruralia. 2016, 2, s. 8-9 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Suomalaiset tuotteet näkyväksi nimisuojamerkinnällä

Särkkä-Tirkkonen, A. M. K., 26 toukokuuta 2016, julkaisussa : Kotitalous. 2016, 26.5.2016, 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Open access
2015

Nimisuojasta kilpailukykyä käynnistyi

Särkkä-Tirkkonen, M., 2015, julkaisussa : Kehittyvä Elintarvike. 3, s. 8 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Perceptions of food and its locality among Russian tourists in the South Savo region of Finland

Mynttinen, S., Logren, J., Särkkä-Tirkkonen, M. & Rautiainen, T., 2015, julkaisussa : Tourism Management. 2015 , 48, s. 455-466 12 Sivumäärä, JTMA-D-14-00123R5.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Quality assessment of baby food made of different pre-processed organic raw materials under industrial processing conditions

Seidel, K., Kahl, J., Paoletti, F., Birlouez, I., Busscher, N., Kretzschmar, U., Sarkka-Tirkkonen, M., Seljasen, R., Sinesio, F., Torp, T. & Baiamonte, I., 2015, julkaisussa : Journal of Food Science and Technology. 52, 2, s. 803-812 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Ruokaväärennöksiä voidaan selättää

Särkkä-Tirkkonen, M., 2015, julkaisussa : Kehittyvä Elintarvike. 3, s. 13 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Russian tourists’ perceptions of authenticity of food based on trust

Särkkä-Tirkkonen, A. M. K., Mynttinen, S., Logrén, J. & Rautiainen, T., lokakuuta 2015, ATLAS Annual Conference 2015 Risk in travel and tourism: Geographies, behaviours and strategies: Book of extended abstracts. Lisbon: Association for Tourism and Leisure Education and Research, s. 47-50 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Open access
Tiedosto
2014

EU:n nimisuojasta lisää haluttavuutta ja kilpailukykyä

Särkkä-Tirkkonen, M. & Tuusjärvi, E., huhtikuuta 2014, julkaisussa : Kehittyvä Elintarvike. 2014, 2, s. 42-43 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Jäljitettävyys kuntoon kotimaisessa kasvisketjussa

Särkkä-Tirkkonen, M. & Iivonen, S., 2014, julkaisussa : Kehittyvä Elintarvike. 2014, 5, s. 20-21 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Kalakukon tulevaisuus on suomalaisten käsissä

Särkkä-Tirkkonen, M., 21 toukokuuta 2014, julkaisussa : Länsi-Savo : puolueista riippumaton maakuntalehti.. 2014, 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

Nimisuojalla lisäarvoa tuotteillesi

Särkkä-Tirkkonen, M., 2014, julkaisussa : Ruoka-Suomi. 2014, 1, s. 2 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Paikallista luomuruokaa kuluttajille: ketjukokeiluja Etelä-Savossa

Mynttinen, S., Järvinen, J-P., Kainusalmi, M., Leminen, V., Mutka-Paintola, K., Nuutila, J., Nykänen, A., Siiskonen, P. & Särkkä-Tirkkonen, M., joulukuuta 2014, 32 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiTutkimusraporttiAmmatillinen

Suomalaisia marjoja nimisuojajärjestelmään

Särkkä-Tirkkonen, M., 2014, julkaisussa : Luonnosta Sinulle - Nettilehti. 2014, 1, s. 40-41 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

2013

Fluoresenssisormenjälki soveltuu nopeaan laadun määritykseen

Särkkä-Tirkkonen, M. & Birlouez, I., helmikuuta 2013, julkaisussa : Kehittyvä Elintarvike. 2013, 1, s. 25 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Nimisuojatuotteissa isoja mahdollisuuksia

Särkkä-Tirkkonen, M. & Niemistö, M., 2013, julkaisussa : Lihalehti : liha-ala, ruokakauppa, ruokateollisuus, suurkeittiöt. 2013, 7, s. 16 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Onko suomalaisten pullat hyvin uunissa?

Särkkä-Tirkkonen, M. & Manner, H., elokuuta 2013, julkaisussa : Leipuri. 2013, 6, s. 40-41 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Paikallisruoka tuottaa ja työllistää

Iivonen, S., Särkkä-Tirkkonen, M. & Väisänen, H-M., 9 kesäkuuta 2013, julkaisussa : Länsi-Savo : puolueista riippumaton maakuntalehti.. 2013

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

Tennistä vai jalkapalloa?

Särkkä-Tirkkonen, M., helmikuuta 2013, julkaisussa : Kehittyvä Elintarvike. 2013, 1, s. 6 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

2012

Communicating the locality of food products in the context of tourism

Särkkä-Tirkkonen, M., Mynttinen, S., Logren, J. & Rautiainen, T., 2012, Rural at the Edge: The 2nd Nordic Conference for Rural Research. Book of Abstracts.. Mononen, T., Uusitalo, E. & Alho, E. (toim.). Joensuu: Maaseudun uusi aika -yhdistys, s. 104-105

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinen

Entisajan arkiruokaherkkuja ja ruokatarinoita Suurlahden suunnalta

Särkkä-Tirkkonen, M., 18 heinäkuuta 2012, Astuvan perilliset- elämää Suurlahdentien varrella Ristiinassa.. 1 toim. Ristiina: Someen maa- ja kotitalousseura ry, s. 400 345 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliYleistajuinen

Nimisuojan tunnettuutta tutkitaan

Särkkä-Tirkkonen, M., 16 helmikuuta 2012, julkaisussa : Juvan lehti : puolueeton paikallislehti.. 7, s. 2 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

Potential of front face fluorescence as a monitoring tool of neoformed compounds in industrially processed carrot baby food

Acharid, A., Rizkallah, J., Ait-Ameur, L., Neugnot, B., Seidel, K., Särkkä-Tirkkonen, M., Kahl, J. & Birlouez-Aragon, I., 2012, julkaisussa : LWT-Food Science and Technology. 49, 2, s. 305–311 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Ristiinan asutus ja kansainväliset yhteydet esihistoriallisella ajalla

Valkonen, J., Võsa, R., Särkkä-Tirkkonen, M. & Seitsonen, O., 2012, Astuvan perilliset: elämää Suurlahdentien varrella Ristiinassa.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliYleistajuinen

Suomi toistaiseksi Pohjoismaiden kärjessä nimisuojatuissa tuotteissa

Särkkä-Tirkkonen, M., 2012, julkaisussa : Ruoka-Suomi. 1, s. 12-13 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

2011

Elintarvikeketjun innovaatioympäristö Etelä-Savossa

Iivonen, S. & Särkkä-Tirkkonen, M., 2011, Tutkimusorganisaatiot elintarvikeketjun yritysten kumppaneina: TUKI - tutkimuksesta kilpailukykyä hankkeen loppuraportti. Iivonen, S. (toim.). Mikkeli: Ruralia-instituutti, s. 15-18 4 Sivumäärä (Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti Raportteja; nro 75).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

EU:n nimisuoja on kuluttajalle tae tunnetusta tuotteesta

Särkkä-Tirkkonen, M. & Turpeinen, M., 2011, julkaisussa : Kehittyvä Elintarvike. 2011, 5, s. 40 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

FINLAND - Land of purity and authencity

Särkkä-Tirkkonen, M., 2011, julkaisussa : Qualigeo-Journal of Geographical Indications in Europe and Worldwide. 2, s. 52-63

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinen

Luomutuotteiden aitouden varmistamiseen kehitteillä analyyttisiä menetelmiä

Särkkä-Tirkkonen, M. & Husted, S., 2011, julkaisussa : Kehittyvä Elintarvike. 2011, 6, s. 18 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Social capital and entrepreneurial behaviour advancing innovativeness in interaction between small rural entrepreneurs and researchers: A phenomenographic study

Iivonen, S., Kyrö, P., Mynttinen, S., Särkkä-Tirkkonen, M. & Kahiluoto, H., 2011, julkaisussa : Journal of Agricultural Education and Extension. 17, 1, s. 37-51 15 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Someen maa- ja kotitalousnaiset menneisyyttä ja nykyisyyttä linkittämässä

Särkkä-Tirkkonen, M., 6 lokakuuta 2011, julkaisussa : Ristiinalainen. 40, s. 2 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

Tie venäläismatkailijan sydämeen käy vatsan kautta

Särkkä-Tirkkonen, M., joulukuuta 2011, julkaisussa : Kehittyvä Elintarvike. 2011, 6, s. 42-43 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Toimintamalli elintarvikeketjun yritysten kanssa tehtävään yhteistyöhön

Iivonen, S., Kyrö, P., Mynttinen, S., Särkkä-Tirkkonen, M. & Kahiluoto, H., 2011, Tutkimusorganisaatiot elintarvikeketjun yritysten kumppaneina: TUKI - tutkimuksesta kilpailukykyä hankkeen loppuraportti. Iivonen, S. (toim.). Mikkeli: Ruralia-instituutti, s. 11-14 4 Sivumäärä (Raportteja; Vuosikerta 2011, nro 75).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

Tutkimus- ja kehittämisyhteistyö pk-yrittäjien kokemana

Mynttinen, S., Kyrö, P., Iivonen, S., Särkkä-Tirkkonen, M. & Kahiluoto, H., 2011, Tutkimusorganisaatiot elintarvikeketjun yritysten kumppaneina: TUKI - tutkimuksesta kilpailukykyä hankkeen loppuraportti. Iivonen, S. (toim.). Mikkeli: Ruralia-instituutti, s. 19-22 4 Sivumäärä (Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti Raportteja; nro 75).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

Open access

Tutkimuskohteena elintarvikkeiden kokonaislaatu

Särkkä-Tirkkonen, M., tammikuuta 2011, julkaisussa : Ruralia. 2011, 1, s. 12

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

2010

Dynamics of trust building between entrepreneurs and researchers in advancing innovativeness of rural small businesses

Kyrö, P., Mynttinen, S., Iivonen, S., Särkkä-Tirkkonen, M. & Kahiluoto, H., 2010, The 7th ESU Conference on Entrepreneurship 2010, 22-28 August 2010, University of Tartu, Estonia. Kask, T. & Mets, T. (toim.). Tartu: University of Tartu, s. 340-358 20 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Etelä-Savo - makujen aarreaitta

Särkkä-Tirkkonen, M., Alatalo, R. & Vestergaard, J., 2010, Kehittäjät kumppanuuspolulla : Ekoneumin 10 vuotta. Mikkeli: Ekoneum ry, s. 35-39 5 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

How do the service demand of second home owners and the supply of services meet in South Savo in the future?

Rantanen, M., Särkkä-Tirkkonen, M. & Väisänen, H-M., 2010, Nordic Rural Futures: pressures and possibilities research conference on the future of Nordic rural areas, May 3-5 2010, Uppsala, Sweden: Book of abstracts. Powell, S. (toim.). Uppsala: Swedish University of Agricultural Sciences, s. 72-73

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinen

Overview on different sterilization techniques for baby food

Särkkä-Tirkkonen, M., Väisänen, H-M., Beck, A., Kretschmar, U. & Kathrin, S., 2010, Mikkeli: Ruralia-instituutti. 21 Sivumäärä (Reports; nro 60)

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKirjaTieteellinenvertaisarvioitu

Open access

Ruokakulttuuri kertoo yhteisön arvoista

Särkkä-Tirkkonen, M. & Ranta, M., 12 joulukuuta 2010, julkaisussa : Länsi-Savo : puolueista riippumaton maakuntalehti.. 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

Social capital and entrepreneurial behaviour advancing innovativeness in interaction between small rural entrepreneurs and researchers: A phenomenographic study

Sari Iivonen, Paula Kyrö, Sinikka Mynttinen, Marjo Särkkä-Tirkkonen, Kahiluoto Helena & Särkkä-Tirkkonen, M., 2010, Building sustainable rural futures: the added value of systems approaches in times of change and uncertainty, proceedings. Darnhofer, I. & Grötzer, M. (toim.). Vienna: University of Natural Resources and Applied Life Sciences, Vienna, s. 14-22

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2009

Assessment of chlorine replacement strategies for fresh cut lettuce –a case study for low-input processing strategies : Ozone treatment of iceberg lettuce in industrial scale.

Särkkä-Tirkkonen, M., Leskinen, M., Ölmez, H., Kretzschmar, U. & Bahar, B., 2009, 3rd International congress on food and nutrition, 22.-25 April, Antalya, Turkey..

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Elämässä on hetkijä sano Heinävein mies

Särkkä-Tirkkonen, M., 2009, Savo à la carte. Stenros, M. & Mäkelä, A. (toim.). Lahti: A la carte kirjat, s. 8-9 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliYleistajuinen

Entrepreneurial behaviour paving the way to innovate milieu: a phenomenographic study of the interplay between local food producers and researchers

Kyrö, P., Mynttinen, S., Iivonen, S., Särkkä-Tirkkonen, M. & Kahiluoto, H., 2009, Entrepreneurial growth of the firm: RENT XXIII - Research in entrepreneurship and small business, Budapest, Hungary, November 19-20, 2009 : accepted papers.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Eteläsavolaisten vapaa-ajan asukkaiden muuttuvat palvelutarpeet

Rantanen, M., Rouhiainen, V., Särkkä-Tirkkonen, M. & Väisänen, H-M., 2009, Mikkeli: Ruralia-instituutti. 72 Sivumäärä (Raportteja / Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti; nro 40)

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKirjaTieteellinenvertaisarvioitu

Open access

From innovative to entrepreneurial milieu: some cases of local food production

Kyrö, P., Mynttinen, S., Iivonen, S. & Särkkä-Tirkkonen, M., 2009, Many voices of European entrepreneurship research: the ESU conference on entrepreneurship 2009, 8-13 September 2009, University of Sannio, Benevento, Italy : full papers / Editors: Angelo Riviezzo, Paula Kyrö and Maria Rosaria Napolitano. s. 371-400 30 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

QACCP Analyse in der Verarbeitung von biologischer Säuglingsnahrung

Särkkä-Tirkkonen, M. & Särkkä-Tirkkonen, Marjo, Kretzschmar, Ursula and Seidel, Kathrin, 11 helmikuuta 2009, Unknown host publication.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen