Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Tutkin märehtijöiden ruokinnan vaikutuksia eläimen aineenvaihduntaan ja tuotokseen, ja tuotannon ympäristökuormitukseen – typpi-, fosfori- ja kasvihuonekaasupäästöihin. Tutkimustyölläni pyrin löytämään ratkaisuja kestävämpään kotieläintuotantoon, joka kuormittaa ympäristöä vähemmän, edistää ruokaturvaa ja tuottaa korkealaatuisia ja terveellisiä elintarvikkeita. Olen erityisesti kiinnostunut palkokasvien käytöstä eläinten ruokinnassa ja muista uusista rehulähteistä (esim. levä), joiden tuotanto voisi olla kestävämpää kuin osa nykyisistä rehuvaihtoehdoista.

Toimin vuorovaikutusvastaavana ja tutkijatohtorina Leg4Life-hankkeessa, joka pyrkii edistämään ympäristön ja ihmiskunnan terveyttä ja hyvinvointia kotimaisten palkokasvien (herne, härkäpapu, lupiinit, apilat) viljelyä ja elintarvike- ja rehukäyttöä lisäämällä. Leg4Life-hanke toimii vuosina 2019-2025 ja sitä rahoittaa Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN), joka toimii Suomen akatemian yhteydessä. Typpeä sitovat palkokasvit ovat ympäristö- ja yhteiskunnallisten haasteiden moniottelijoita, joiden käyttöä lisäämällä Leg4Life pyrkii saamaan aikaan laajan yhteiskunnallisen muutoksen kohti terveellisempää ruokajärjestelmää ja ilmastoneutraalia ruoantuotantoa ja -kulutusta.

Väittelin maatalous-metsätieteiden tohtoriksi Helsingin yliopistosta keväällä 2019 aiheesta ”Potential of microalgae to replace conventional protein feeds for sustainable dairy cow nutrition”. Työskentelin tutkijatohtorina v. 2019 Aarhusin yliopistossa Tanskassa (Department of Animal Science) vajaan vuoden verran.

Asemat yliopiston ulkopuolella

Ohjelmajohtaja, FOOD ja STEER -ohjelmat, STN Strategisen tutkimuksen neuvosto

16 elok. 202131 elok. 2022

Tieteenalat

  • 412 Kotieläintiede, maitotaloustiede
  • Märehtijöiden ruokinta
  • Valkuaisrehut
  • Mikrolevät
  • Palkokasvit
  • Typen hyväksikäyttö
  • Fosforin hyväksikäyttö
  • Aminohappoaineenvaihdunta
  • Kestävä kotieläintuotanto
  • Kotieläinten ravitsemustiede
  • Maataloustieteet
  • Kestävä kehitys
  • Elintarviketeollisuuden sivujakeet
  • Yhteinen ravitsemus (One Nutrition)
  • Eläintuotannon ympäristövaikutukset
  • Ruokaturva

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö

Viimeisin maa-/aluetasolla toteutettu yhteistyö. Saat tarkempia lisätietoja pisteitä napauttamalla, tai