Valokuva Ndegwa Maina
  • PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Suomi

20052020

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

After completing my masters degree in Food Science, I engaged myself in exploring the carbohydrate chemistry horizon in my Ph.D studies. My main research interest is structural analysis of oligo- and polysaccharides by NMR and mass spectroscopy, as an intiative in understanding there structure-function relationship. For a more wholesome picture I am also interested in analysis of the physicochemical properties such as molecular weight and intrinsic viscosity.

I completed my PhD in 2012. In my PhD, I studied the structure  and content of exopolysaccharides (EPS) from microbes with potential application in Sourdough technology.  EPS are unique food hydrocolloids as they can be produced in situ during food fermentation. In-situ production is advantageous because such EPS are not considered additional artificial ingredients and are consequently not subject to food additive regulations. In-situ EPS production is therefore a potential technique for replacing hydrocolloid additives used in fermented food production.

Currently am working as a postdoc in the cereal technology division of the Department of Food and Environmental Sciences, University of Helsinki. In the project  we are studying the oxdation of cereal B-glucan. We are mainly focusing on the oxidation products and rheological properties of the oxidized B-glucan.

Koulutustiedot

Ph.D Food Science 2012
M.Sc Food Science 2006

Tieteenalat

  • 416 Elintarviketieteet
  • 411 Maatalous ja metsätieteet

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Julkaisut

Antifungal effect of bioprocessed surplus bread as ingredient for bread-making: Identification of active compounds and impact on shelf-life

Nionelli, L., Wang, Y., Pontonio, E., Immonen, M., Rizzello, C., Maina, N., Katina, K. & Coda, R., 2020, julkaisussa : Food Control. 118

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access

Fungal Cell Biomass From Enzyme Industry as a Sustainable Source of Hydrocolloids

Nikkilä, I., Waldén, M., Maina, N., Tenkanen, M. & Mikkonen, K. S., 25 syyskuuta 2020, julkaisussa : Frontiers in Chemical Engineering. 2, 574072, 12 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access

The effect of in situ produced dextran on flavour and texture perception of wholegrain sorghum bread

Wang, Y., Trani, A., Knaapila, A., Hietala, S., Coda, R., Katina, K. & Maina, N. H., syyskuuta 2020, julkaisussa : Food Hydrocolloids. 106, 15 Sivumäärä, 105913.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Waste bread recycling as a baking ingredient by tailored lactic acid fermentation

Immonen, M., Ndegwa, M. H., Wang, Y., Coda, R. & Katina, K., 16 elokuuta 2020, julkaisussa : International Journal of Food Microbiology. 327, 8 Sivumäärä, 108652.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Environmentally-compatible alkyd paints stabilized by wood hemicelluloses

Mikkonen, K. S., Kirjoranta, S., Xu, C., Hemming, J., Pranovich, A., Bhattarai, M., Peltonen, L., Kilpeläinen, P., Maina, N., Tenkanen, M., Lehtonen, M. & Willför, S., heinäkuuta 2019, julkaisussa : Industrial Crops and Products. 133, s. 212-220 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Projektit

Palkinnot

Award for Masters Thesis

Maina, Ndegwa (Vastaanottaja), 1 syyskuuta 2006

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Award for PhD Thesis

Maina, Ndegwa (Vastaanottaja), 9 huhtikuuta 2013

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Aktiviteetit

Diarra Compaore

Ndegwa Maina (Isäntä)

21 marraskuuta 201612 helmikuuta 2017

Aktiviteetti: Vierailijan isännöinnin tyypitIsännöity akateeminen vierailu Helsingin yliopistossa

THE ROLE OF PHYTATE IN THE KINETICS OF BETA-GLUCAN OXIDATIVE DEGRADATION

Yujie Wang (Ohjaaja), , Tuula Stina Sontag-Strohm (Sivuohjaaja), & Henry Ndegwa Maina (Sivuohjaaja)

1 helmikuuta 20161 elokuuta 2016

Aktiviteetti: TutkimustyypitMuun opinnäytteen ohjaus (pro gradu, lisensiaattityö)

Influence of oxidation and acid induced degradation on the properties of starch pastes and starch gels

Ndegwa Maina (Puhuja)

16 toukokuuta 201620 toukokuuta 2016

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Department of Chemistry, University of Natural Resources and Life Sciences, BOKU

Ndegwa Maina (Vieraileva tutkija)

22 kesäkuuta 201525 kesäkuuta 2015

Aktiviteetti: Ulkoisessa instituutiossa vierailun tyypitAkateeminen vierailu toiseen organisaatioon

FIBRE PRO PROJECT–better wholegrain products for Africa

Ndegwa Maina (Puhuja)

20 huhtikuuta 201521 huhtikuuta 2015

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitKutsuesitelmä