Valokuva Olli-Pekka Vainio

Olli-Pekka Vainio

 • PL 4 (Vuorikatu 3)

  00014

  Suomi

20012021

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Ansioluettelo

Olli-Pekka Vainio työskentelee dogmatiikan yliopistolehtorina Helsingin Yliopiston Teologisessa tiedekunnassa. Hänen erityisalojaan ovat 1) viimeaikainen systemaattinen teologia ja filosofinen teologia, 2) uskonnonfilosofia, 3) sosiaalinen epistemologia ja 4) reformaation teologia.

Väitöskirjassaan Luterilaisen vanhurskauttamisopin kehitys (STKSJ 2004) Vainio tutki varhaisen luterilaisuuden käsityksiä vanhurskauttamisopista. Hänen habilitaatiokirjansa Beyond Fideism: Negotiable Religious Identities keskittyi viimeaikaiseen keskusteluun teologisesta metodista ja uskonnollisesta identiteetistä. Hän on julkaissut yli 60 tieteellistä artikkelia, kirjoittanut yli kymmenen kirjaa sekä editoinut seitsemän teosta. 

Vainio on Princetonissa (USA) toimivan Center of Theological Inquiryn jäsen, jossa hän oli vieraileva tutkija vuonna 2008 ja 2016–17. Jälkimmäisellä tutkimuskaudella hän työskenteli NASA:n rahoittamassa projektissa, joka tutki astrobiologian yhteiskunnallisia vaikutuksia. Vuosina 2011-2012 hän työskenteli Oxfordin yliopiston Teologisen tiedekunnassa vierailevana tutkijana. Suomen Akatemian Filosofisen psykologian, moraalin ja politiikan huippuyksikön jäsen Vainio oli vuosina 2008-2013.

Tieteenalat

 • 614 Teologia
 • nykyajan teologia
 • reformaation teologia
 • uskomusten muodostuminen ja muutos
 • rationaalisuus
 • uskonnonfilosofia

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö

Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.
Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.