Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Ansioluettelo

- Syntynyt Helsingissä 22.7.1963,
- kirjoittanut ylioppilaaksi nykyisen Hyvinkään yhteiskoulun lukiosta vuonna 1982,
- valmistunut kasvatustieteen maisteriksi ja saanut kotitalousopettajan pätevyyden vuonna 1987,
- valmistunut elintarviketieteiden maisteriksi vuonna 1990 pääaineena ravitsemustiede,
- suorittanut kasvatustieteen lisensiaatin tutkinnon vuonna 1994 ja
- väitellyt vuonna 1997  kasvatustieteen tohtoriksi.
Kaikki tutkinnot ovat Helsingin yliopistosta.



- Nimitetty ravitsemuskasvatuksen dosentiksi Helsingin yliopistoon 2000  ja
- Nimitetty Åbo Akademin dosentiksi (hushållsvetenskap) vuonna 2007.

 

- Kunniatohtori (Doctor of Philosophy, honoris causa), Göteborgin yliopisto 2017

  

Työskennellyt Helsingin yliopistossa vuodesta 1987 asti vuoroin tutkijana tai yliopistonlehtorina:
- nimitettiin vuonna 1999  ravitsemusalan yliopistonlehtoriksi kotitalous- ja käsityötieteiden laitokselle,
- toimi vuosina 1998-2000 kotitalouden didaktiikan mvs professorina,
- kutsuttiin lukuvuonna 2001-02  vierailevaksi professoriksi Göteborgin yliopistoon,
- Helsingin yliopiston kansleri nimitti  kotitalouspedagogiikan professorin virkaan 8.12. 2008 alkaen.
- kutsuttiin 1.1.-31.12.2018 vierailevaksi professoriksi Göteborgin yliopistoon

 

 Muuta:
- toiminut korkeakoulutuksen kansainvälisten arviointipaneelien jäsenenä Ruotsissa ja Norjassa,
- yliairut Filosofisen tiedekunnan promootiossa vuonna 2003, 
- kuuluu useisiin oman alansa kansainvälisiin järjestöihin ja toimii aktiivisesti alan Pohjoismais-virolaisen tutkimusyhteistyön edistäjänä,
-  toimi ruokakulttuurin lahjoitusprofessuurihankkeen tieteellisenä johtajana vuosina 2008-2012. Hankkeessa kerättiin n 50 taholta varoja, jotta tarvittava 1,5 miljoonan euron pääoma saatiin Helsingin yliopiston rahastoihin. Pysyvä ruokakulttuurin professori aloittin tehtävänsä 15.2. 2012 käyttäytymistieteellisessä tiedekunnassa,
- tunnustuspalkinto: Ruokatoimittajat ry:n Ideasipuli nro 25, vuonna 2012 työstä kotitalousopetuksen ja suomalaisen ruokakulttuurin hyväksi.

 

Tutkimuskohteita ovat:
- ruoanvalinnan ja ravitsemustiedon välinen suhde,
- ruoanvalinnan kompleksisuuden analysointi suomalaisessa ruokakulttuurissa ja
- kotitalouspedagogiikan kehittäminen sekä peruskoulussa, aikuisopetuksessa että korkea-asteen koulutuksessa.  

Ansioluettelo

Professor Päivi Palojoki is the head of a research group, Food, culture and learning,at the Faculty of Educational Sciences, University of Helsinki, Finland. Her research focuses on subject-didactic questions related to the teaching and learning of home economics within various cultural settings and school levels, ranging from comprehensive school to higher education. She is especially interested in formal teaching and learning situations, such as in the classroom, but also examines informal learning environments such as homes or NGOs.

The whole research group has actively promoted national and international research co-operation, participated in discussions on our latest research findings, consulted, and tutored young researchers, as well as organized expert meetings, seminars, and symposiums. 

http://blogs.helsinki.fi/kotitalouspedagogiikka/

 

Ansioluettelo

Professor Päivi Palojoki is the head of a research group, Food, culture and learning,at the Faculty of Educational Sciences, University of Helsinki, Finland. Her research focuses on subject-didactic questions related to the teaching and learning of home economics within various cultural settings and school levels, ranging from comprehensive school to higher education. She is especially interested in formal teaching and learning situations , such as in the classroom, but also examines informal learning environments such as homes or NGOs.

In her view, teachers’ practical mastery of food preparation skills is key for obtaining a high level of professionalism. Without having one’s own foundation of strong practical skills, the home economics teacher will be unable to focus on pedagogical issues within the learning environment, and provide individual support for their students build a safe and equal learning environment where the students feel free to experiment and learn new things. Home economics teachers in higher education must find a balance between cultivating generic skills (i.e., being reflective and critical) and subject-specific skills (i.e., having practical skills and knowledge of sustainable choices in everyday life).

The whole research group has actively promoted national and international research co-operation, participated in discussions on our latest research findings, consulted, and tutored young researchers, as well as organized expert meetings, seminars, and symposiums. 

http://blogs.helsinki.fi/kotitalouspedagogiikka/

Ansioluettelo

Kotitalouspedagogiikan professori

 

http://blogs.helsinki.fi/kotitalouspedagogiikka/

Asemat yliopiston ulkopuolella

Vieraileva professori, University of Göteborg, Göteborg

1 tammikuuta 201831 joulukuuta 2018

Keywords

  • 516 Kasvatustieteet
  • home economics education
  • food education
  • school dining
  • home economics pedagogy

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Julkaisut 1986 2019

Aims and challenges of handicraft and home economics education in Estonia

Paas, K. & Palojoki, P., toukokuuta 2019, julkaisussa : International Journal of Consumer Studies. 43, 3, s. 289-297 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Becoming a handicraft and home economics teacher. A storied identity of student teachers in Estonia.

Paas, K. & Palojoki, P., 2019, (Valmisteltavana) julkaisussa : European Journal of Teacher Education.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

From nutrition education to food education – Finnish experiences

Kauppinen, E. K. & Palojoki, P. E., 2019, Proceedings from the 2017 Food and Society conference in Kuala Lumpur: Proceedings from the 2017 Food and Society conference in Kuala Lumpur. Olmedo, E. & Chan Suet Kay, R. (toim.). Malaysia, Vuosikerta 2019. s. 318-332 25 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Genus i HK-rummet

Pipping Ekström, M. & Palojoki, P. E., 2019, (Hyväksytty/In press) Mat och ätande: Sociologiska perspektiv. Lund: Studentlitteratur, Vuosikerta 2019.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Hemmets matarbete i förändring

Palojoki, P. E. & Pipping Ekström, M., 2019, (Hyväksytty/In press) Mat och ätande: Sociologiska perspektiv. Lund: Studentlitteratur, Vuosikerta 2019.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Projektit 2005 2019

Palkinnot

Doctor of Philosophy Honoris causa, University of Gothenburg

Päivi Palojoki (Vastaanottaja), 20 lokakuuta 2017

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Nominee for the Magister Bonus price

Päivi Palojoki (Vastaanottaja), 2002

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Prize for the 30 years of service at the University of Helsinki

Päivi Palojoki (Vastaanottaja), 14 helmikuuta 2018

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Ruokatoimittajien Ideasipuli 2012

Päivi Palojoki (Vastaanottaja), 14 maaliskuuta 2012

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Teacher of the Year

Päivi Palojoki (Vastaanottaja), 1994

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Aktiviteetit 1989 2019

The Swedish Committee for Home Economics Science, conference 2019

Päivi Palojoki (Puhuja)
7 tammikuuta 20198 tammikuuta 2019

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitKutsuesitelmä

NERA / NFPF 2019 : Global education

Päivi Palojoki (Abstraktien arvioija)
2019 → …

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

University of Göteborg, Göteborg, Sweden

Päivi Palojoki (Vieraileva tutkija)
13 toukokuuta 201917 toukokuuta 2019

Aktiviteetti: Ulkoisessa instituutiossa vierailun tyypitAkateeminen vierailu toiseen organisaatioon

FinED network, Scientific article writing workshop at Varala Sports Institute

Päivi Palojoki (Osallistuja)
9 toukokuuta 201910 toukokuuta 2019

Aktiviteetti: Muiden aktiviteettien tyypitTyypit: Muut aktiviteetit - Muu opetustyö

NERA / NFPF 2019

Päivi Palojoki (Abstraktien arvioija)
2019 → …

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

Lehdistö/media

Ruoka-Suomi TV-sarja, Yle-teema, asiantuntija

Päivi Palojoki

16/03/2015

1 median myötävaikutus

Lehdistö/media

Ruokakulttuurin muuttuvat trendit

Päivi Palojoki

11/08/2011

1 median myötävaikutus

Lehdistö/media

Ruoka ja design Berliinin DMY-messuilla

Päivi Palojoki

06/06/2011

1 median myötävaikutus

Lehdistö/media

Suomalainen ruokakulttuuri ja SRE

Päivi Palojoki

13/05/2011

1 median myötävaikutus

Lehdistö/media

Ruokakulttuurin lahjoitusprofessuuri Helsingin yliopistoon

Päivi Palojoki

28/02/2011

1 median myötävaikutus

Lehdistö/media