Valokuva Päivi Palojoki
  • PL 8 (Siltavuorenpenger 10)

    00014

    Suomi

1986 …2020

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Julkaisut

Suodatin
Kirjan luku tai artikkeli
2020

Food education - a multi-contextual understanding is needed

Kauppinen, E. & Palojoki, P., 2020, (Jätetty) Perspectives on food education.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2019

From nutrition education to food education: Finnish experiences

Kauppinen, E. & Palojoki, P., 2019, Proceedings from the 2017 Food and Society conference in Kuala Lumpur: Food and Society conference in Asia Pasific - Taste, Culture, Education. Olmedo, E. & Chan Suet Kay, R. (toim.). Malaysia: Institut Kajian Etnik, Universiti Kebangsaan Malaysia, s. 318-332 25 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Genus i HK-rummet

Pipping Ekström, M. & Palojoki, P., lokakuuta 2019, Mat och ätande - Sociologiska perspektiv. Neuman, N. (toim.). Lund: Studentlitteratur, s. 211-225 15 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Matlagning i hemmet - från osynligt till jämställt? Tidsstudier och recept berättar

Palojoki, P. & Pipping Ekström, M., lokakuuta 2019, Mat och ätande - Sociologiska perspektiv. Neuman, N. (toim.). Lund: Studentlitteratur, s. 353-376 24 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Undervisning om hemmets praktiker

Palojoki, P. E. & Pipping Ekström, M., 2019, Didaktik för hem- och konsumentkunskap . Hjälmeskog, K. & K. H. (toim.). Malmö: Gleerups, s. 23-34 12 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2017

Epilogue - reflections on cultural responsiveness

Palojoki, P., 21 huhtikuuta 2017, Culturally Responsive Education: Reflections from the Global South and North. Lehtomäki, E., Janhonen-Abruquah, H. & Kahangwa, G. (toim.). Milton Park, Abingdon, Oxon: Routledge, s. 193-201 9 Sivumäärä (Routledge Studies in Culture and Sustainable Development).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto
2016

Food Education: From Normative Models to Promoting Agency

Janhonen, K., Mäkelä, J. & Palojoki, P., 2016, Learning, Food, and Sustainablity: Sites for Resistance and Change. Sumner, J. (toim.). New York: Palgrave Macmillan, s. 93-110 18 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2015

Flexible learning environments in home economics education

Julkaisun otsikon käännös: Oppimisympäristöjen muunneltavuus mahdollistaa sosiokonstruktiivisen kotitalousopetuksenMalin, A. & Palojoki, P., 2015, Luova ja vastuullinen kotitalousopetus = Creative and responsible home economics education. Janhonen-Abruquah, H. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos, s. 63-72 10 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja ; nro 38).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Influencing everyday environment - Nepalese students' and teachers' perceptions

Virkki, M. & Palojoki, P., 2015, Luova ja vastuullinen kotitalousopetus = Creative and responsible home economics education. Janhonen-Abruquah, H. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos, s. 187-201 15 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja; nro 38).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Introduction - johdanto

Palojoki, P., 2015, Luova ja vastuullinen kotitalousopetus = Creative and responsible home economics education. Janhonen-Abruquah, H. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos, s. 1-5 5 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja; nro 38).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Kotitalousopettajan käytännön ruoanvalmistustaidot ja kehittyvä asiantuntijuus

Soljanto, H. & Palojoki, P., 2015, Luova ja vastuullinen kotitalousopetus = Creative and responsible home economics education. Janhonen-Abruquah, H. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos, s. 121-134 14 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja; nro 38).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Kotitalous verkko-opetuksena

Rantanen, M. & Palojoki, P., 2015, Luova ja vastuullinen kotitalousopetus = Creative and responsible home economics education. Janhonen-Abruquah, H. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos, s. 73-94 22 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja ; nro 38).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Perusopetuksen ruokakasvatus ravintotiedosta ruokatajuun

Janhonen, K., Mäkelä, J. & Palojoki, P., 2015, Luova ja vastuullinen kotitalousopetus = Creative and responsible home economics education. Janhonen-Abruquah, H. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos, s. 107-120 14 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja; nro 38).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

School catering staff as food educators in Finnish schools

Lintukangas, S. & Palojoki, P., 2015, Luova ja vastuullinen kotitalousopetus = Creative and responsible home economics education. Janhonen-Abruquah, H. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos, s. 135-149 15 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja; nro 38).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Studying context-bound learning with the phenomenographic approach

Samppala, M. & Palojoki, P., 2015, Luova ja vastuullinen kotitalousopetus = Creative and responsible home economics education. Janhonen-Abruquah, H. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos, s. 95-106 12 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja; nro 38).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Vastuullisuus ja vastuullisuuskasvatus kotitalousopetuksessa

Wennonen, S. & Palojoki, P., 2015, Luova ja vastuullinen kotitalousopetus = Creative and responsible home economics education. Janhonen-Abruquah, H. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos, s. 6-28 23 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja; nro 38).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2014

Multi-voiced planning for redesigning home economics classrooms

Malin, A. & Palojoki, P., 2014, Perspectives from Finland - Towards new learning environments. Kuuskorpi, M. (toim.). Helsinki: The Finnish National Board of Education, s. 102-122 21 Sivumäärä (Publications; nro 2014:1).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2013

Kotitalouden opetustilojen suunnittelu - yhteistyö- ja vuorovaikutustaitojen kehittyminen

Malin, A. & Palojoki, P., 2013, (Hyväksytty/In press) Kotitalouden opetustilojen suunnittelu (draft). Opetushallitus

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliAmmatillinen

2012

Johdanto

Palojoki, P., 9 lokakuuta 2012, Ruoka, kulttuuri ja oppiminen – näkökulmia ruokatutkimuksen menetelmiin. Janhonen-Abruquah, H., Vieltojärvi, M. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, s. 5-10 6 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja; nro 29).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

New curriculum, new directions? Using socio-cultural perspective to develop home economics education in Estonia

Tamm, J. & Palojoki, P., 2012, Rural Environment. Education. Personality (REEP) : Proceedings of the 5th International Scientific Conference, nro 5. Dislere, V. (toim.). Jelgava: LLU Latvijas Lauksaimniecības universitāte, s. 181-188 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Puolistrukturoitu teemahaastattelu naispappien terveysuskomuksista

Salmela, K. & Palojoki, P., 9 lokakuuta 2012, Ruoka, kulttuuri ja oppiminen – näkökulmia ruokatutkimuksen menetelmiin. Janhonen-Abruquah, H., Vieltojärvi, M. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, s. 59-72 14 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja; nro 29).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Ruokaa ja iloa - valokuva haastatteluaineiston keräämisen tukena

Manninen, S. & Palojoki, P., 9 lokakuuta 2012, Ruoka, kulttuuri ja oppiminen – näkökulmia ruokatutkimuksen menetelmiin. Janhonen-Abruquah, H., Vieltojärvi, M. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, s. 73-89 17 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja; nro 29).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Toimintatutkimus, koulutus ja oppiminen – kohteena koulun ruokapalveluhenkilöstö ja kouluruokailu

Lintukangas, S. & Palojoki, P., 9 lokakuuta 2012, Ruoka, kulttuuri ja oppiminen – näkökulmia ruokatutkimuksen menetelmiin. Janhonen-Abruquah, H., Vieltojärvi, M. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, s. 90-106 17 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja; nro 29).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2011

Kouluruokailu – kasvatusta, makuja ja vastuullista yhteistyötä

Lintukangas, S. & Palojoki, P., 2011, Herkkuammatti-fi. Masala: Suurtalousalan yhteistyöjärjestö FIDA ry. , Vuosikerta 2011. s. 1-2 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliAmmatillinen

2009

Editorial

Palojoki, P. & Janhonen-Abruquah, H., 2009, Food in Contemporary Society. Janhonen-Abruquah, H. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, s. 5 1 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden laitoksen julkaisuja; nro 23).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

Epilogi - matkalla arjen tutkimukseen ja opetukseen

Palojoki, P., 2009, Kodin arki. H. J-A. . . (toim.). [Helsinki]: Helsingin yliopisto, s. 181-187 7 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden laitoksen julkaisuja).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Food is not only nutrition: an introduction

Palojoki, P., 2009, Food in contemporary society. Janhonen-Abruquah, H. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, s. 7-8 (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja; nro 23).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

Health and food in the school environment

Palojoki, P., 2009, Food in contemporary society. Janhonen-Abruquah, H. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, s. 83-92 10 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden laitoksen julkaisuja; nro 23).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

Hushållslärarutbildningen vid Helsingfors Universitet - förändring medför utmaningar

Palojoki, P., 2009, Nordiskt samarbete för hushållsvetenskap: 1909, 1959, 1989, 2009: historik utgiven av Nordisk Samarbetskommitte för hushållsvetenskap . Hjälmeskog, K., Benn, J., Lindbäck, A., Niskanen, A-M. & Rimaila, K. (toim.). [Helsinki]: [Kotitalousopettajien liitto], s. 79-81 3 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Ten viewpoints on food, culture and consumption: foreword

Palojoki, P. & Fjellström, C., 2009, Food in contemporary society. Janhonen-Abruquah, H. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, s. 53-54 2 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden laitoksen julkaisuja; nro 23).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

2007

Hushållsvetare på båda sidor av Bottenviken

Palojoki, P., 2007, Hushållsvetenskap & Co. Pipping Ekström, M., Åberg, H., Bergström, K. & Prell, H. (toim.). Göteborg: Institutionen för mat, hälsa och miljö (MHM), Göteborgs universitet ,s. 141-146 6 Sivumäärä (MHM rapporter; nro 2007:39).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Kouluruokailua lahden toisella puolella, ruotsalaisia kouluruokailukokemuksia ja kehittämisideoita

Palojoki, P., 2007, Kouluruokailun käsikirja: laatueväitä koulutyöhön. Lintukangas, S., Manninen, M., Mikkola-Montonen, A., Palojoki, P., Partanen, M. & Partanen, R. (toim.). Helsinki: Opetushallitus, s. 139-145 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliAmmatillinen

Nykyruokakulttuurin tutkimus

Palojoki, P. & Janhonen-Abruquah, H., 2007, Kotitalousopettajankoulutuksen verkossa on muutakin kuin kalaa: KTY-kokemuksia kaikkien käyttöön. Aulanko, M. & Hölttä, M. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, kotitalous- ja käsityötieteiden laitos, s. 50-52 3 Sivumäärä (Kotitalous- ja käsityötieteiden laitoksen työpapereita; nro 1).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

2005

Byways or highways - where is home economics education going?

Pöntinen, S. M. & Palojoki, P., 2005, eLearning in higher education: presentations from the EUDORA Intensive program ELHE during the summer school in Viljandi, Estonia 2004. Kiefer, S. & Enser, K. (toim.). Linz: Pädagogische Hochschule Linz, 14 Sivumäärä (IVE publication series 2005).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Mat er mer enn næring

Palojoki, P., 2005, Skolen som helsefremmende arena - med fokus på mat og måltider: rapport fra dagskonferansen 28. oktober 2004. Møllen, K. S., Oppedal Olsen, E. & Torgrimsby, T. (toim.). Lillestrøm: Høgskolen i Akershus, s. 15-19 5 Sivumäärä (Småskrifter; nro nr. 5/2005).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2003

Tieto, ruoan valinta ja oppiminen

Palojoki, P., 2003, Ruisleivästä pestoon: näkökulmia muuttuvaan ruokakulttuuriin. Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. (toim.). Helsinki: WSOY, s. 108-152 45 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

2001

Kohti tutkivaa opettajuutta- kokemuksia kotitalousopettajan koulutuksen tutkinnon täydentäjäopiskelijoista

Palojoki, P. & Tomma, M., 2001, Opiskelutaidot ja opettajatuutorointi: kasvatustieteen laitoksen sekä kotitalous- ja käsityötieteiden laitoksen kokemuksia : Tuella ja taidolla -hankkeen julkaisu. Eriksson-Stjernberg, I., Palojoki, P. & Tomma, M. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, s. 37-48 12 Sivumäärä (Pedagogica; nro 6).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

1999

Opetustapahtuman tutkiminen didaktisen ajattelun kehittäjänä kotitalousopettajan koulutuksessa

Haverinen, L., Martikainen, M. & Palojoki, P., 1999, Opetuksen tutkimuksen suuntaviivoja. Helsinki: Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos, s. 93-108 (Tutkimuksia / Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitos; nro 203).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

1998

Ravitsemuskasvatus, koulua vai arkea varten?

Palojoki, P., 1998, Kotitalousopetus uuden vuosituhannen kynnyksellä. Gröhn, T. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: WSOY, s. 169 -192 14 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

Ravitsemuskasvatus - aloitetaanko atomista vai ateriasta?

Palojoki, P., 1998, Tutkimus kotitalousopetuksen tukena. Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos, s. 135-153 (Tutkimuksia / Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitos; nro 188).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen

1997

Nutrition knowledge and food choices of rural homemakers

Palojoki, P., 1997, Poverty and food in welfare societies. Köhler, B. M. & al., E. (toim.). Berlin: Edition sigma, s. 213-224 12 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

1992

Ruokakäyttäytyminen kotitalouden toimintana

Palojoki, P., 1992, Kotitalouden toiminta tutkimuskohteena - kotitalousopetusta palvelevan tutkimuksen tarkastelutapoja. Gröhn, T. & Palojoki, P. (toim.). Helsinki: Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos, s. 169 -192 (Tutkimuksia / Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitos; nro 113).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinen