20192022

Research output per year

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Rachel's research interests are broadly centered on the nexus of global systems sustainability, public health education, and food. Her current research focuses on sustainable food systems and future diet shifts, investigating the protential of novel foods production systems to lessen whole diet impacts on environmental and socio-cultural systems. 

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Rachel's teaching is centered around the theories and methods of sustainable food systems thinking. She has assisted in the coordinaion of a course on food systems sustainability where students used schematic system models and conceptual frameworks for illustrating and structuring system-level development challenges in food production and consumption systems. Her work helped to build student fluency in describing the key subsystems and associated processes to describe and compare the mainstream conventional food system and alternative systems in terms of key ecological/environmental, technological, cultural, social and economic features. Rachel led lecture sessions on and discuss key sustainability issues for students to be able to use sustainability assessment criteria and frameworks in discussing these. Course was targeted at MSc students in Master’s Programmes in Agricultural Sciences and in Environmental Change and Global Sustainability.

Tieteenalat

  • 4111 Maataloustiede

Julkaisut

  • 1 Konferenssiabstrakti
  • 1 Artikkeli

The Post-Anthropocene Diet: Navigating Future Diets for Sustainable Food Systems

Mazac, R. & Tuomisto, H., 18 maaliskuuta 2020, julkaisussa : Sustainability. 12, 6

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Projektit

Aktiviteetit

  • 4 Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
  • 2 Käsikirjoitusten vertaisarviointi
  • 1 Suullinen esitys
  • 1 Akateeminen vierailu toiseen organisaatioon

Sustainability Discussion Group

Rachel Marie Mazac (Puheenjohtaja)
tammikuuta 2020 → …

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

The Post-Anthropocene Diet: Navigating future diets for sustainable food systems

Rachel Marie Mazac (Puhuja)
13 tammikuuta 2020

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Khon Kaen University

Rachel Marie Mazac (Vieraileva tutkija)
lokakuuta 2019marraskuuta 2019

Aktiviteetti: Ulkoisessa instituutiossa vierailun tyypitAkateeminen vierailu toiseen organisaatioon

United Nations Standing Committee on Nutrition Reports (Lehti)

Rachel Marie Mazac (Arvioitsija (reviewer))
toukokuuta 2019

Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypitKäsikirjoitusten vertaisarviointi

The Lancet Planetary Health (Lehti)

Rachel Marie Mazac (Arvioitsija (reviewer))
lokakuuta 2019

Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypitKäsikirjoitusten vertaisarviointi

Lehtileikkeet

Why are you here?

Rachel Marie Mazac

27/01/2020

1 Median myötävaikutus

Lehdistö/media

Canada’s Food Guide: Cultivating change

Rachel Marie Mazac

18/03/2019

1 Median myötävaikutus

Lehdistö/media