Rossana Coda

Docent, University Researcher

  • PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Suomi

20062021

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

My research concerns biotechnologies applied to agriculture and food environment, with a special focus on the use of microbial metabolism to achieve nutritional and technological improvement of different food matrices, including, but not limited to, grains, vegetables and agricultural by-products. My activities encompass the study of food microbiota and selection of starters for the production of typical or innovative foods with enhanced nutritional and functional properties, synthesis of biogenic compounds, and degradation of anti-nutritional factors. Sustainable bio-production and sustainable use of natural resources have a strong impact on the direction of my research.

Ansioluettelo

University Researcher

Docent in Food Microbiology, University of Helsinki

PhD, University of Bari, Italy

 

Koulutus / tieteellinen pätevyys

Food Microbiology, PhD, Department of Soil, Plant and Food Science, University of Bari, Italy

Myöntöpäivä: 8 huhtikuuta 2009

Food Microbiology, Docent, Helsingin yliopisto

Tieteenalat

  • 416 Elintarviketieteet
  • 220 Teollinen bioteknologia

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö

Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.
Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.