• PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Suomi

20062021

Research output per year

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

My research concerns biotechnologies applied to agriculture and food environment, with a special focus on the use of microbial metabolism to achieve nutritional and technological improvement of different food matrices, including, but not limited to, grains, vegetables and agricultural by-products. My activities encompass the study of food microbiota and selection of starters for the production of typical or innovative foods with enhanced nutritional and functional properties, synthesis of biogenic compounds, and degradation of anti-nutritional factors. Sustainable bio-production and sustainable use of natural resources have a strong impact on the direction of my research.

Ansioluettelo

University Researcher

Docent in Food Microbiology, University of Helsinki

PhD, University of Bari, Italy

 

Koulutus / tieteellinen pätevyys

Food Microbiology, PhD, Department of Soil, Plant and Food Science, University of Bari, Italy

Food Microbiology, Docent, Helsingin yliopisto

Tieteenalat

  • 416 Elintarviketieteet
  • 220 Teollinen bioteknologia

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Julkaisut

The effect of in situ produced dextran on flavour and texture perception of wholegrain sorghum bread

Wang, Y., Trani, A., Knaapila, A., Hietala, S., Coda, R., Katina, K. & Maina, N. H., 7 huhtikuuta 2020, julkaisussa : Food Hydrocolloids.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Characterization of indigenous Pediococcus pentosaceus, Leuconostoc kimchii, Weissella cibaria and Weissella confusa for faba bean bioprocessing

Rizzello, C. G., Coda, R., Wang, Y., Verni, M., Kajala, I., Katina, K. & Laitila, A., 2 elokuuta 2019, julkaisussa : International Journal of Food Microbiology. 302, s. 24-34 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Co-fermentation of Propionibacterium freudenreichii and Lactobacillus brevis in Wheat Bran for in situ Production of Vitamin B12

Xie, C., Coda, R., Chamlagain, B., Varmanen, P., Piironen, V. & Katina, K., 5 heinäkuuta 2019, julkaisussa : Frontiers in Microbiology. 10, July, 10 Sivumäärä, 1541.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Fermentation Biotechnology Applied to Cereal Industry By-Products: Nutritional and Functional Insights

Verni, M., Rizzello, C. G. & Coda, R., 12 huhtikuuta 2019, julkaisussa : Frontiers in nutrition. 6, 13 Sivumäärä, 42.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Impact of in situ produced exopolysaccharides on rheology and texture of fava bean protein concentrate

Xu, Y., Coda, R., Holopainen-Mantila, U., Laitila, A., Katina, K. & Tenkanen, M., tammikuuta 2019, julkaisussa : Food Research International. 115, s. 191-199 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Projektit

Palkinnot

“Best published article of 2011 written by a non-permanent researcher”

Rossana Coda (Vastaanottaja), 2011

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Aktiviteetit

  • 6 Suullinen esitys
  • 3 Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
  • 1 Tiedelehden toimittaja
  • 1 Vastaväittäjä

Biotransformation of agro-food by-products and minor crops into functional ingredients and novel foods

Rossana Coda (Puhuja)
9 heinäkuuta 2019

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitKutsuesitelmä

Biotechnological approaches to recycle bread waste into a food ingredient: from bread to bread

Rossana Coda (Puhuja)
9 toukokuuta 2019

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Susfood Mid-Term Seminar/Flanders Food Inspiration Day

Rossana Coda (Puhuja)
29 marraskuuta 2019

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Amélioration des qualités organoleptiques d'un pain biologique par l'étude et l'optimisation de son levain

Rossana Coda (Vastaväittäjä)
9 marraskuuta 2018

Aktiviteetti: TutkimustyypitVastaväittäjä

Frontiers in nutrition (Lehti)

Rossana Coda (Toimituskunnan jäsen (member of editorial board))
20182019

Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypitTiedelehden toimittaja