• PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Suomi

Hyväksyy tohtorikoulutettavat

20062021
Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

My research concerns biotechnologies applied to agriculture and food environment, with a special focus on the use of microbial metabolism to achieve nutritional and technological improvement of different food matrices, including, but not limited to, grains, vegetables and agricultural by-products. My activities encompass the study of food microbiota and selection of starters for the production of typical or innovative foods with enhanced nutritional and functional properties, synthesis of biogenic compounds, and degradation of anti-nutritional factors. Sustainable bio-production and sustainable use of natural resources have a strong impact on the direction of my research.

Ansioluettelo

University Researcher

Docent in Food Microbiology, University of Helsinki

PhD, University of Bari, Italy

 

Koulutus / tieteellinen pätevyys

Food Microbiology, PhD, Department of Soil, Plant and Food Science, University of Bari, Italy

Food Microbiology, Docent, Helsingin yliopisto

Keywords

  • 416 Elintarviketieteet
  • 220 Teollinen bioteknologia

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Julkaisut 2006 2019

Fermentation Biotechnology Applied to Cereal Industry By-Products: Nutritional and Functional Insights

Verni, M., Rizzello, C. G. & Coda, R., 12 huhtikuuta 2019, julkaisussa : Frontiers in nutrition. 6

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Impact of in situ produced exopolysaccharides on rheology and texture of fava bean protein concentrate

Xu, Y., Coda, R., Holopainen-Mantila, U., Laitila, A., Katina, K. & Tenkanen, M., tammikuuta 2019, julkaisussa : Food Research International. 115, s. 191-199 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Influence of dextran synthesized in situ on the rheological, technological and nutritional properties of whole grain pearl millet bread

Wang, Y., Compaore-Sereme, D., Sawadogo-Lingani, H., Coda, R., Katina, K. & Maina, N. H., 1 heinäkuuta 2019, julkaisussa : Food Chemistry. 285, s. 221-230 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Recent Advances in the Use of Sourdough Biotechnology in Pasta Making

Montemurro, M., Coda, R. & Rizzello, C. G., huhtikuuta 2019, julkaisussa : Foods. 8, 4, 21 Sivumäärä, 129.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Dextran produced in situ as a tool to improve the quality of wheat-faba bean composite bread

Wang, Y., Sorvali, P., Laitila, A., Maina, N. H., Coda, R. & Katina, K., marraskuuta 2018, julkaisussa : Food Hydrocolloids. 84, s. 396-405 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Projektit 2012 2021

Palkinnot

“Best published article of 2011 written by a non-permanent researcher”

Rossana Coda (Vastaanottaja), 2011

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Aktiviteetit 2014 2019

  • 5 Suullinen esitys
  • 3 Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
  • 1 Vastaväittäjä

Biotechnological approaches to recycle bread waste into a food ingredient: from bread to bread

Rossana Coda (Puhuja)
9 toukokuuta 2019

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Amélioration des qualités organoleptiques d'un pain biologique par l'étude et l'optimisation de son levain

Rossana Coda (Vastaväittäjä)
9 marraskuuta 2018

Aktiviteetti: TutkimustyypitVastaväittäjä

Kick-off seminar of SUSFOOD2 Cofunded Call Projects

Rossana Coda (Puhuja: esitelmän pitäjä)
24 lokakuuta 201825 lokakuuta 2018

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

31st EFFoST International Conference"Food Science and Technology Challenges for the 21st Century"

Rossana Coda (Puhuja)
14 marraskuuta 201716 marraskuuta 2017

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys