Valokuva Saara Sammalisto
  • PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Suomi

20192022

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Currently, I'm finalising my doctoral thesis and I'm working in project InnoFoodAfrica, where I investigate mixed wheat baking and application of sourdough.

During 7/2021-12/2022, I worked in project BIOFUN (funded by Business Finland), where I studied natural hydrocolloids and their potential to replace comemrcial hydrocolloids in gluten-free oat baking.

During 01/2020-06/2021, I conducted my doctoral research in project OatHow (funded by Business Finland). In my first publication, I studied the factors affecting the baking quality of whole grain oats with 20 cultivar-pure oat samples. In the second publication, I investigated optimising the milling properties of oats with the hydrothermal treatment parameters.

Koulutus / tieteellinen pätevyys

Elintarviketieteiden maisteri, Helsingin yliopisto

Myöntöpäivä: 14 helmik. 2020

Tieteenalat

  • 416 Elintarviketieteet
  • viljateknologia
  • kauratutkimus
  • kaura
  • kauraleivonta
  • gluteeniton leivonta
  • hydrokolloidit