Valokuva Sai Väyrynen
  • PL 9 (Siltavuorenpenger 3A)

    00014

    Suomi

1988 …2023

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Ansioluettelo

Olen suorittanut ylioppilastutkinnon (1981) ja kasvatustieteiden maisterin (luokanopettajan koulutus) (1993) tutkinnon Suomessa ja PhD (Education) -tutkinnon Canterbury Christ Church University College / University of Kent -yliopistossa Iso-Britanniassa vuonna 2005.

Opettajana minulla on työkokemusta niin perusopetuksesta kuin yliopisto-opetuksesta, ja erityisopettajana olen työskennellyt luokka-asteilla 1-9. Opettajankoulutuksessa olen ollut mukana perustutkinto-opetuksessa, mutta myös täydennyskoulutuksessa sekä työyhteisöissä tapahtuvissa koulutuksissa. Koulujen kehittämistyö ja inklusiivisen kasvatuksen toimintalinjausten kehittäminen ovat myös keskeisiä osaamisalueitani.

Inklusiivisen kasvatuksen kehittämisessä olen ollut mukana vuodesta 1995 lähtien. Siitä vuoteen 2001 asti työskentelin UNESCOn tehtävissä Hararessa Zimbabwessa ja päämajassa Pariisissa. Vastuualueeseeni kuului inklusiivisen kasvatuksen käsitteellinen ja käytännöllinen kehittäminen: jäsenmaiden inklusiivisen kasvatuksen toimintaohjelmien laatimisessa tukeminen, sekä opettajankoulutuksen kehittäminen. Vuosina 2002 - 2009 olen työskennellyt Etelä-Afrikassa ja Tansaniassa opetusministeriöiden neuvonantajana lähinnä inklusiivisen opetusjärjestelmän strategioiden laatimisessa. Tuona aikana olen tukenut myös Namibian ja Eritrean opetusministeriöitä inklusiivisen kasvatuksen alalla.

2009-2015 vastasin Lapin yliopistossa erityispedagogiikan oppiaineesta. Tehtäviini kuului myös opinnäytetöiden ohjausta sekä yliopiston yleisiä kehittämistehtäviä, kuten plagiointiohjelmien ja tenttiakvaarion pilotointia, esteettömyysstrategian laatimista sekä tiedekuntaneuvostossa toimimista. Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon tulin elokuussa 2015 erityispedagogiikan yliopistonlehtoriksi. Olin virkavapaalla 11/2017 - 10/2020 työskennellessäni kehityspolitiikan erityisasiantuntijana opetussektorilla Suomen suurlähetystössä Addis Abebassa, Etiopiassa. Tehtäviini kuului opetussektorin kehityspolitiikan seurannan lisäksi Etiopian opetusministeriön ja avunantajamaiden yhteisen koordinaatioryhmän rinnakkaispuheenjohtajuus. Tällä hetkellä johdan Oppimisen ja opetuksen globaalin innovaatioverkoston (Global Innovation Network for Teaching and Learning,GINTL) kehittämistyötä kasvatustieteellisessä tiedekunnassa..

Koulutus / tieteellinen pätevyys

Education, PhD, University of Kent

Myöntöpäivä: 18 marrask. 2005

Asemat yliopiston ulkopuolella

Dosentti, kasvatustiede, erityisesti inklusiivinen kasvatus ja opetuksen globaalit kysymykset, University of Jyväskylä

1 marrask. 2021 → …

Tieteenalat

  • 516 Kasvatustieteet
  • Erityispedagogiikka
  • Inklusiivinen kasvatus

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö

Viimeisin maa-/aluetasolla toteutettu yhteistyö. Saat tarkempia lisätietoja pisteitä napauttamalla, tai