Valokuva Seija Kairavuori
  • PL 8 (Siltavuorenpenger 10)

    00014

    Suomi

1990 …2022

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Kuvataiteen didaktiikan yliopistonlehtori, Kuvataidekasvatuksen dosentti, Kasvatustieteen tohtori, Taiteen maisteri, kuvataiteeseen ja alkuopetukseen erikoistunut luokanopettaja, kuvataideopettaja. Kasvatustieteiden kandiohjelman johtaja. Opetusalana erityisesti luokanopettajan opintosuunnan kuvataiteen didaktiikka. Lisäksi kandi-gradututkimusseminaarin vetäjä.

Vastuullinen tutkija. Väitöskirjaohjaaja. Visuaalisen kulttuurin, taidon ja taiteen tutkijaryhmän vastuuhenkilö. Fulbright alumni New York University (NYU), USA. Yksi Ainedidaktiikka -tiedelehden päätoimittajista ja perustajista. 

Kehitän opetustani ja ohjausosaamistani jatkuvasti tutkimalla opettamiani sisältöjä ja oppimiskokemuksia niiden äärellä. Ajankohtaisia teemoja tässä ovat kokonaisuuksia rakentava pedagogiikka, niin kuvataiteen oppiaineen sisäisesti ja taiteesta lähtien, kuin useita eri tiedonaloja integroiden. Opetus- ja tutkimushankkeissani yhdistyy usein myös tieteiden ja taiteiden välisiä lähestymistapoja. Minua kiinnostaa tällä hetkellä myös kuvataideopetuksessa ja laajemmin koulun visuaalisessa kulttuurissa rakentuvan arvopohjan kriittinen tarkastelu globaalikasvatukseen teemoin, kuten yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon sekä lasten oikeuksien näkökulmasta.

 

 

Sulje

Tieteenalat

  • 516 Kasvatustieteet
  • Kuvataidekasvatus, Kuvataiteen didaktiikka

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö

Viimeisin maa-/aluetasolla toteutettu yhteistyö. Saat tarkempia lisätietoja pisteitä napauttamalla, tai