Valokuva: Susanna Kariluoto
  • PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Suomi

1980 …2019
Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Julkaisut 2001 2019

  • 30 Artikkeli
  • 3 Kirjan luku tai artikkeli
  • 2 Konferenssiartikkeli
  • 1 Väitöskirja
Suodatin
Artikkeli
2019

Riboflavin, niacin, folate and vitamin B12 in commercial microalgae powders

Edelmann, M., Aalto, S., Chamlagain, B., Kariluoto, S. & Piironen, V., 27 toukokuuta 2019, julkaisussa : Journal of Food Composition and Analysis. 82, 10 Sivumäärä, 103226.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto
2018

Effects of LED light spectra on lettuce growth and nutritional composition

Hytönen, T. P., Pinho, P., Rantanen, M., Kariluoto, M. S., Lampi, A-M., Edelmann, J. M., Joensuu, K., Kauste, K., Mouhu, K., Piironen, V. I., Halonen, L. & Elomaa, P. R., lokakuuta 2018, julkaisussa : Lighting Research and Technology. 50, 6, s. 880-893 14 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

In situ production of active vitamin B12 in cereal matrices using Propionibacterium freudenreichii

Chamlagain, B., Sugito, T. A., Deptula, P., Edelmann, M., Kariluoto, S., Varmanen, P. & Piironen, V., 2018, julkaisussa : Food Science & Nutrition. 6, 1, s. 67-76 10 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto
2017

Biofortification of riboflavin and folate in idli batter, based on fermented cereal and pulse, by Lactococcus lactis N8 and Saccharomyces boulardii SAA655

Rajendran, S. C. C., Chamlagain, B., Kariluoto, S., Piironen, V. & Saris, P. E., 3 toukokuuta 2017, julkaisussa : Journal of Applied Microbiology. 122, 6, s. 1663-1671 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Partial Least Squares Regression Modeling of Physical and Chemical Properties of Corn-Based Snacks Containing Kañiwa and Lupine

Diaz, J. M. R., Sundarrajan, L., Kariluoto, S., Lampi, A-M., Tenitz, S. & Jouppila, K., huhtikuuta 2017, julkaisussa : Journal of Food Process Engineering. 40, 2, 15 Sivumäärä, 12396.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2016

Effect of the lower ligand precursors on vitamin B12 production by food-grade Propionibacteria

Chamlagain, B., Deptula, P., Edelmann, M., Kariluoto, S., Grattepanche, F., Lacroix, C., Varmanen, P. & Piironen, V., 2016, julkaisussa : LWT-Food Science and Technology. 72, s. 117-124 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Stability of added and in situ-produced vitamin B12 in breadmaking

Edelmann, M., Chamlagain, B. S., Santin, M., Kariluoto, S. & Piironen, V., 10 helmikuuta 2016, julkaisussa : Food Chemistry. 204, s. 21-28 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto
2015
Open access
Tiedosto
2014

In situ enrichment of folate by microorganisms in beta-glucan rich oat and barley matrices

Kariluoto, S., Edelmann, M., Nystrom, L., Sontag-Strohm, T., Salovaara, H., Kivela, R., Herranen, M., Korhola, M. & Piironen, V., 2014, julkaisussa : International Journal of Food Microbiology. 176, s. 38-48 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Production of folate in oat bran fermentation by yeasts isolated from barley and diverse foods

Korhola, M., Hakonen, R., Juuti, K., Edelmann, M., Kariluoto, S., Nystrom, L., Sontag-Strohm, T. & Piironen, V., 2014, julkaisussa : Journal of Applied Microbiology. 117, 3, s. 679-689 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2013

Effect of soybean processing on content and bioaccessibility of folate, vitamin B12 and isoflavones in tofu and tempe

Mo, H., Kariluoto, S., Piironen, V., Zhu, Y., Sanders, M. G., Vincke, J-P., Wolkers-Rooijacker, J. & Nout, M. J. R., 2013, julkaisussa : Food Chemistry. 141, 3, s. 2418-2425 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Folate in barley grain and fractions

Edelmann, M., Kariluoto, S., Nyström, L. & Piironen, V., 2013, julkaisussa : Journal of Cereal Science. 58, 1, s. 37-44 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2012

Fermented Wheat Bran as a Functional Ingredient in Baking

Katina, K., Riikka, J., Laitila, A., Flander, L., Nordlund, E., Kariluoto, S., Piironen, V. & Poutanen, K., 2012, julkaisussa : Cereal Chemistry. 89, s. 126-134

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Folate in oats and its milling fractions

Edelmann, M., Kariluoto, S., Nyström, L. & Piironen, V., 2012, julkaisussa : Food Chemistry. 135, s. 1938–1947

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2011

Folaatin rikastaminen bioprosessien keinoin tuo monia mahdollisuuksia

Kariluoto, S., helmikuuta 2011, julkaisussa : Kehittyvä Elintarvike. 2011, 2, s. 24-27 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

2010

Effects of Environment and Genotype on Folate Contents in Wheat in the HEALTHGRAIN Diversity Screen

Kariluoto, S., Edelmann, M. & Piironen, V., 2010, julkaisussa : Journal of Agricultural and Food Chemistry. 58, s. 9324-9331 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Effects of Genotype and Environment on the Content and Composition of Phytochemicals and Dietary Fiber Components in Rye in the HEALTHGRAIN Diversity Screen

Shewry, P. R., Piironen, V., Lampi, A-M., Edelmann, M., Kariluoto, S., Nurmi, T., Fernandez-Orozco, R., Andersson, A. A. M., Aman, P., Fras, A., Boros, D., Gebruers, K., Dornez, E., Courtin, C. M., Delcour, J. A., Ravel, C., Charmet, G., Rakszegi, M., Bedo, Z. & Ward, J. L., 2010, julkaisussa : Journal of Agricultural and Food Chemistry. 58, s. 9372-9383 12 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Isolation and characterization of folate-producing bacteria from oat bran and rye flakes

Herranen, M., Kariluoto, S., Edelmann, M., Piironen, V., Ahvenniemi, K., Iivonen, V., Salovaara, H. & Korhola, M., 2010, julkaisussa : International Journal of Food Microbiology. 142, 3, s. 277-285 9 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Production of folate by bacteria isolated from oat bran

Kariluoto, S., Edelmann, M., Herranen, M., Lampi, A-M., Shmelev, A., Salovaara, H., Korhola, M. & Piironen, V., 2010, julkaisussa : International Journal of Food Microbiology. 143, 1-2, s. 41-47 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

The HEALTHGRAIN Wheat Diversity Screen: Effects of Genotype and Environment on Phytochemicals and Dietary Fiber Components

Shewry, P. R., Piironen, V., Lampi, A-M., Edelmann, M., Kariluoto, S., Nurmi, T., Fernandez-Orozco, R., Ravel, C., Charmet, G., Andersson, A. A. M., Aman, P., Boros, D., Gebruers, K., Dornez, E., Courtin, C. M., Delcour, J. A., Rakszegi, M., Bedo, Z. & Ward, J. L., 2010, julkaisussa : Journal of Agricultural and Food Chemistry. 58, s. 9291-9298 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2008

Folate in wheat genotypes in the HEALTHGRAIN diversity screen

Piironen, V., Edelmann, M., Kariluoto, S. & Bedo, Z., 2008, julkaisussa : Journal of Agricultural and Food Chemistry. 56, 21, s. 9726-9731 6 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2007

Bran fermentation as a means to enhance technological properties and bioactivity of rye

Katina, K., Laitila, A., Juvonen, R., Liukkonen, K-H., Kariluoto, S., Piironen, V., Landberg, R., Åman, P. & Poutanen, K., 2007, julkaisussa : Food Microbiology. 24, 2, s. 175-186 12 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2006

Effect of germination and thermal treatments on folates in rye

Kariluoto, S., Liukkonen, K-H., Myllymäki, O., Vahteristo, L., Kaukovirta-Norja, A. & Piironen, V., 2006, julkaisussa : Journal of Agricultural and Food Chemistry. 54, 25, s. 9522-9528 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Effects of yeasts and bacteria on the levels of folates in rye sourdoughs

Kariluoto, S., Aittamaa, M., Korhola, M., Salovaara, H., Vahteristo, L. & Piironen, V., 2006, julkaisussa : International Journal of Food Microbiology. 106, s. 137-143 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2004

Effect of baking method and fermentation on folate content of rye and wheat breads

Kariluoto, S., Vahteristo, L., Salovaara, H., Katina, K., Liukkonen, K. H. & Piironen, V., 2004, julkaisussa : Cereal Chemistry. 81, 1, s. 134-139 6 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2003

Session: Health effects of whole grains. Process-induced changes on bioactive compounds in whole grain rye

Liukkonen, K-H., Katina, K., Wilhelmsson, A., Myllymäki, O., Lampi, A-M., Kariluoto, S., Piironen, V., Heinonen, S-M., Nurmi, T., Adlercreutz, H., Peltoketo, A., Pihlava, J-M., Hietaniemi, V. & Poutanen, K., 2003, julkaisussa : Proceedings of the Nutrition Society. 62, 1, s. 117-122 6 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2002

Functionality of endogenous folates from rye and orange juice using human in vivo model

Vahteristo, L., Kariluoto, S., Barlund, S., Karkkainen, M., Lamberg-Allardt, C. J. E., Salovaara, H. & Piironen, V., 2002, julkaisussa : European Journal of Nutrition. 41, s. 271-278 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu