Valokuva: Tapani Alatossava
  • PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Suomi

1993 …2019
Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Ansioluettelo

  • M.Sc. degree in biochemistry, Univ. of Oulu, 11.04.1979
  • Phil. Lic. degree in genetics, Univ. of Oulu, 09.04.1981
  • Ph.D. degree in genetics, Univ. of Oulu, 20.08.1987; topic of doctoral dissertation: Molecular Biology of Lactobacillus lactis Bacteriophage LL-H.

 Present employment relationship:

  • Professor of Dairy Technology (in Finnish: maitoteknologian professori), University of Helsinki, since Aug 1st 2002

 

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Dairy Technology research groups 

There are two research groups (RC) responsible for research in the field of dairy science and technology at the division of Food Technology: RC headed by Alatossava (professor of dairy technology and RC headed by Varmanen (university lecturer of dairy technology). Both RCs are focusing on dairy microbiology in a complementary way: RC by Alatossava is studing mainly  spoilage psychrotrophs in raw milk and cheese bacteriology. RC by Varmanen is studing mastitis pathogens and probiotics. In methodology both groups prefer novel molecular approaches.

Here are some further data on both RCs. 

RC headed by Alatossava (RCA):

There are two main lines of research going on:

1)      Raw milk microbiology

This research is focusing on identification of raw milk psychrotrophic bacteria, their special features including antibiotic resistance, and population dynamics of psychrotrophs during cold storage, and finally on novel technology  -nitrogen gas (N2) flushing technology- to minimise the growth of psychtrotrophs during cold chain storage. This research has been done by the post doctoral scientist Patricia Munsch-Alatossava.

2)      Lactobacillus phage-host interactions

This research line has been performed since late 1970`s first at the University of Oulu (Dept. of Genetics/Biology) in the phage group headed by TA, and since 2002 in collaboration between Univ. of Helsinki and Univ. of Oulu.

 

 

Keywords

  • 412 Kotieläintiede, maitotaloustiede
  • 416 Elintarviketieteet

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Julkaisut 1993 2019

N2 Gas-Flushing Prevents Bacteria-Promoted Lipolysis and Proteolysis and Alleviates Auto-Oxidation in Bovine Raw Milk During Cold-Storage

Munsch-Alatossava, P., Ibarra, D., Youbi-Idrissi, M. & Alatossava, T., 24 toukokuuta 2019, julkaisussa : Frontiers in sustainable food systems. 3, 8 Sivumäärä, 41.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

A novel processing-based classification and conventional food grouping to estimate milk product consumption in Finnish children

Koivusaari, K., Niinistö, S., Takkinen, H-M., Åkerlund, M., Korhonen, T., Ahonen, S., Toppari, J., Ilonen, J., Veijola, R., Knip, M., Alatossava, T. & Virtanen, S., marraskuuta 2018, julkaisussa : International Dairy Journal. 86, s. 96-102 7 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Antibacterial Effects and Modes of Action of the Activated Lactoperoxidase System (LPS), of CO2 and N2 gas as Food-Grade Approaches to Control Bovine Raw Milk-Associated Bacteria

Munsch-Alatossava, P., Gursoy, O., Lorilla, P., Gauchi, J-P. & Alatossava, J. T., helmikuuta 2018, Food Control and Biosecurity. Holban, A. M. & Grumezescu, A. M. (toim.). London: Academic Press, s. 519-541 (Handbook of Food Bioengineering; Vuosikerta 16).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Method of treating foodstuff

Alatossava, J. T. & Munsch-Alatossava, P., 21 maaliskuuta 2018, IPC-nro EPO Bulletin 2018/12, European Patent Office, Patenttinumero EP 2 162 021 B1, 13 kesäkuuta 2008, Prioriteetin päiväys 13 kesäkuuta 2008, Prioriteettinumero 08775479.2

Tutkimustuotos: PatenttiTieteellinen

Phospholipolysis Caused by Different Types of Bacterial Phospholipases During Cold Storage of Bovine Raw Milk Is Prevented by N2 Gas Flushing

Munsch-Alatossava, P., Käkelä, R., Ibarra, D., Youbi-Idrissi, M. & Alatossava, T., 19 kesäkuuta 2018, julkaisussa : Frontiers in Microbiology. 9, 16 Sivumäärä, 1307.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Palkinnot

Vuorineuvos Matti Sundbergin laaturahaston apuraha

Tapani Alatossava (Vastaanottaja), 10 maaliskuuta 2014

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Aktiviteetit 2006 2017

  • 4 Tyypit: Muut aktiviteetit - Muut
  • 3 Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
  • 2 Public Talks
  • 1 Väitöskirjan ohjaaja tai sivuohjaaja

80 Years Anniversary Seminar of the Finnish Dairy Research Society

Tapani Alatossava (Osallistuja)
10 marraskuuta 2017

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

Pre-examiner of the Dissertation manuscript

Tapani Alatossava (Osallistuja)
15 elokuuta 201612 syyskuuta 2016

Aktiviteetti: Muiden aktiviteettien tyypitTyypit: Muut aktiviteetit - Muut

Yliö-kirjoitus Maaseudun Tulevaisuus-lehdessä 15.6.2016

Tapani Alatossava (Osallistuja)
15 kesäkuuta 2016

Aktiviteetti: Muiden aktiviteettien tyypitTyypit: Muut aktiviteetit - Muut

Reseach Seminar

Tapani Alatossava (Osallistuja)
11 marraskuuta 2016

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

Vuosisemiraari teemana "Maitotalouden tila ja tulevaisuus"

Tapani Alatossava (Puhuja: puheenjohtaja)
11 marraskuuta 2015

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

Tiedosto