Valokuva Teija Pitkänen
1992 …2021

Tutkimustuotoksia vuodessa

Henkilökohtainen profiili

Ansioluettelo

TM, FM, pastori Teija Pitkänen on tohtorikoulutettavana Helsingin yliopiston käytännöllisen teologian osastossa. Pitkäsen tutkimusaihe on "Perhe- ja koululaisjumalanpalvelusten ja konfirmaatiomessujen virsien jumalakuva lasten ja nuorten spiritualiteetin tukena". Hän on työskennellyt virsitutkimushankkeen tohtorikoulutettavana Helsingin yliopistossa lukuvuodet 2012-2013 ja 2014-2015. Oman tutkimustyönsä ohessa Pitkänen toimi lukuvuoden 2014-2015 missiologian seminaarin avustajana ja syksyllä 2015 hän työskenteli soveltavien opintojen tuntiopettajana Helsingin yliopistossa. Sen jälkeen hän on toiminut seurakuntapastorina Vaasan suomalaisessa seurakunnassa, Harjavallan seurakunnassa ja Raahen seurakunnassa. 

Aiemmalta koulutukseltaan Pitkänen on kielten aineenopettaja (venäjä, englanti). Ennen teologian opintojaan hän toimi pitkään koulutusalalla, esimerkiksi Kielikeskuksen projektipäällikkönä/johtajana Tampereen teknillisen yliopiston Porin yksikössä sekä koulutussuunnittelijana Länsi-Suomen kesäyliopistossa. Näissä tehtävissä hän toimi myös paikallisena koordinaattorina EU:n Lifelong Learning -ohjelman projektissa R3L sekä osallistui aktiivisesti verkko-opetuksen kehittämiseen ja tutkimukseen.

Vuoden 2019 alusta Pitkänen on työskennellyt Raahen seurakunnan sairaalapastorina ja kirjoittaa väitöskirjaansa työn ohessa.

Koulutustiedot

TM, Käytännöllinen teologia, Helsingin yliopisto, 2010

Koulutustiedot

FM/FK, slaavilainen filologia, Tampereen yliopisto, 1992

Koulutustiedot

Aineenopettajan kasvatustieteelliset opinnot, TaY, 1991

Koulutustiedot

Opetushallinnon tutkinto 2007

Tieteenalat

  • 614 Teologia