Valokuva Terttu Katila
1987 …2022

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimuksen ja opetuksen kuvaus

Kotieläinten lisääntyminen, erityisesti hevosten lisääntyminen.

Tutkimuksen kohteeni on hevosten lisääntyminen, sekä tammojen että oriiden. Tutkimukseni painopistealueet ovat olleet kohtutulehdus ja sen tutkimusmenetelmät, sperman ja kohdun vuorovaikutus, sperman arvostelu ja säilytys sekä seminaaliplasma. Lisäksi tutkin tamman tiineydentunnistamismekanismeja.

Opetin yleistä lisääntymisfysiologiaa ja endokrinologiaa sekä hevosten lisääntymisen, tammojen ja oriiden. Teoreettisen opetuksen lisäksi järjestin vuosittain kaksi viikon pituista vaihtoehtoista intensiivikurssia hevosten lisääntymisestä; olin myös näiden kurssien pääopettaja. Osallistuin  kliiniseen työhön tutkien ja hoitaen lisääntymisongelmaisia tammoja ja oriita.

Hevostutkimus ja käytännön opetus tehtiin yhteistyössä MTT:n Hevostutkimuksen kanssa Ypäjällä. Minulla on tutkimusyhteistyökumppaneita Espanjassa, Virossa, Latviassa, Portugalissa ja Puolassa.

Jäin eläkkeelle 1.1.2016, mutta jatkan edelleen töiden ohjausta, kirjoittelua ja käsikirjoitusten arviointia sekä pyydettäessä luennointia täydennyskoulutuskursseilla.

Ansioluettelo

Equine reproduction: mares and stallions.

Koulutustiedot

ELL 1974, Tarkastuseläinlääkäri 1974, Elintarvikehygienikko 1977, ELT 1988, Lisääntymistieteiden erikoiseläinlääkäri 1988, MS University of Illinois,1983; Dipl. ECAR

Tieteenalat

  • 413 Eläinlääketiede
  • kotieläinten lisääntyminen, erityisesti hevosten

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö

Viimeisin maa-/aluetasolla toteutettu yhteistyö. Saat tarkempia lisätietoja pisteitä napauttamalla, tai