Valokuva Timo Miettinen
 • PL 9, Psychologicum, Siltavuorenpenger 1 A

  00014 University of Helsinki

 • PL 9 (Siltavuorenpenger 1A)

  00014

  Suomi

 • Suomi

20042021

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Ansioluettelo

Olen eurooppalaiseen filosofiaan, aatehistoriaan ja politiikkaan erikoistunut yliopistotutkija Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen keskuksessa. Toimin tällä hetkellä myös Eurooppa-tutkimuksen keskuksen johtajana (ma.). Toimin myös tiiminvetäjänä Suomen Akatemian rahoittamassa Law, Identity and the European Narratives -huippuyksikössä. Johtamani alaprojekti Discovering the Limits of Reason käsittelee eurooppalaisen rationaalisuuden ja ihmiskuvan muutoksia ja näiden merkitystä Eurooppa-projektille.

Tutkimuksellinen taustani on filosofiassa ja Eurooppa-tutkimuksessa. Olen julkaissut tieteellisiä artikkeleja modernista historianfilosofiasta, eurooppalaisesta taloushistoriasta, politiikan filosofiasta, liberalismista sekä sosiaalisesta ontologiasta. Artikkelini on palkittu kahdesti USA:n toisiksi suurimman filosofisen seuran Society for Phenomenological and Existential Philosophyn vuosikokouksissa (Graduate Student Award 2008, Junior Scholar Award 2013).

Olen akateemisesti kiinnostunut muun muassa eurooppalaisen liberalismin kehityksestä, historian ja filosofian risteyskohdista sekä politiikan, talouden ja oikeuden suhteesta. Seuraan aktiivisesti myös nyky-Euroopan poliittista kehitystä ja kommentoin tutkimukseni ohella usein EU- ja Eurooppa-kysymyksiä kansainvälisessä ja kotimaisessa mediassa.

Tieteenalat

 • 611 Filosofia
 • 520 Muut yhteiskuntatieteet
 • Eurooppa-tutkimus