Valokuva Timo Miettinen
 • PL 42 (Unioninkatu 33)

  00014

  Suomi

 • PL 9, Psychologicum, Siltavuorenpenger 1 A

  00014 University of Helsinki

 • Suomi

20042023

Tutkimustuotoksia vuodessa

Henkilökohtainen profiili

Ansioluettelo

Olen eurooppalaiseen filosofiaan, aatehistoriaan ja politiikkaan erikoistunut akatemiatutkija Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen keskuksessa. Nykyinen hankkeeni käsittelee saksalaisen ordoliberalismin aatteellisia juuria. Toimin myös tiiminvetäjänä Suomen Akatemian rahoittamassa Law, Identity and the European Narratives -huippuyksikössä. Johtamani alaprojekti Discovering the Limits of Reason käsittelee eurooppalaisen rationaalisuuden ja ihmiskuvan muutoksia ja näiden merkitystä Eurooppa-projektille.

Tutkimuksellinen taustani on filosofiassa ja Eurooppa-tutkimuksessa. Olen julkaissut tieteellisiä artikkeleja modernista historianfilosofiasta, eurooppalaisesta taloushistoriasta, politiikan filosofiasta, liberalismista sekä sosiaalisesta ontologiasta. Artikkelini on palkittu kahdesti USA:n toisiksi suurimman filosofisen seuran Society for Phenomenological and Existential Philosophyn vuosikokouksissa (Graduate Student Award 2008, Junior Scholar Award 2013). Vuonna 2021 minut palkittiin Vuoden eurooppalainen -tunnustuksella.

Oppiarvoni on filosofian tohtori (2013) ja sain dosentuurin valtiotieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2019.

Olen akateemisesti kiinnostunut muun muassa eurooppalaisen liberalismin kehityksestä, historian ja filosofian risteyskohdista sekä politiikan, talouden ja oikeuden suhteesta. Seuraan aktiivisesti myös nyky-Euroopan poliittista kehitystä ja kommentoin tutkimukseni ohella usein EU- ja Eurooppa-kysymyksiä kansainvälisessä ja kotimaisessa mediassa.

Tieteenalat

 • 611 Filosofia
 • 520 Muut yhteiskuntatieteet
 • Eurooppa-tutkimus