Valokuva: Vieno Piironen
  • PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Suomi

1982 …2023
Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Julkaisut 1982 2019

Suodatin
Konferenssiartikkeli
2012

Determination of alkylresorcinols and sterols in cereal wholemeals with near infrared techniques

Gergely, S., Andersson, A. AM., Piironen, V. & Salgo, A., 2012, Proceedings of the15th International Conference on Near Infrared Spectroscopy. Manley, M., McGoverin, C. M. & Thomas, D. B. (toim.). s. 364-367 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Nutritional quality of Finnish-grown lupin (L. angustifolius).

Lizarazo Torres, C., Rekola, K., Edelmann, M., Kariluoto, S., Lampi, A-M., Piironen, V. & Stoddard, F., 2012, Lupin crops – an opportunity for today, a promise for the future. : Proceedings of the13th International Lupin Conference, 6-10 June 2011, Poznan, Poland. Naganowka, B., Kachlicki, P. & Wolko, B. (toim.). Poznan: Institute of Plant Genetics, Polish Academy of Sciences and Polish Lupin Association, s. 205-207 3 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2011

Optimizing sodium-caseinate-stabilized emulsion for spray-drying

Moisio, T., Damerau, A., Partanen, R., Lampi, A-M., Piironen, V. & Forssell, P., 2011, Delivery of Functionality in Complex Food Systems: Physically-Inspired Approaches from the Nanoscale to the Microscale 4th International Symposium. Guelph: University of Guelph, s. 214-216

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinen

2010

Folates in gluten-free diet and foods

Piironen, V., Kinni, M., Loponen, J. & Kariluoto, S., 2010, GF10 Second International Symposium of Gluten-free Cereal Products and Beverages: book of abstracts. Helsinki: University of Helsinki, s. 45-46 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

2009

Hydroperoxide Formation of Steryl Ester

Lehtonen, M., Kemmo, S., Lampi, A. -M. & Piironen, V., 2009, julkaisussa : Czech Journal of Food Sciences . 27, Suppl. 1, s. S224-S224 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2003

Oxidative stability of phytosterols in bread baking

Soupas, L., Juntunen, L., Lampi, A-M., Liukkonen, K-H., Katina, K., Oksman-Caldentey, K-M. & Piironen, V., syyskuuta 2003, Euro Food Chem XII: Strategies for Safe Food. s. 317-320 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2002

Distribution of oxidation products of stigmasterol heated in aturated lipid matrices

Soupas, L., Juntunen, L., Lampi, A-M. & Piironen, V., 2002, EUROFOODTOX V: Food Safety - a challenge for processing of food of plant origin. s. 117-122 6 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2001

By-products of food industry: possible sources of plant sterols

Lampi, A-M., Puupponen-Pimiä, R., Toivo, J. & Piironen, V., 2001, COST 916 Conference: Bioactive compounds in plant foods. s. 171-172

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Changes in tocopherols in plant as function of developmental stage and Se fertilization

Hartikainen, H., Piironen, V. & Pennanen, A., 2001, Third International Conference on Natural Antioxidants and Anticarcinogens in Food, Health and Disease (NAHD 2001), June 6-9, 2001, Helsinki, Finland. Voutilainen, S. & Salonen, J. T. (toim.). Kuopio: Kuopion yliopisto, s. 102- 103 (Kuopion yliopiston julkaisuja. D, Lääketiede; nro 246).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Estimation of plant sterol and cholesterol intake in Finland: a new data base

Lemström, A., Valsta, L., Piironen, V., Lampi, A-M., Toivo, J., Korhonen, T. & Ovaskainen, M-L., 2001, COST 916 Conference.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Stability of plant sterols in foods and model systems

Piironen, V., Puupponen-Pimiä, R., Toivo, J. & Lampi, A-M., 2001, COST 916 Conference: Bioactive compounds in plant foods. s. 197-198

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Steryl phenolic acid esters in milling fractions of rye

Piironen, V., Werner, U., Ollilainen, V., Murkovic, M., Toivo, J. & Lampi, A. M., 2001, Biologically-Active phytochemicals in food. Cambridge: The Royal Society of Chemistry, s. 498-501 4 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

2000

Antioxidant properties of phenolic acids esterified with -sitosterol

Koski, A., Wähälä, K., Hopia, A., Piironen, V., Lampi, A-M., Toivo, J. & Heinonen, M., 2000, XXth International Conference on Polyphenols: XXth International Conference on Polyphenols. s. 387-388

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Plant sterols in pumpkin seed and oils

Lampi, A-M., Toivo, J., Murkovic, M. & Piironen, V., 2000, Der Ölkurbis (Cucurbita pepo).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Stability of plant sterols and formation of oxidation products in oils during heating

Lampi, A-M., Toivo, J., Hovi, R-L. & Piironen, V., 2000, julkaisussa : Czech Journal of Food Sciences . 18

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKonferenssiartikkeliAmmatillinen

1999

Determination of total sterols in foods

Piironen, V., Toivo, J., Phillips, K., Lampi, A-M. & Laukkanen, L., 1999, Unknown host publication. s. 75-75

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Free, esterified, and glycosilated sterols in Finnish cereals.

Toivo, J., Määttä, K., Lampi, A-M. & Piironen, V., 1999, Unknown host publication. s. 509-512

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Stability of plant sterols and their effects on oils at 180 ºC

Lampi, A-M., Hovi, R-L., Toivo, J. & Piironen, V., 1999, Unknown host publication. s. 513-516

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Vegetables as sources of vitamin K in Finland

Koivu, T., Piironen, V. & Mattila, P., 1999, Agro Food Quality II. Management of Fruits and Vegetables. The Royal Society of Chemistry, s. 300 302 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

1998

Plant sterols and cholesterol in different types of diets

Toivo, J., Phillips, K., Lampi, A-M. & Piironen, V., 1998, Advances in Plant Research.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

1997

Application of gas detector MGD-1 in flavour release studies from rapeseed oil

Eskola, M., Lampi, A-M., Piironen, V. & Hyvönen, L., 1997, Unknown host publication. s. 65

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Application of gas detector MGD-1 in rapeseed oil stability studies

Lampi, A-M., Eskola, M., Hyvönen, L. & Piironen, V., 1997, Unknown host publication. s. 66

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Application of gas detector to detect flavour release from food emulsions

Eskola, M., Hyvönen, L., Lampi, A-M. & Piironen, V., 1997, COST 96, Workshop. Bakker, J. (toim.). s. 108-110

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Determination of total (free, esterified, and glycosilated) plant sterols in foods

Toivo, J., Phillips, K., Lampi, A-M. & Piironen, V., 1997, Unknown host publication. s. 190

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

1996

Effect of oven baking on the vitamin D contents in fish

Mattila, P., Piironen, V., Uusi-Rauva, E., Hirvi, T. & Koivistoinen, P., 1996, Proceedings of Chemical Reactions in Foods III. Prague, s. 234-238

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Hydroperoxides and volatile aldehydes as products of autoxidation of rapeseed oil triacylglycerols in bulk and in emulsion

Lampi, A-M., Haila, K., Heinonen, M., Varo, L. & Piironen, V., 1996, Proceedings of Chemical Reactions in Foods III. Prague, s. 73-76

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

1994

Vitamin D contents in foods

Mattila, P., Piironen, V., Uusi-Rauva, E., Hirvi, T. & Koivistoinen, P., 1994, Unknown host publication. s. 771-772

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Vitamin D in foods

MATTILA, P. H., PIIRONEN, V. I., UUSIRAUVA, E. J. & KOIVISTOINEN, P. E., 1994, VITAMIN D: PLURIPOTENT STEROID HORMONE: STRUCTURAL STUDIES, MOLECULAR ENDOCRINOLOGY AND CLINICAL APPLICATIONS. Norman, AW., Bouillon, R. & Thomasset, M. (toim.). Berlin: de Gruyter, s. 771-772 2 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

1993

Analysis of lipid hydroperoxides using high-performance liquid chromatography with chemiluminescence detection

Piironen, V. & Kankare, M., 1993, Unknown host publication.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

The effect of α-tocopherol on the autoxidation of rapeseed and butter oil triacylglycerols

Lampi, A-M., Piironen, V. & Hopia, A., 1993, Unknown host publication. s. 134-136

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Volatiles of autoxidized rapeseed and butter oils

Lampi, A-M., Heinimaa, S. & Piironen, V., 1993, Unknown host publication. s. 182

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

1992

Effect of trace amounts of α-tocopherol on autoxidation of rapeseed oil triacyglycerol fraction

Piironen, V., Hopia, A., Lampi, A-M., Hyvönen, L. & Koivistoinen, P., 1992, Proceedings of Chemical Reactions in Foods II. s. 133-138

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

1991

SEPARATION OF LIPID CLASSES BY HIGH-PERFORMANCE SIZE EXCLUSION CHROMATOGRAPHY

HOPIA, A. & PIIRONEN, V., 1991, 16th scandinavian symposium on lipids: Proceedings. Lambertsen, G. (toim.). LIPIDFORUM, s. 90-95 6 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

1989

Effects of food preparation on natural antioxidant levels in foods

Varo, P., Mattila, M., Piironen, V., Nironen, P. & Koivistoinen, P., 1989, Advances in Food Technology. Vuosikerta II. s. 779-786

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Viljavalmisteiden ja kasvisten E-vitamiinipitoisuudet

Piironen, V., 1989, Maataloustieteen päivät 1989.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

1987

Oxidative Stability of Olive and Sunflower Oils at 60 ºC

Lampi, A-M., Piironen, V., Saarinen, M-L. & Hyvönen, L., heinäkuuta 1987, Unknown host publication. s. 209-214

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen