Projektin yksityiskohdat

Kuvaus (abstrakti)

Hankkeessa tarkastellaan tulevaisuuden ruokajärjestelmien teknologisia innovaatioita, joiden odotetaan muuttavan globaalisti ruoan tuotantoa. Kiinnostuksen kohteena monialaisessa hankkeessa on biosynteesitalous, jolla viitataan keinotekoisten proteiinien ja muiden orgaanisten yhdisteiden tuottamiseen erityisesti suomalaisessa ruokajärjestelmässä. Tällaisia ovat esimerkiksi solumaatalouden tuotteet, kuten viljelty liha. Toteutuessaan biosynteesitalous muuttaa perustavanlaatuisilla tavoilla maatalous- ja elintarvikesektorin toimintaa sekä aiheuttaa suoria vaikutuksia yhteiskuntaan, talouteen ja kuluttajien arkeen. Hankkeen keskeisen osan muodostaa kansallisesti edustava kyselytutkimus solumaatalouden tuotteista, joka toteutetaan myös Norjassa ja Tanskassa.

Hanketta rahoittaa Liikesivistysrahasto.
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/01/202131/12/2021

Tieteenalat

  • 4111 Maataloustiede
  • Biotalous
  • biosynteesitalous
  • ruokajärjestelmät
  • solumaatalous
  • viljelty liha
  • 1st International Cellular Agriculture Conference

    Ryynänen, T. (Osallistuja) & Heiskanen, A. M. (Puhuja: esitelmän pitäjä)

    14 kesäk. 202315 kesäk. 2023

    Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

  • Sustainability Science Days 2021

    Ryynänen, T. (Osallistuja)

    18 toukok. 202119 toukok. 2021

    Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

  • 7th International Scientific Conference on Cultured Meat

    Ryynänen, T. (Osallistuja)

    29 marrask. 20211 jouluk. 2021

    Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen