BOFF (Better Oats from Finland) – parempaa kauraa Suomesta

Projekti: Yritysrahoitus

Projektin yksityiskohdat

Kuvaus (abstrakti)

Ruoantuotannon ympäristövaikutukset ja taloudellinen kannattavauus ovat nousseet yhä suurempaan rooliin yhteiskunnallisessa keskustelussa. Elintarvikkeiden jalostajien keskuudessa on kasvanut kiinnostus vähentämään tuotteidensa ympäristöjalanjälkeä. Suurin osa ympäristövaikutuksista syntyy raaka-aineiden hankinnasta eli alkutuotannolla on keskeinen rooli elintarvikkeiden ympäristövaikutusten hillinnässä.

Hankkeessa tutkitaan kauraa tuottavien maatilojen mahdollisuuksia vähentää ilmastovaikutuksia, tehostaa ravinne- ja energiaomavaraisuutta, edistää luonnonmonimuotoisuutta ja parantaa viljelyn kannattavuutta lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Lisäksi hankkeessa selvitetään mitä esteitä ja haasteita on muutoksessa kohti kestävämpää ruontuotantoa ja -jalosta.

Hanke on kolmivuotinen ja se toteutetaan Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin ja Wageningenin yliopiston yhteistyönä. Tutkimushanketta rahoittaa Oatly.
Lyhennetty nimiBoff
TilaKäynnissä