Centre of Excellence in Ancient Near Eastern Empires

Projektin yksityiskohdat

Kuvaus

ANEE asks: How do changing imperial dynamics impact social group identities and lifeways over a millennium? Marshalling a cross-disciplinary arsenal of methods and scholars through the Neo-Assyrian, Neo-Babylonian, Persian, Hellenistic, and early Roman / Parthian eras, ANEE overcomes the very real challenge of dialogue between ancient historians, archaeologists and social scientists. ANEE investigates dialectical identity-building processes with three interlocking teams.
AkronyymiANEE
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01/01/201831/12/2025

• 615 Historia ja arkeologia
  • 5202 Talous- ja sosiaalihistoria
  • 614 Teologia

Projektit

Tutkimustuotos

Ahatabu - monikulttuurinen maahanmuuttajanainen persialaisajan Egyptissä

Töyräänvuori, J., 2020, julkaisussa : Kirjuri. 2, s. 4-9 6 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinen

Astarten valtaistuimen piirtokirjoitus

Töyräänvuori, J., 2020, (Hyväksytty/In press) Tekstejä babylonialais- ja persialaisajan Lähi-idästä. Töyräänvuori, J. & Valkama, K. (toim.). Suomen eksegeettinen seura, Vuosikerta 119. (Suomen eksegeettisen seuran julkaisuja; Vuosikerta 119).

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Baalsillemin piirtokirjoitus

Töyräänvuori, J., 2020, (Hyväksytty/In press) Tekstejä babylonialais- ja persialaisajan Lähi-idästä. Töyräänvuori, J. & Valkama, K. (toim.). Helsinki: Suomen eksegeettinen seura, Vuosikerta 119. (Suomen eksegeettisen seuran julkaisuja; Vuosikerta 119).

Tietoaineistot

Fear in Akkadian Texts

Svärd, S. (Luoja), Alstola, T. (Luoja), Jauhiainen, H. (Luoja), Sahala, A. (Luoja) & Linden, K. (Luoja), Zenodo, 2020

Tietoaineisto