Kaakkois-Suomen luomuvalmennus

  Kuvaus

  Kaakkois-Suomen luomuvalmennus tukee vuoden 2014 ajan Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson tuottajia kehittämään osaamistaan luomussa. Valmennuksen tavoitteena on parantaa luomutuottajien ammattitaitoa, lisätä luomutuotantoa, edistää luomumenetelmien hyödyntämistä tavanomaisessa tuotannossa sekä tukea tuottajien omaehtoista osaamisen kehittämistä. Teemoina ovat erityisesti maan kasvukunnon parantaminen, rikkakasvien hallinta, kotieläin- ja puutarhatalous sekä yhteistoiminta. Soveltuvin sisältö ja toimenpiteet suunnitellaan yhdessä alueen viljelijöiden ja muiden asiantuntijoiden kanssa.


  Valmennuksen ensisijaisena kohderyhmänä ovat Kaakkois-Suomen maatalousyrittäjät ja maatalousyritysten työntekijät: luomumenetelmistä kiinnostuneet tavanomaiset tuottajat, luomuun siirtymässä olevat sekä luomutuotantoa jo harjoittavat tuottajat. Välillisenä kohderyhmänä ovat maatalouden osaamista tukevat henkilöt, kuten neuvojat ja kouluttajat.


  Hankkeessa toteutetaan luomutuotannon monimuotokoulutus (10 pv), jossa käsitellään luomutuotannon perusteita ja syventäviä teemoja. Lisäksi kootaan valmennuksen vertaisryhmät, joiden lähitapaamisissa ja verkkokokouksissa jaetaan kokemuksia tilojen omista käytännöistä käsin ja kuullaan vierailevia asiantuntijoita.


  Näiden ohella järjestetään kohde- ja sidosryhmien tarpeiden mukaan osa seuraavista: kaksipäiväinen teemaseminaari, opintokäyntejä ja -matkoja sekä seminaarimatka. Valmennuksen suunnittelun ja toteutuksen tueksi toteutetaan tarvekartoitus, osallistavaa kurssisuunnittelua ja suunnittelutyöpajoja.


  Hankkeen toteuttaa Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti tehden yhteistyötä Pro Agria Etelä-Suomen Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan aluetoimistojen, MTK Kaakkois-Suomen, Kuhilas ry:n, Saimaan Luomu ry:n, Luomuinstituutin sekä alueen viljelijöiden kanssa.
  TilaPäättynyt
  Todellinen alku/loppupvm01/12/201328/02/2015