Kilpailukykyinen ja uusiutuva elintarvikeala Etelä-Savossa - KILTU

Projektin yksityiskohdat

Kuvaus

Hankkeessa edistetään Etelä-Savon tuottajien ja elintarvikealan kilpailukykyä ja vähähiilisyyttä selvittämällä Etelä-Savon vaihtoehtoisia tulevaisuusskenaarioita 2030 maa- ja elintarviketalouden osalta ja tarkastelemalla:
- Millaisia liiketoimintamahdollisuuksia maito-, luomu-, ja avomaatuotannolle aukeaa eri skenaarioissa?
- Mihin näiden tuotantosuuntien on syytä varautua joka tapauksessa ja minkälaista varautumista tarvitaan skenaariokohtaisesti?
- Millaiselle toimialan sisäiselle ja toimialan rajat rikkovalle yhteistyölle on tarvetta eri tulevaisuusskenaarioissa?
Hankkeessa hyödynnetään ennakointimenetelmiä, kuluttajatutkimuksen laadullisia menetelmiä ja toimijahaastatteluja sekä kyselyjä. Lisäksi hankkeessa järjestetään toimialan edustajille osallistavia työpajoja, joissa tarkastellaan mm. eri tulevaisuusvaihtoehtojen vaikutuksia toimialalle. Pääasiallinen kohderyhmä on elintarvikealan yrittäjät alkutuotannosta jalostukseen erityisesti maito-, luomu-, ja avomaatuotannon edustajat.
Hanketta koordinoi ja hallinnoi Luonnonvarakeskuksen (Luke). Osatoteuttajan on Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon maaseuturahasto (EMR). Kesäkuussa 2016 alkanut hanke päättyy helmikuussa 2018.
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01/06/201628/02/2018

Tutkimustuotos

  • 1 Tutkimusraportti
  • 1 Artikkeli

Maa- ja elintarviketalous tulevaisuuslasien läpi katsottuna

Rikkonen, P., Heikkilä, L., Korhonen, K. & Väisänen, H-M. E., 12 maaliskuuta 2018, julkaisussa : Maaseutukuriiri: Etelä-Savon maaseutuohjelmien tiedotuslehti. 12.03.2018, 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

Maatalouden ja elintarvikealan tulevaisuus Etelä-Savossa vuoteen 2030

Rikkonen, P., Väisänen, H-M. E., Heikkilä, L., Korhonen, K. & Suokas, B. K., 2018, Helsinki: Luonnonvarakeskus (Luke). 58 Sivumäärä (Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus; nro 24/2018)

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiTutkimusraporttiAmmatillinen

Aktiviteetit

  • 1 Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

Tulevaisuusbrunssi: Etelä-Savon maa- ja elintarviketalous vuonna 2030

Hanna-Maija Väisänen (Osallistuja)

7 maaliskuuta 2018

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen